Datum

29 januari 2019 20:15

Accommodatie

Onbekend

Na een voetballoos weekeinde, waarin de hoge heren te Zeist in alle eigenwijsheid vroegtijdig tot een algehele afkeuring hadden besloten, was het goed dat een doordeweekse vriendschappelijke wedstrijd gespeeld kon worden. Het was een zeer nuttige oefenpot, waarbij zowel BVCB als Neptunus-Schiebroek in een zeer hoog tempo met af en toe prachtige combinaties en aanvallen de doelpunten eerlijk verdeelden.

De Rotterdammers namen al snel een voorsprong. Daniel van Delft gaf een voorzet, die door de doelman in de verre kruising totaal verkeerd werd beoordeeld en in het doel belandde 0 – 1. In de 8e minuut pakte Angelo Spanjaart na een fraaie aanval een schot van een BVCB aanvaller. Halverwege de eerste helft werd Faybian Hertstein alleen voor de doelman gezet, maar hij schoot tegen hem op. Even later verspeelde Sander Duin de bal aan de handige gevaarlijke Kevin de Kock, die dit foutje direct afstrafte 1 – 1. Twee minuten later nam Neptunus-Schiebroek alweer de leiding. Op aangeven van Machiel Lourens maakte Faybian Hertstein 1 – 2. Het spel golfde op en neer en zo moest Angelo Spanjaart zich voor de voeten van de doorgebroken Kevin de Kock gooien. Vlak voor rust maakte BVCB dan toch nog gelijk. Na een vlot lopende aanval werd het 2 – 2.

In de tweede helft werd er flink gewisseld en enkele posities anders ingevuld. Het maakte het spelbeeld zeker niet onaantrekkelijker. Het tempo bleef hoog. Na een uur was Angelo Spanjaart weer op zijn post om een uitbraak van de thuisclub te onderscheppen. Aan de andere kant leverden de uitbraken van de gasten ook gevaar op. In de 63e minuut was Sander van der Velde net op tijd om een gevaarlijke lage voorzet hoekschop te verwerken. In de 69e minuut werd een glaszuiver doelpunt van Leroy van Bueren wegens een vlagsignaal ten onrechte afgekeurd. Twee minuten later pakte de spits toch zijn doelpuntje mee, toen hij na een goede voorzet van Elroy Wijngaarde de bal binnen kopte 2 – 3. Nog geen minuut later schoot Mike Janssen rakelings voorlangs. In de 87e minuut maakte BVCB na een goed uitgespeelde aanval alsnog gelijk 3 – 3. In de slotfase waren er nog kleine mogelijkheden, maar kort voor de officiële speeltijd vond de goed leidende scheidsrechter het voldoende en kon om kwart over tien met tevreden gezichten de kleedkamer worden opgezocht.