F. Berg

Link videoverslag

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

In dit nog prille seizoen nam Neptunus-Schiebroek het in de derde thuiswedstrijd op tegen de Wateringse omnisportvereniging Verdedig En Loop Op.
De Rotterdammers kwamen in de blessuretijd alsnog op gelijke hoogte na een terecht gegeven strafschop, de Wateringers waren vooral gekomen om het spel op allerlei mogelijkheden te ontregelen en dan te profiteren van de fouten van de tegenstander.

Het begon zo voortvarend voor de thuisclub. Al in de tweede minuut gingen Stefan van Diest en Claudio Santos Silva goed door. De laatste schoot op doel, maar werd door doelman Dion van Wijk in eerste instantie gekeerd. In de rebound was Tom Kuil attent en schoot de bal tegen het net 1 – 0.
Twee minuten later weer een goede actie van Claudio Santos Silva, maar zijn breedtepass op Chahine Lobiyed was helaas te scherp. In de 9e minuut was een voorzet van Tom Kuil te kort om de doelman te verrassen. In de 14e minuut moest de doelman een vrije trap weg boksen. Net na het kwartier lukte het Daniël van Delft niet om een voorzet van Chahine Lobiyed binnen te schieten. Pas in de twintigste minuut kwam VELO voor het eerst gevaarlijk door, maar Peter Spoelstra schoot ver naast. Een minuut later was het wel raak, toen Daniël van Delft de bal niet goed aanspeelde en de spits Joery Verbeek kon de bal over Ryan Lol wippen 1 – 1. Daarna kwam een periode waarin beide ploegen zoekend waren. In de slotfase waren er nog mogelijkheden voor Tom Kuil en Nick Erkelens. Met een onverdiende stand ging de thuisclub gezien het veldspel de kleedkamer opzoeken.

In de tweede helft zocht Neptunus-Schiebroek direct de aanval, maar in de 47e minuut zorgde wederom door balverlies op het middenveld, dat VELO in de omschakeling via Mick van Elswijk eenvoudig 1 – 2 binnen schieten. De gastheren gingen op zoek naar de gelijkmaker en waren er dichtbij toen Dennis Blom in de 57e minuut bijna in zijn eigen doel schoot. Na een uur schoot dezelfde verdediger binnen de vijf meter een voorzet op tijd weg. In de 66e minuut ging een vrije trap van Chahine Lobiyed net over de lat. In de 69e minuut kopte Pascal Kouwenhoven geheel vrij in het centrum de bal in het doel 1 – 3. Een minuut later maakte de strijdende thuisploeg via Tim Oosterwaal na goed neerleggen van Tom Kuil, al weer de aansluitingstreffer 2 – 3. Een kwartier voor tijd schoot Claudio Santos Silva rakelings voorlangs. Uit de hoekschop kopte Laurens Cruz van dichtbij via de grond over de lat. In de 82e minuut pakte de doelman een poging van Massaro Latuheru. Vier minuten voor tijd werd een vrije trap van Sander Duin uit de doelmond getrapt. In de blessuretijd maakte Neptunus-Schiebroek alsnog verdiend gelijk. Claudio Santos Silva werd door Brent Biesheuvel binnen de zestien onderuit gehaald. De verdediger kon terecht na zijn tweede gele kaart iets eerder gaan douchen. Sander Duin schoot in tweede instantie de strafschop binnen 3 – 3. De thuisclub probeerde alsnog de overwinning te forceren. In de counter claimde VELO nog een strafschop, maar scheidsrechter F. Berg, die een moeilijk middag had tegen het fel spelende VELO, wuifde dit weg. Het was op het nippertje, maar het gelijkspel was meer dan verdiend en had eigenlijk in de eerste helft al beslist moeten zijn.

Scheidsrechter F. Berg gaf geel aan Claudio Santos Silva (Neptunus-Schiebroek), Pascal Kouwenhoven, Daan van Rossum, Jessie van der Burg en Brent Biesheuvel (2 x geel, dus rood) (allen VELO).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol, Elroy Wijngaarde, Nick Erkelens ( 73e min. Mouad Fissoune), Sander Duin, Laurens Cruz, Stefan van Diest, Machiel Lourens, Daniël van Delft (55e min. Tim Oosterwaal), Chahine Lobiyed (77e min. Massaro Latuheru), Claudio Santos Silva, Tom Kuil
Niet in actie kwamen: Kaz van Vliet, Barry van Ostaay, Paul Hoekstra