1e klasse B

25 januari 2020 14:30

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

Neptunus-Schiebroek heeft ondanks het grote veldoverwicht de topper tegen SV Poortugaal niet met verdiende punten kunnen afsluiten.
De koploper speelt een slim spelletje door met veel mensen achter de bal en een compact centrum de tegenstander te laten komen. Met lange halen naar voren zetten zij dan de twee snelle, technisch vaardige aanvallers aan het werk. Zij jagen op iedere bal en zijn met z’n tweeën in staat de verdediging in de omschakeling uit te spelen.
Dat gebeurde een aantal keer en met succes maakten zij drie mooie doelpunten, daar waar het nodige geluk in de zestien voor de Rotterdammers ontbrak. Ook de ten onrechte afgekeurde gelijkmaker bracht daar geen verandering in. Twee minuten voor tijd werd de bevrijdende derde treffer voor de gastheer op het bord gezet. De voorsprong bedraagt inmiddels twaalf punten voor de toekomstige kampioen van deze afdeling.

Neptunus-Schiebroek begon goed aan de wedstrijd en was in de beginfase al direct gevaarlijk voor het doel. Maar ook liet de gastheer van zich spreken. In de achtste minuut stompte Ryan Lol een kopbal van de vrijstaande Jordi Dekker uit de bovenhoek. In een hoog tempo probeerden de Rotterdammers met combinaties gevaarlijk te worden, maar tot drie keer gingen de schoten hoog over het doel. De mannen uit Poortugaal waren vooral via de counter gevaarlijk. Zo pakte Gerwin Lake de bal op in de middencirkel en zette zijn turbo aan. Hij liet alle verdedigers achter zich en scoorde in de korte hoek 1 – 0. Halverwege de eerste helft werd een schot van Stefan van Diest op het laatste moment geblokt. Even erna werd een verre trap onvoldoende weggekopt en gaf Gerwin Lake na een aantal knappe bewegingen de bal opzij aan de vrijstaande Jordi Dekker, die eenvoudig 2 – 0 binnenschoot. Poortugaal trok zich steeds meer terug op eigen helft en liet het spel over aan Neptunus-Schiebroek. Het lukte maar niet om echte gaatjes in het overvolle strafschopgebied te vinden. Tussen de bedrijven door schoot Sven Breukhoven een vrije trap tegen de buitenkant van de paal. Enkele minuten voor rust vond Daniël van Delft met een doorsteekbal Tim Oosterwaal, die goed doorging en de aansluitingstreffer op het bord zette 2 – 1.

De tweede helft speelde zich, op de uitvallen van de thuisploeg na, af op de helft van Poortugaal.  Zij voelden de druk en probeerden met regelmatig tijdrekken de rust te bewaren en het spel te ontregelen. Tien minuten na rust verdween een schot van Tim Oosterwaal in de handen van doelman Dyron Bijl. Even later tikte Ryan Lol een poging van Sean Verburg onder de lat weg. In de 69e minuut maakte Neptunus-Schiebroek gelijk. De voorzet van Daniël van Delft werd door een verdediger op de lijn nog getoucheerd en Leroy van Bueren gaf met zijn hoofd het laatste zetje. Scheidsrechter B. van Kommer, die er dichtbij stond, wees direct naar het midden, maar tien tellen na zijn beslissing stak assistent-scheidsrechter O. Koster toch nog zijn vlag in de lucht. Om nog steeds onduidelijke redenen (vermeend buitenspel?) werd de treffer geannuleerd. Vijf minuten voor het einde wist doelman Dyron Bijl de voorzet van Faybian Hertstein via het hoofd van Leroy van Bueren weg te stompen. Twee minuten voor de reguliere speeltijd, toen Neptunus-Schiebroek allang een-op-een speelde, besliste Poortugaal de wedstrijd definitief in het voordeel. Het was weer Sean Verburg die na een lange haal heel behendig de verdediging uitspeelde en prima teruglegde op zijn maatje Gerwin Lake, die 3 – 1 maakte. In de blessuretijd gingen pogingen van Tom Kuil en Sander Duin nog over en naast. Het is een verdienste van Poortugaal, dat zij je het gevoel geven dat er wat te halen is, maar het spelletje met twee geweldige aanvallers toch in het voordeel weten te beslissen.

Scheidsrechter B. van Kommer had het niet altijd gemakkelijk met de twee strijdende ploegen. Hij gaf geel aan Gerwin Lake, Patrick Fernand, Julian Gret (Poortugaal) en Massaro Latuheru (Neptunus-Schiebroek).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol, Elroy Wijngaarde, Nick Erkelens (80e min. Faybian Hertstein), Sander Duin, Laurens Cruz, Stefan van Diest (75e min. Tom Kuil), Paul Hoekstra (56e min. Massaro Latuheru), Daniël van Delft, Claudio Santos Silva, Tim Oosterwaal, Leroy van Bueren.
Niet in actie kwam: Angelo Spanjaart, Mohamed Tajdirti

Vanaf volgende week is er ook weer een videoverslag.