Rommelige eerste helft gevolgd door een gedreven tweede helft

5'
62'

18 augustus 2020 20:00

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

Op het toernooi van voetbalvereniging Alexandria’66 speelde Neptunus-Schiebroek haar eerste oefenwedstrijd. Veel spelers waren opgeroepen om minimaal een helft wedstrijdritme op te doen.

De eerste helft was onsamenhangend en rommelig. Er was veel balverlies en de ruimtes werden niet altijd goed bezet. In de vijfde minuut kwam Nieuwerkerk eenvoudig en goedkoop aan een voorsprong. Sander verspeelde simpel de bal en een van de voorwaartsen kon volledig vrij binnenschuiven 0 – 1. Direct na de ingelaste drinkpauze had Nieuwerkerk zelfs de mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. Pas na een half uur ging een schot van Chahine hard voorlangs. Vijf minuten voor rust moest Angelo een schot uit de tweede lijn pareren. De enige echt gevaarlijke mogelijkheid van de Rotterdammers was kort voor rust toen een kopbal van Stefan rakelings langs ging. De voorsprong voor de Nieuwerkerkers was dan ook verdiend.

In de rust werd er veel gewisseld. Voor Neptunus-Schiebroek pakte dat goed uit. Er werd veel sneller gespeeld en er waren meer combinaties te zien. De gehele tweede helft gingen ze op zoek naar de gelijkmaker of meer. Nieuwerkerk werd volledig onder druk gezet. Het leverde een aantal kansen op en na ruim een uur spelen leverde dat de terechte gelijkmaker op. Mitchel gaf de bal vanaf links goed door en de mee opgekomen Elroy wist de bal binnen te koppen 1 – 1. Even later had de leidsman de bal op de stip kunnen leggen, maar deed dat niet. Ook de mogelijkheden daarna leverde ondanks het grote veldoverwicht en balbezit niet de verdiende overwinning op. Op het toernooi moesten na afloop vijf strafschoppen genomen worden. Dit eindigde in 4 – 4 (Nick, Sander, Franck en Tom schoten raak en Laurens zag zijn inzet worden gestopt; Ryan pakte de eerste strafschop).

Spelers: Angelo, Ryan, Makeko, Elroy, Freek, Nick, Sander, Massaro, Laurens, Stefan, Paul, Franck, Jessie, Tom, Karam, Chahine, Claudio, Mitchel