Onbekend

Link videoverslag

Wedstrijdverslag Hijman ten Kaate

Het was de eerste thuiswedstrijd voor de Rotterdamse eersteklasser, maar ook in de streekderby tegen de ploeg uit Lansingerland werden drie punten behaald.

Het ging voor de rust niet zo gemakkelijk als vorige week, mede door het stugge en veel wisselende middenveld van de gasten. Maar na de rust liet de thuisclub zien dat op basis van strijdlust en de wil om te winnen een terechte uitslag op het bord werd gezet.

Het eerste gevaar kwam van BVCB, toen spits Rob Rutten in de 7e minuut in volledig vrijstaande positie een voorzet vanaf links naast kopte. Daarna waren beide ploegen in het eerste kwartier aan elkaar gewaagd. In de 17e minuut pakte Neptunus-Schiebroek verrassend de leiding, toen Claudio Santos Silva met een schot in de linkerbenedenhoek de niet bijster goede doelman Wesley van der Molen onverwachts passeerde 1 – 0.

Nog geen minuut later mocht Machiel Lourens vanaf zijn eigen helft rechtdoor opstomen, maar hij schoot alleen voor de doelman tegen zijn benen. Het werd daarna vooral een slag op het middenveld. Net voorbij het half uur kwam BVCB goed door, maar Elroy Wijngaarde wist op tijd de bal uit de doelmond te glijden. Uit de hoekschop lukte het Evan Blom om op de achterlijn bij een Rotterdamse verdediger weg te draaien. Zijn trekbal kwam voor de voeten van Mitchell Feijen, die van dichtbij binnentikte 1 – 1.

In de 35e minuut probeerde Rob Rutten het van grote afstand, maar Angelo Spanjaart stompte de bal hoekschop. Twee minuten later schoot Claudio Santos Silva vanuit een inworp direct op doel, maar de doelman stond op de goede plek. In de 40e minuut had de mee naar voren gekomen Laurens Cruz pech dat zijn uithaal via de kruising weer het veld in kwam. Exact op 45 minuten floot de leidsman voor de rust.

Direct na de thee zochten de Rotterdammers de aanval, maar in de tegenaanval was de Bergschenhoekse ploeg gevaarlijker met een schuiver, die Angelo Spanjaart met moeite onschadelijk wist te maken. In de 52e minuut wachtte Elroy Wijngaarde te lang om een diepe bal weg te werken. Zijn poging kwam tegen de meegekomen Evan Blom en de bal dwarrelde tot grote ergernis van zijn doelman over hem heen in het net 1 – 2.

Neptunus-Schiebroek wilde dit foutje en de achterstand snel recht zetten en was het laatste half uur constant op jacht naar doelpunten. Zo ging in de 62e minuut een schot van Claudio Santos Silva rakelings langs. Vier minuten later rolde een inzet van Sander Duin naast de paal. Maar in de 67e minuut liet de doelman een schot van Chahine Lobiyed los en pikte Stefan van Diest net als vorige week weer zijn doelpuntje mee 2 – 2.

De thuisclub ging op jacht naar meer. In de 72e minuut weigerde de scheidsrechter voor een duwfout op Daniël van Delft op de rand van de zestien te fluiten. Twee minuten later was de invaller bijna succesvol, toen hij de bal van Claudio Santos Silva ontving en via een verdediger rakelings langs schoot. In de 78e minuut bokste doelman Wesley van der Molen een schot van Machiel Lourens uit zijn doel. BVCB loerde vooral op de counter. Gelukkig wist Nick Erkelens tien minuten voor tijd zo’n uitbraak op tijd te voorkomen. Zes minuten voor tijd hield de BVCB-doelman spits Tim Oosterwaal met beide handen vast, maar de leidsman was coulant voor de sluitpost.

In de 87e minuut kwam een vrije trap pardoes voor de voeten van de vrijstaande Daniël van Delft, die met een puntertje de bal in de verre hoek liet ploffen 3 – 2. Net voor tijd vloog een schot van Mo Fissoune over de lat. In de blessuretijd belandde een inzet van invaller Michael de Rooy via het been van een Rotterdammer nog op de lat. De hoekschop, die niets opleverde, bleek het laatste wapenfeit.

Gezien de passie en het aantal mogelijkheden waren de blijde gezichten van de thuisclub meer dan verdiend.

Scheidsrechter N. Eren floot een verdienstelijke wedstrijd. Hij liet veel doorspelen en dat zorgde ervoor dat er een hoog tempo in de wedstrijd zat. Hij gaf geel aan Evan Blom, Michael de Rooy en trainer Gerard van Ruitenburg (allen BVCB).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Elroy Wijngaarde, Nick Erkelens, Sander Duin, Laurens Cruz, Stefan van Diest, Machiel Lourens, Faybian Hertstein (40e min. Daniël van Delft), Chahine Lobiyed, (68e min. Mo Fissoune), Tim Oosterwaal, Claudio Santos Silva
Niet in actie kwamen: Paul Hoekstra, Tom Kuil, Ryan Lol