Groep 1 08

15 september 2020 20:15

G.T.A. Verhoeve

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

Neptunus-Schiebroek heeft zichzelf op schandalige wijze uit de bekercompetitie laten spelen.
In de tweede helft wist tegenstander zondag tweede klasser Charlois, zonder bijster goed te voetballen, de zwakke plekken in het elftal bloot te leggen. De voorsprong die eenvoudig voor de rust tot stand kwam werd door onbegrijpelijke acties volledig teniet gedaan.

De eerste helft werd er door Neptunus-Schiebroek een behoorlijk potje voetbal op de mat gelegd. Het was vooral aan doelman Bendt van Charlois te danken die met enkele stijlvolle reddingen de score beperkt hield. In de vijfde minuut ging Issam El Hank goed door, maar hij werd door doelman Bendt onderuit gelopen. De arbiter durfde zo vroeg in de wedstrijd geen strafschop te geven. Vijf minuten later ging Issam El Hank weer alleen op de doelman af. Deze stopte zijn inzet, maar in de rebound maakte Claudio Santos Silva 0 – 1. In de 20e minuut was  Charlois gevaarlijk. Ryan Lol tikte de inzet van Santos Ferreira hoekschop. Drie minuten later haalde doelman Bendt stijlvol een vrije trap van Issam El Hank uit de kruising. Uit de hoekschop was hij weer attent om de kopbal van Tim Oosterwaal over de lat te tikken. In de 26e minuut ging een schot van Claudio Santos Silva over. Na een half uur nam Jessie Oostrum een vrije trap, die hoog in het doel verdween 0 – 2. Even later had Santos Ferreira alleen voor het doel de aansluiting kunnen maken, maar hij schoof de bal naast. Vlak voor rust onderscheidde de Charlois-doelman zich weer door een schot van Paul Hoekstra uit de kruising te halen. Een meer dan verdiende en eenvoudige voorsprong voor de drietanders uit Schiebroek.

Na de rust slechts twee omzettingen en het liep gelijk al stroever. Ballen werden onzuiver ingespeeld of verkeerde keuzes werden gemaakt. In de 52e minuut kwam een hoekschop van Charlois ver buiten het strafschopgebied. De rechtervleugel verdediger Rosario waagde een schot, dat hobbelend door diverse benen en een niet ingrijpende doelman Ryan Lol in het doel verdween 1 – 2. Je zou zeggen een wake-up call, maar niets was minder waar. Neptunus-Schiebroek kwam nauwelijks aan aanvallen toe. In de 58e min nam Charlois snel een vrije trap, maar door tijdig uitkomen wist Ryan lol de aanvaller te stoppen. In de rebound haalde Machiel Lourens met behulp van de lat de bal van de doellijn. Bij deze actie viel hij geblesseerd uit. Even was er een opleving toen Elroy Wijngaarde vlak voor het doel verscheen, maar in plaats van de bal terug te leggen, besloot hij zelf te schieten. De doelman liet zich niet verrassen. Na ruim een uur voorkwam weer Ryan Lol met goed uitkomen de gelijkmaker. In de 70e minuut sloeg Freek van ’t Land geheel onbegrijpelijk als een volleyballer een voorzet in het vijf meter gebied weg. Een rode kaart en strafschop waren het gevolg. Aanvoerder Balrak maakte geen fout 2 – 2. Tien minuten later liet Massaro Latuheru zijn tegenstander binnendoor glippen en tikte deze aan binnen de zestien. Wederom een strafschop. Hoewel de doelman er dichtbij was, maakte Balrak zijn tweede doelpunt 3 – 2. Vijf minuten voor tijd werd het na een snelle omschakeling via Arkhorst zelfs 4 – 2. De koek was nog niet op want in de laatste seconde maakte Sakar het feestje voor de thuisploeg compleet door een beschamende vijfde treffer te scoren 5 – 2.

De spelers van Neptunus-Schiebroek hebben deze week flink wat stof om na te denken en bij zichzelf te rade gaan wat er voor zaterdag, wanneer de competitie start, moet veranderen om deze slechte voorbereiding een juiste wending te geven. Zo niet dan wordt het lang seizoen.
De jonge scheidsrechter Verhoeven floot een goede wedstrijd en gaf rood aan Freek van ’t Land en geel aan Claudio Santos Silva.

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol, Elroy Wijngaarde, Machiel Lourens (60e min. Laurens Cruz), Sander Duin (46e min. Nick Erkelens), Massaro Latuheru, Stefan van Diest, Paul Hoekstra, Jessie Oostrum (63e min. Tom Kuil), Tim Oosterwaal (46e min. Freek van ’t Land), Claudio Santos Silva, Issam El Hank
Niet in actie kwam: Angelo Spanjaart