Marineblauw-witte geuzen veroveren Brielle met 0-5

19 oktober 2019 14:30

J. Knetsch

Link videoverslag

Wedstrijdverslag Hijman ten Kaate

Neptunus-Schiebroek heeft in de oude vestingstad Den Briel laten zien dat ze in staat is om een goed spelletje voetbal op de mat te leggen. De bredere selectie kan de afwezigheid van vele geblesseerden gemakkelijk opvangen. Het is een goed collectief, dat fris en vrolijk oogt. De Rotterdammers speelden prima tussen de linies van de gastheren. In de eerste helft met de wind tegen had de ruststand nog ruimer kunnen zijn. In de tweede helft was het verzet van Brielle na het eigen doelpunt volledig gebroken en had het in de slotfase tegen tien man zelfs nog een hogere score kunnen zijn. Gezien het applaus na afloop hebben de toeschouwers genoten van het vertoonde spel.

In het begin was het nog even zoeken naar de juiste posities, maar de gasten kwamen steeds beter in het spel. In de achtste minuut ging een vrije trap van Sander Duin nog ruim naast. Het eerste antwoord van Brielle kwam drie minuten later, toen Marvin Godschalk ruim over de ballengooier schoot. Na een kwartier ging een poging van Claudio Santos Silva rakelings voorlangs. In de 20e minuut werd Claudio Santos Silva bewust door Colin Schoors onderuit gehaald, maar het bleef bij een vermaning. In de 27e minuut pakte doelman Michell Lieshout op een schitterende wijze een inzet van Claudio Santos Silva uit de bovenhoek. Een minuut later haalde Anthony Piqué een kopbal van Stefan van Diest uit een hoekschop van Chahine Lobiyed van de doellijn. Na een half uur was Brielle gevaarlijk in de omschakeling, maar Michael Mettrop schoot recht in de handen van doelman Ryan Lol. In de 32e minuut trok Chahine Lobiyed na een goede lange aanval de bal terug op Tom Kuil, die met een boogbal zijn inzet in de bovenhoek zag verdwijnen 0 – 1. In de 36e minuut ging een schot van Brian Smits na een goed opgezette aanval rakelings langs de paal. Gezien de kansenverhouding en het vertoonde spel gingen de Rotterdammers dan ook terecht met een voorsprong rusten.

Direct na de rust klapte de buitenspelval van Neptunus-Schiebroek te laat dicht en hadden zij geluk dat de lob van de alleen voor doelman Ryan Lol verschenen Zepp Jacobs langs de verkeerde kant van de paal hobbelde. Brielle zette de eerste tien minuten meer druk op de verdediging van de Rotterdammers. Zo moest Ryan Lol in actie komen na een inzet van Brian Smits. Enkele minuten later schopte hij op tijd de bal weg voordat Raoul Gillet gevaarlijk kon worden. In de 57e minuut kwam Neptunus-Schiebroek op een gelukkige wijze aan een doelpunt. Nicky Erkelens knalde de bal naar voren en Anthony Pique kopte de bal terug op zijn doelman Mitchell Lieshout die net zijn hok had verlaten. Stuiterend verdween de bal in het hoekje van het verlaten doel 0 – 2. Er knakte wat bij de gastheren, want twee minuten later ontving Claudio Santos Silva de bal na een goede onderbreking van Massaro Latuheru. Hij stuurde direct Tom Kuil de diepte in, die prima de verre hoek zocht om zijn tweede van de middag te maken 0 – 3. In de 66e minuut greep Ryan Lol met hulp van Elroy Wijngaarde goed in, toen Michael Mettrop op links gevaarlijk voor hem verscheen. Een minuut later kreeg Neptunus-Schiebroek twee hoekschoppen achter elkaar. Bij de tweede hoekschop van Chahine Lobiyed liep Daniël van Delft goed naar de eerste paal en kopte de feilloos in de verre hoek 0 – 4. In de 71e minuut liep Claudio Santos Silva recht door de verdediging van Brielle en kon doelman Mitchell Lieshout hem slechts met een overtreding van een welverdiend doelpunt afhouden. Hij mocht blij zijn dat hij van scheidsrechter J. Knetsch slechts geel kreeg. Dat was even later anders toen Brian Smits zijn tweede gele kaart ontving en wel naar de kleedkamer mocht vertrekken. In dat kwartiertje was er voor Brielle geen houden meer aan. In de 76e minuut kwam Mouad Fissoune na een goede een-twee alleen voor de doelman, maar hij vergat zichzelf te belonen. In de 82e minuut bereikte Daniël van Delft met een crosspass op links Mouad Fissoune, die nu wel met een schot in de lange hoek het net vond 0 – 5. Daarna kregen we nog een spelletje “galleryplay”  om de ruime overwinning nog meer glans te geven. Met een meer dan tevreden glimlach trokken de meegekomen supporters weer richting Rotterdam. Na vijf wedstrijden een dik verdiende tweede plaats in de rangschikking.

Scheidsrechter J. Knetsch gaf geel aan Marvin Godschalk, Mitchell Lieshout en twee keer (dus rood) aan Brian Smits.

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol, Elroy Wijngaarde, Nick Erkelens, Sander Duin, Laurens Cruz, Stefan van Diest, Daniël van Delft, Tom Kuil (75e min. Mouad Fissoune), Massaro Latuheru, Claudio Santos Silva (80e min. Olivier Hermans), Chahine Lobiyed (69e min. Machiel Lourens)
Niet in actie kwamen: Tim Oosterwaal, Kaz van Vliet