0 - 2

Neptunus-Schiebroek 2

1e klasse B

19 oktober 2019 12:00

Vandaag moesten onze beide selectie elftallen spelen in en bij vv Brielle. De winst van vorige week smaakte naar meer. Er werd weer goed getraind deze week dit moest dus goed gaan komen. Op tijd verzamelen naar weer een verre uitwedstrijd. Het is weer het bekende liedje. De spullen waren weer keurig ingepakt door Aart. Alles rook dit keer naar lavendel, daar kon het dus niet aan liggen. De opstelling was wat aangepast ten opzichte van vorige week en de gezichten stonden op scherp. De goeie warming-up gaf al aan dat ze er klaar voor waren. We begonnen goed aan de wedstrijd. De duels werden gewonnen en Brielle kwam niet tot een opbouw. Na 10 minuten spelen was het Michael die de rechtsbuiten in zijn zak had zitten die ver op de helft van de tegenstander de bal veroverde. En als Michael eenmaal op stoom is en richting doel loopt. Dat weet je dat er iets bijzonders gaat gebeuren. En dat was ook zo. Onze back die de bal met beide benen kan trappen ronde de bal keurig af, onhoudbaar voor de keeper. Je merkte dat Brielle een beetje van slag was en dat we nog meer controle over de wedstrijd kregen. Veel kansen kwamen er niet. Tot ongeveer tien minuten voor de rust. Een goeie één twee in de zestienmeter zorgde er voor dat Simon de bal prachtig op het doel kon schieten. Helaas werd de bal door de wind gedragen waardoor hij op de lat belande. Daarna ging de wedstrijd een beetje op en neer. En gingen we met een voorsprong rusten. Iedereen laten meedenken en evaluerend bespraken we de eerste helft. En we waren er wel uit, het moest iets beter. Met de wind tegen kwamen we wel meer aan voetbal toe. We werden wat gevaarlijker voor de goal en kregen wat meer het overwicht. Maar met een 1-0 voorsprong moet je het altijd in de gaten houden dat je geen tegen goal krijgt. Er werden wat wissels doorgevoerd en dit pakte goed uit. Tom ging wat dieper spelen en dit resulteerde ook in een goal. Een splijtende pass net over de verdediging kwam aan bij Tom die oog in oog met de keeper kwam. Met een prachtige schijnbeweging omspeelde hij de keeper en tekende voor de 2-0. De wedstrijd zat in de pocket. De ban was gebroken. En ondanks dat Brielle nog wat lengte inbracht bleef de stand staan. De drie punten gingen bij onze aanvoerder mee in de auto en wat bleek later. We hadden het goeie voorbeeld gegeven voor het 1e die tegen de thuisploeg vijf goals wisten te maken.

Kaz, Thomas (Tim), Lukas, Sven, Michael (Elgyn), Freek, Kars, Tomas (Mo), Simon, Tom, Matty (Nabil)