Duidelijk de les geleerd in het benutten van kansen tegen Brielle

7 mei 2019 20:00

vv Brielle - Neptunus-Schiebroek 5 - 1 (Palace Casino Cup 1/4 finale)

Dinsdag 7 mei 2019

Door Hijman ten Kaate

Neptunus-Schiebroek werd in Brielle tegen de plaatselijke eersteklasser op het benutten van kansen duidelijk de les geleerd. De thuisclub ging met de mogelijkheden in de tweede helft zeer zorgvuldig en doeltreffend om. De Rotterdammers werden vooral afgetroefd wanneer zij door balverlies in de omschakeling van de tegenstander tekort schoten. De uitslag veel gezien het veldspel dan ook hoog uit, maar was in dit sportieve treffen verdiend.

In de eerste helft gaven de Rotterdammers goed partij, maar verzuimden zij een van de drie goede kansen die zij creëerden te benutten. Terwijl Brielle wel met een voorsprong ging rusten. Al in de eerste minuut pikte Chahine Lobiyed de bal op, maar zijn poging belandde naast het doel. Na een kwartier moest Ryan Lol een schot uit de benedenhoek tikken. Halverwege de eerste helft kwam Brielle door een fout van doelman Ryan Lol op voorsprong. De eenvoudige kopbal van de centrumspits vergat hij bij de eerste paal te keren 1 - 0. In de 28e minuut verscheen Chahine Lobiyed alleen voor de doelman, maar wist hij hem niet te passeren. In de 40e minuut moest Ryan Lol een schot van afstand hoekschop verwerken. Vijf minuten voor de rust ging een poging van Fabyan Hertstein over de doelman, maar ook naast het doel.

Na de rust werd de wedstrijd al snel beslist. In de 46e minuut kreeg de centrumspits alle tijd om de bal in de rechterbenedenhoek te schuiven 2 – 0. De gasten ging op zoek naar de aansluiting. In de 49e minuut ging Stefan van Diest goed door, maar werd op het laatste moment gestuit. In de 52e minuut vergat Leroy van Bueren na een goede combinatie met Faybian Hertstein van dichtbij de bal binnen te schuiven. In de 56e minuut pakte de doelman een afstandsschot van Paul Hoekstra. Net voor het uur schoot Sander Duin in het strafschopgebied tegen een verdediger. Neptunus-Schiebroek bleef de aanval zoeken, maar Brielle ving dat goed op en was in de counter uiterst doeltreffend. Zo liepen zij tussen de 61e en 69e minuut met drie dodelijke counters uit naar een 5 – 0 voorsprong. In de 78e minuut wist de goed spelende Stefan van Diest de welbekende eer te redden, toen hij na een vrije trap van Paul Hoekstra van dichtbij doel trof. 5 – 1.

Een bijzondere vermelding voor het neutrale arbitrale trio dat goed op dreef was.

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol, Elroy Wijngaarde, Nick Erkelens, Sander Duin (72e min. Volkan Unlu), Massaro Latuheru (33e min. Sander v.d. Velde), Stefan van Diest, Daniel van Delft (46e min. Max Bronswijk), Paul Hoekstra, Faybian Hertstein, Leroy van Bueren, Chahine Lobiyed (46e min. Sjors te Duits)

Niet in actie kwam: Angelo Spanjaart