Faybian Hertstein breekt saaie wedstrijd open.

1 februari 2020 15:00

N. Eren

Link naar videoverslag

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

Aan een slechte en zeer rommelige vertoning hebben de Rotterdammers uiteindelijk drie punten overgehouden. De wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar en leek zonder dat een van de ploegen in staat was een kans(je) te creëren op een terechte 0 – 0 te eindigen. De invallers maakten uiteindelijk het verschil en acht minuten voor tijd besliste invaller Faybian Hertstein met een diagonaal schot de eindstand.

In de eerste helft hadden de Ridderkerkers tegen de wind in het beste van het spel. Zij probeerden combinerend het doel van de Rotterdammers te zoeken en brachten voetballend meer dan de thuisclub. Vooral aan de rechterzijde was het Jay Brand, de vleugelverdediger, die voor het nodige gevaar zorgde. Tot echte grote mogelijkheden leidde dat ook niet. Slechts twee schoten van Tom Kuil en Daniël van Delft, die naast het doel verdwenen, waren de wapenfeiten van de Rotterdammers. Beide doelmannen hadden een zorgeloze middag.

Na de rust werd het er niet echt beter op. Ook RVVH viel in het samenspel sterk terug. Tot op driekwart van de wedstrijd Faybian Hertstein uit de tweede lijn hard op de buitenkant van de paal schoot. Een ieder had zich al met het gelijkspel verzoend, totdat in de 82e minuut Nick Erkelens met zijn strijdlust twee keer direct achter elkaar verdedigend goed ingreep en de bal bij Faybian Hertstein kwam. Zijn directe tegenstander maakte in eerste instantie hands, maar de leidsman gaf voordeel en weg was de snelle buitenspeler. Met een hard schot vanaf de rechterzijde schoot hij de bal diagonaal onhoudbaar achter doelman Danny Spelde in de bovenhoek 1 – 0. De ontlading na deze niet verwachte treffer was groot. Doordat de Ridderkerkers opportunistisch gingen spelen, wisten de Rotterdammers elkaar iets beter te vinden. Zo ging enkele minuten voor tijd een vlammend schot van Massaro Latuheru nog rakelings over. Door de overwinning namen zij weer wat afstand van de achtervolgers.

Scheidrechter N. Eren floot in dit overigens sportieve treffen samen met zijn assistenten een uitstekende wedstrijd. Hij gaf gele kaarten aan Nick Erkelens en Massaro Latuheru (Neptunus-Schiebroek).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Elroy Wijngaarde, Nick Erkelens, Sander Duin, Laurens Cruz, Stefan van Diest (81e min. Massaro Latuheru), Paul Hoekstra, Daniël van Delft (69e min. Faybian Hertstein), Tom Kuil (76e min. Chahine Lobiyed), Tim Oosterwaal, Leroy van Bueren.

Niet in actie kwam: Devi Ponsen, Claudio Santos Silva