Accommodatie

Onbekend

Door Hijman ten Kaate

Op een zeer koude en winderige vrije zaterdagmiddag werd een oefenwedstrijd tegen de zondag eerste klasser uit Rotterdam-Zuid gespeeld.

Neptunus-Schiebroek had het bij vlagen moeilijk tegen de technische vaardige en veel lopende middenvelders en aanvallers van Spartaan ’20. Het werd een doelpuntrijk duel, dat uiteindelijk netjes over de beide ploegen werd verdeeld.

Binnen twintig seconden nam de thuisclub al een voorsprong. Stefan van Diest bereikte in het centrum Chahine Lobiyed, die alleen op de doelman afging en de bal binnen schoot 1 – 0. In de vierde minuut omzeilde de rechterspits de buitenspelval, maar Ryan Lol hield hem van scoren af. Na een kwartier was de doelman weer op zijn post, toen hij van dichtbij een treffer voorkwam. In de 19e minuut speelde Sander van der Velde de bal breed in de voeten van de linkerspits, die liet zijn medespeler direct de fout afstraffen 1 – 1. Twee minuten later maakte Stefan van Diest, na een verre inworp van Elroy Wijngaarde, met zijn hoofd 2 – 1. In de 35e minuut bereikte de linkerspits met een goede steekpass door het centrum de rechterspits, die met zijn snelheid gelijk maakte 2  - 2. In de 40e minuut zorgde Mike Janssen, na een steekpass van Paul Hoekstra, dat de thuisploeg met 3 – 2 ging rusten. Na de rust trok de wind nog meer aan en moest de thuisploeg tegen de storm in zich beperken tot snelle counters. In de 50e minuut haalde Sander van der Velde een scherpe voorzet uit de doelmond. Na een uur besloot Elroy Wijngaarde ook de bal breed te spelen in de voeten van de tegenstander. Ook dit foutje werd direct afgestraft 3 – 3. Twee minuten zorgde een verdediger met een geplaatste schuiver via de binnenkant van de paal zelfs voor 3 – 4. In de 70e minuut spatte de bal uit een vrije trap op de Rotterdamse  bovenkant van de lat. Een kwartier voor tijd voorkwam Angelo Spanjaart van dichtbij dat er geen vijfde treffer te noteren viel. Tien minuten voor tijd gaf Chahine Lobiyed  een scherpe voorzet. Leroy van Bueren stapte bewust over de bal en gaf Mike Janssen de gelegenheid om 4 – 4 als eindstand noteren. Daarna brak de hemel open en werden de spelers nog getrakteerd op een winterse hagelbui.

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol (46e min. Angelo Spanjaart), Elroy Wijngaarde (60e min. Makeko Koroma), Nick Erkelens (72e min. Sander Duin), Sander van der Velde, Massaro Latuheru (60e min. Roland van Deelen), Machiel Lourens, Stefan van Diest, Paul Hoekstra, Leroy van Bueren, Mike Janssen, Chahine Lobiyed