Neptunus-Schiebroek 1 beslist de wedstrijd in twee minuten

12 oktober 2019 15:00

X. Stoffer

Link videoverslag

Wedstrijdverslag Hijman ten Kaate

Neptunus-Schiebroek heeft ook in de tweede thuiswedstrijd de volle drie punten weten te behalen. Gemakkelijk ging het niet op deze zeer regenachtige middag. Veel ballen bereikten de spelers niet of schoten op het gladde veld meters door. De eerste helft was slecht, rommelig en kreeg Honselersdijk nog de beste mogelijkheden. Ook in de tweede helft begonnen de gasten beter, maar net voor het uur namen de Rotterdammers het roer over en kwamen zij daarna op voorsprong. Toen brak het bij de tegenstander en ontstonden er meerdere mogelijkheden. Gezien het spelbeeld over de volle negentig minuten mocht de thuisploeg uiteindelijk blij zijn met de overwinning.

De Rotterdammers zochten direct na het fluitsignaal de aanval en dat leidde in de tweede minuut al tot een schuiver van Tim Oosterwaal, die rakelings langs de paal ging.
In de omschakeling was Honselersdijk gevaarlijker. De lange bal kwam beter aan en elke tweede bal kwam in het bezit van de gasten. Zo moest Ryan Lol een omhaal van Angelo Zwirs hoekschop tikken. De hoekschoppen zorgden met de lange verdedigers voor het nodige gevaar. Na een half uur pakte hij een schuiver van Joey Valstar. In de 39e minuut werd Daniël van Delft licht aangetikt in de zestien, maar het was niet voldoende voor een overtreding. Twee minuten voor rust moest de Rotterdamse doelman ook een poging van Tom van Veen onschadelijk maken. Teleurgesteld over het voetbal verlieten de ploegen het veld.

Na de rust begon Honselersdijk goed aan de wedstrijd en zette hoog druk. Zo raakte Angelo Zwirs met zijn inzet de bovenkant van de lat. Na een dikke tien minuten rechtte Neptunus-Schiebroek de rug en namen zij het spel meer over. Niet dat de combinaties vlekkeloos waren, maar er kwam meer geloof in de wedstrijd. Zo werd Daniël van Delft bij een uitbraak in de 54e minuut aan zijn shirt getrokken, maar zag de matig leidende scheidsrechter X. Stoffer niets in de overtreding. Neptunus-Schiebroek kwam tot twee keer toe via een omschakeling gevaarlijker door, maar in beide gevallen zag Mo Fissoune zijn vrijstaande medespelers aan de rechterzijde over het hoofd. Toch nam Neptunus-Schiebroek onverwachts de leiding. De hoekschop werd door de boomlange doelman Dahley le Duc onvoldoende verwerkt en op de rand van de zestien haalde Daniël van Delft direct de trekker over. Zijn schot ging via de onderkant van de lat het doel in 1 – 0. Het verzet leek gebroken, want er ontstond direct meer ruimte. Een kleine twee minuten na de openingstreffer ging Chahine Lobiyed er vandoor. Zijn poging leek te stranden, maar de bal kwam via een verdediger voor de voeten van de meegekomen Elroy Wijngaarde, die alleen voor de doelman prima de lange hoek koos 2 – 0. In de 69e minuut kopte Claudio Santos Silva uit een hoekschop hard op de lat. In de 74e minuut pakte de Honselersdijkse doelman een van richting veranderde vrije trap van Sander Duin. In de laatste fase probeerden de gasten nog wat te forceren, maar een schot van Kevin Boogaards in de 92e minuut werd door Ryan Lol gekeerd. De mooiste aanval was in de 94e minuut te aanschouwen, toen Daniël van Delft na een goede combinatie door het centrum vrij voor de doelman verscheen. Zijn inzet kwam niet verder dan de benen van de doelman. Daarmee eindigde dit treffen en kunnen de Rotterdammers met veel genoegen genieten van de huidige tweede plaats in de rangschikking.

Scheidsrechter X. Stoffer gaf in dit zeer sportieve treffen wel gemakkelijk geel aan Stefan van Diest en Claudio Santos Silva. De gele kaart van Tim Oosterwaal was wel terecht (allen Neptunus-Schiebroek).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol, Elroy Wijngaarde, Machiel Lourens, Sander Duin, Laurens Cruz, Stefan van Diest, Paul Hoekstra (11e min. Mo Fissoune), Daniël van Delft, Chahine Lobiyed (68e min. Nick Erkelens), Tim Oosterwaal, Claudio Santos Silva (72e min. Massaro Latuheru)

Niet in actie kwamen: Kaz van Vliet, Tom Kuil