Scheidsrechter

G. (Gabriël) Cornelisse

Accommodatie

Onbekend

Afgelopen dinsdagavond stond er een bekerwedstrijd op het programma tegen onze buren uit Bergschenhoek. Het was erg mistig bij BVCB, maar dat mocht de pret niet drukken. Doordat we een grote groep hebben konden we nu ook jongens laten spelen die op zaterdag niet altijd de 90 minuten vol maken. En dan zie je dat we blij moeten zijn met zo’n grote groep. Het spel was deze avond meer voor BVCB, maar als we iets scherper voor de goal waren, zouden we met een 2-0 voorsprong de rust in gaan. Dit was niet het geval en een 0-0 gingen we rusten. De vraag, wat ging er goed en dingen opnieuw doornemen wordt een automatisme in de rust. Het spelbeeld van de eerste helft bleef eigenlijk ook de tweede helft het geval. Helaas kregen we nu wel een tegen goal. Terwijl iedereen in de voorwaartse was kwam de bal bij een BVCB-speler die op snelheid voor de 1-0 tekende. De klokt tikte en tikte en we speelde op een gegeven moment met 6 aanvallers. Dit resulteerde in een corner in de laatste minuut. De bal werd scherp aangesneden en Tim wist zijn hoofd ertegenaan te zetten. 1-1 was een feit en niet veel later floot de scheidsrechter af. Dit voelde al als een overwinning. Maar omdat het beker is, moesten we penalty’s gaan nemen. Er werd gezocht naar 5 vrijwilligers en die waren snel gevonden. Vandaag stond Cas in de goal. Cas die al even mee traint met de selectie en zijn kunsten vertoond in U17 (B1) ging er klaar voor staan. De tweede penalty die door BVCB werd ingeschoten ging nog via Cas en de paal tegen het net. Maar de volgende twee werden vakkundig door Cas gestopt waardoor het bekeravontuur nog even voor duurt. Dit omdat wij niet verzaakte al 4x raak schoten. Op de schouders ging Cas richting de kleedkamer.

Cas, Julian (Bart), Tim, Thomas, Nabil (Christiaan), Lucas (Matty), Kars, Mo (Tomas), Simon, Tom H, Tom K.

En zoals de titel doet vermoeden ging het de zaterdag die volgde ook over penalty’s. Op zaterdag speelde we tegen Heinenoord. Vandaag stond Kaz in de goal, deze speler van U19 maakt zijn keepersuurtjes bij het 2e, omdat er twee keepers van de selectie geblesseerd zijn. En dit doet hij uitstekend. Meevoetballen, coachen en ballen in 1x klemmen. Het gaat hem allemaal goed af. Helaas kwamen we binnen tien minuten toch met 2-0 achter. Gelukkigen kwamen we binnen enkele minuten alweer op gelijke hoogte. De aansluitingstreffer kwam op naam van Tom. Met een prachtige actie op de achterlijn van Mo wist hij het overzicht te houden en was het een koud kunstje om te scoren. Mo die de laatste weken steeds meer zijn stempel weet te drukken op het elftal en met een hoop arbeid en geweldige acties van grote waarde is, bewees vandaag zijn waarde. Niet veel later werd er een hoge bal van Kars richting doel geschoten. Door goeie coaching van Matty stelde hij Simon instaat om via een prachtige lob de keeper te verschalken. En voor we het wisten stond het dus weer gelijk. Daarna ging de wedstrijd op en neer en gebeurde er niet veel. Zo was het ook in de tweede helft het geval. Tot tien minuten voor het einde. Thomas stoomde ouderwets op en de enige manier om hem tot stoppen te brengen was om hem ondersteboven te lopen in de zestienmeter. De bal op de stip en via deze penalty kwamen we op voorsprong. Helaas lukte het niet om deze voorsprong vast te houden. In de laatste minuut werd een bal door het midden gespeeld en ook deze speler werd onreglementair gestopt. Of het wel of niet buitenspel was, er werd nog lang over na gediscussieerd. Maar de penalty werd gemaakt en zo eindigde de stand in 3-3. Eigenlijk mag je het dan niet meer uit handen geven, maar 3-3 was wel verdiend.

Kaz, Makeko (Christiaan), Tim, Thomas, Nabil, Freek, Kars, Mo (Tomas), Simon, Tom (Bart), Matty.