Een kort bekeravontuur in het Rijnmondgebied

26 november 2019 20:00

Neptunus-Schiebroek – TOGB 1 – 4 (Palace Casino Cup)

Dinsdag 26 november 2019

Door Hijman ten Kaate

Het bekeravontuur in het Rijnmondgebied heeft voor Neptunus-Schiebroek slechts negentig minuten geduurd. De ongeïnspireerde Rotterdammers, die met veel invallers speelde, werd door een vol op de winst jagende jeugdige Berkelaars op een ruime nederlaag getrakteerd. Je zou verwachten dat de thuisploeg nog wat recht had te zetten van de nederlaag in het afgelopen weekend, maar dat was na de rust niet zichtbaar.

In de eerste helft kon de schade door twee ingrepen van Ryan Lol en een inzet op de lat nog beperkt blijven. De snel opgelopen achterstand in het begin van de wedstrijd werd na ruim een kwartier door een prima afgemeten voorzet van Faybian Hertstein door Leroy van Bueren van dichtbij binnen gekopt. De ruststand was dan ook 1 – 1.

Na de rust werd het snel 1 – 2. En na een uur stond TOGB al op 1 – 3. Kort voor tijd werd het uit een strafschop zelfs 1 – 4. Op de overwinning van TOGB, die eindelijk na drie eerdere verloren bekerconfrontaties met de winst gingen strijken, viel niets af te dingen. Het komend weekend in de competitie tegen Nootdorp moet het beslist beter.

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol, Elroy Wijngaarde, Nick Erkelens, Machiel Lourens (46e min. Daniël van Delft), Massaro Latuheru, Stefan van Diest, Paul Hoekstra (52e min. Tim Oosterwaal), Mo Fissoune, Faybian Hertstein (65e min. Claudio Santos Silva), Leroy van Bueren, Tom Kuil

Niet in actie kwam: Barry van Ostaay, Sander Duin