JO11-1 wil na twee wedstrijden niveau hoger

Datum

7 september 2019 9:45

Accommodatie

Onbekend

De jongens van Neptunus-Schiebroek JO11-1 haalden tegen Soccer Boys slechts de helft van hun productie van vorige week, toen het tegen VOC 18-1 werd. De negen treffers in Bleiswijk waren evenwel genoeg voor een royale zege: 3-9. Intussen gaan steeds meer stemmen op voor een hogere indeling van onze JO11-1.

In de tweede wedstrijd van het seizoen ontstond weer wat meer duidelijkheid over het geraamte van de ploeg. Jayden staat in het doel, Silvan laatste man, Marijn centraal op het middenveld en Chevano in de spits. Sem en Turhan spelen aanvallend aan de zijkant en Mika en Thijn zijn de backs. Joël en Finn zijn vooralsnog multi-inzetbaar.

Toen in de eerste helft tegen Soccer Boys de opstelling door omstandigheden wat werd omgehusseld, oogde het team kwetsbaar. De Bleiswijkers kwamen in die fase terug tot 2-4, nadat Marijn, Chevano en Sem met fraaie doelpunten de score hadden geopend. Coach Xander zette de poppetjes weer op hun natuurlijke plek en prompt namen de blauw-witten het heft weer in handen.

Neptunus-Schiebroek werkte in Bleiswijk zeker geen geweldige wedstrijd af. Daarvoor verliep de opbouw te vaak via de lange bal en was het spel te rommelig. Maar sommige aanvallen waren een lust voor het oog. Dan ging de bal via Chevano naar de zijkant voor een gevaarlijk schot of een splijtende assist, zoals de pass van Sem op Joël vlak voor rust: 2-7.

Na de pauze scoorden de Rotterdammers ondanks een groot aantal kansen nog maar twee keer. Soccer Boys werd nog maar één treffer gegund, mede door goed keeperswerk van Jayden en herstelwerkzaamheden van Sem en Thijn. Sem ontnam na een lange sprint een tegenstander een opgelegde kans en Thijn speelde de hele wedstrijd een hoofdrol in de verdediging. Knap hoe hij zijn interventies timede en de duels om de bal fel maar fair aanging. Hij won ze vrijwel allemaal. Ook dat is voetbal.