Accommodatie

Onbekend

Link naar videoverslag

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

In een boeiend tafereel met een waanzinnig scoreverloop hebben de Oud-Beijerlanders en de Rotterdammers de punten broederlijk verdeeld. Gezien het spel en de kansen van beide teams was de eindstand terecht. In de slotfase ontstond er een opstootje, omdat ver in blessuretijd Elroy Wijngaarde ten onrechte het veld moest verlaten en een andere overtreding onbestraft bleef. De wedstrijd kende juist een sportief verloop.

Neptunus-Schiebroek kwam sterk uit de startblokken. Direct al werd Claudio Santos Silva door Tom Kuil de diepte ingestuurd. Zijn poging eindigde onder doelman Peter Konings in het zijnet. In de 5e minuut schoot Bob Bison ruim over de lat, maar in de tegenaanval wist Tom Kuil op rechts Daniël van Delft te bereiken. Zijn voorzet voorbij de tweede paal werd door Claudio Santos Silva via verdediger Andrew van Tiggelen binnengekopt 0 – 1. Enkele minuten later was het alweer gelijk, toen Nick Erkelens een lange bal van rechts onvoldoende vaart kon meegeven. De meegekomen Giovanni Breevaart kon direct afdrukken 1 – 1. Daarna zochten beide ploegen regelmatig de aanval. Halverwege de eerste helft kwam Tim Oosterwaal net tekort om de bal langs de doelman te tikken. Een botsing was het gevolg. In de 26e minuut namen de Rotterdammers weer de leiding. De voorzet van Elroy Wijngaarde kwam bij de tweede paal. Tim Oosterwaal maakte het de verdediger zo lastig dat de bal voor de voeten van Tom Kuil kwam, die geen moeite had om de bal binnen te knallen 1 – 2. Na een half uur voetbalde SHO prima door het centrum, maar wist Ryan Lol tijdig de bal te onderscheppen. Even later kopte Mitch Fransen recht in de handen van de doelman. Vijf minuten voor de thee werd er wederom vanaf de rechterkant op het middenveld de bal diep gelegd. Beide centrumverdedigers hadden moeite met ingrijpen en kon SHO via Mitch Fransen weer langszij komen 2 – 2. Zo werd ook de rust bereikt.

Direct na rust zag scheidsrechter Michielsen geen strafschop in de overtreding op Claudio Santos Silva. In de 53e minuut kapte Giovanni Breevaart op de zestien de bal naar zijn linkervoet. Zijn uithaal verdween keurig in de hoek 3 – 2. Net voor het uur werd Daniël van Delft geduwd en aangetikt in het strafschopgebied. De leidsman wees gedecideerd naar de stip. Sander Duin faalde niet en bracht de ploegen weer op gelijke hoogte 3 – 3. Enkele minuten later kopte Mitch Fransen rakelings over de kruising. In de 69e minuut haalde Bob Bison een voorzet van Claudio Santos Silva net op tijd weg voor de inkomende Daniël van Delft. Even later schoot Claudio Santos Silva in vrije positie hard over de lat. Een kwartier voor tijd nam Daniël van Delft een hoekschop, die door invaller Leroy van Bueren werd binnengekopt 3 – 4. Helaas wist Neptunus-Schiebroek de voorsprong niet vast te houden. Want tien minuten voor tijd werd een vrije trap van SHO door Sander Duin ongelukkig tegen de paal gekopt. In de rebound kreeg Daniël van Delft de bal niet voldoende weg en wist Mitch Fransen van dichtbij weer het net te vinden 4 – 4. Het werd nog hectisch voor beide doelen, maar meerdere treffers bleven uit. Op de middellijn werd in de slotminuut nog een vervelende overtreding op Stefan van Diest gemaakt, waar fel op gereageerd werd. In de 96e minuut trapte Elroy Wijngaarde glijdend de bal weg voordat een uitbraak gevaarlijk kon worden. De speler van SHO werd hierbij in het geheel niet geraakt. Scheidsrechter Michielsen beoordeelde deze actie als gevaarlijk en gaf de goed spelende rechterverdediger tot grote verbazing van een ieder de rode kaart. Na zeven minuten extra speeltijd werd door de Rotterdammers heftig gereageerd op een stevige actie vlak voor de dug-out. Er ontstond wat duw- en trekwerk en de leidsman floot wijselijk af. Bij het verlaten van het veld kreeg ook Machiel Lourens nog een rode kaart.

Scheidsrechter Michielsen floot een prima wedstrijd, maar kreeg het in de slotfase met een aantal overtredingen over en weer moeilijk. Hij had eerder in deze sportief verlopen wedstrijd in de Hoeksche Waard gele kaarten gegeven aan Andrew van Tiggelen (SHO), Ryan Lol en Massaro Latuheru (Neptunus-Schiebroek).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol, Elroy Wijngaarde, Nick Erkelens, Sander Duin, Massaro Latuheru, Stefan van Diest, Machiel Lourens (61e min. Paul Hoekstra), Daniël van Delft, Claudio Santos Silva, Tim Oosterwaal (71e min. Leroy van Bueren), Tom Kuil (67e min. Chahine Lobiyed)

Niet in actie kwamen: Kaz van Vliet, Mouad Fissoune, Faybian Hertstein