Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

De regioderby tussen de kampioenen van de tweede klasse zaterdag en zondag van het afgelopen seizoen

Neptunus-Schiebroek 1

2 - 2

TOGB 1 (zon)

28'
... (schot)
42'
51'
... (schot)
Sander Duin (penalty)
67'

Door Hijman ten Kaate

De eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen was de regioderby tussen de kampioenen van de tweede klasse zaterdag en zondag van het afgelopen seizoen. De ploeg uit Berkel maakte het de Rotterdammers vooral in de eerste helft niet gemakkelijk. Met flink afjagen, hoog druk zetten en de duels zeker niet schuwend maakten zij dat de opbouw van de thuisclub stroef verliep. Dat was in de tweede helft duidelijk anders en waren de rollen omgedraaid. Dat was ook wat betreft de kansen. In de eerste helft waren deze op een hand te tellen, terwijl na de rust er diverse kansrijke momenten waar te nemen waren.

De eerste minuten gingen redelijk gelijk op, maar had TOGB, vooral door het fellere spel, meer dreiging naar voren. Pas na twaalf minuten was de eerste mogelijkheid voor de gasten te noteren, toen een afgeslagen aanval net over de lat van de gastheren verdween. Net voor het half uur kreeg de Berkelse ploeg een doelpuntje cadeau. Waar doelman Angelo Spanjaart in eerste instantie de bal nog kon keren, kwam de bal na een kluts voor de voeten van Sven Paternot, die in buitenspelpositie van dichtbij het openingsdoelpunt voor zijn rekening nam 0 – 1. In de 40e minuut was Leroy van Bueren binnen de vijf meter dichtbij een mogelijkheid. Twee minuten later gaf Leroy van Bueren vanaf rechts laag voor en maakte Faybian Hertstein 1 – 1.

Na de rust ging de thuisclub welvarend van start, maar het was toch TOGB dat vanuit een snelle omschakeling door Leroy Zwarteveld weer op voorsprong kwam 1 – 2. Neptunus-Schiebroek zocht duidelijk naar de gelijkmaker en bleef de druk goed opvoeren. De lange centrale verdedigers uit Berkel namen geen enkele risico en ramden elk gevaar met lange halen direct weg. Rond het uur belandden twee vrije trappen van Neptunus-Schiebroek in de handen van de Berkelse doelman. In de 66e minuut werd Claudio Santos Silva, na een uitstekende aanval over diverse schijven, door Yusuf de Kock in de zestien onderuit gehaald. Sander Duin maakte vanaf elf meter gelijk 2 – 2.

In de 72e minuut redde doelman Moreno Zwarteveld na een schot van Tom Kuil.

Tien minuten voor tijd was de vrije trap van Mo Fissoune niet scherp genoeg om de doelman in problemen te brengen. In de 86e minuut stompte doelman Angelo Spanjaart een vrije trap van Gabri Urbanus weg. In de rebound tikte hij de kopbal van Sven Paternot keurig over de lat. Een minuut voor tijd wist Stefan van Diest tussen de lange mensen achterin toch de bal langs de kruising te koppen. In de laatste minuut schoot Claudio Santos Silva na weer een goede aanval rakelings over de lat.

Over de gehele wedstrijd gezien een terechte uitslag. Beide ploegen kunnen met deze opening tevreden mee zijn.

Scheidsrechter S. van Lith hield het spel kort en gaf geel aan Rob Gerritsma, Leroy Zwarteveld (TOGB) en Elroy Wijngaarde (Neptunus-Schiebroek).