89'
90'

22 augustus 2020 15:00

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

De eerste selectie van Neptunus-Schiebroek is in haar tweede oefenwedstrijd op het toernooi van Alexandria ’66 tegen een gevoelige nederlaag gelopen. Het eerste half uur werd er prima gevoetbald en hadden er van de vele kansen minimaal drie in mogen vliegen, maar grove persoonlijke fouten werden door Spartaan’20 zeer doeltreffend en effectief afgestraft. Arbitrale beslissingen maakten het halve dozijn tegentreffers compleet.

Al in de eerste minuut verscheen Claudio alleen voor de doelman, maar tilde de bal naast het doel. In de vijfde minuut werd Mitchel onderuit gehaald binnen de zestien. De leidsman lag de bal echter op de lijn van de zestien (?). Toch werd er uit deze spelhervatting gescoord. Stefan wist het net te vinden 1 – 0. Even later kon Mitchel doorbreken en had Claudio een goede schietkans. Kansen waren er voldoende, omdat de doelman veel ballen bij hoekschoppen los liet. Na een kwartier kwam Spartaan’20 iets beter in het spel, maar in de 18e minuut was het Tom die vrij vanaf rechts rakelings over schoot. In de 27e minuut ging een vrije trap van Tom via de vingertoppen van de doelman over.
In de 32e minuut kreeg Spartaan’20 een vrije trap na een ongelukkige handsbal. De bal kwam in de kluts in het doelgebied. Via de spits kwam de bal in bezit van een medespeler, die vanaf dichtbij in buitenspelpositie wist te scoren 1 – 1. Vlak voor rust was Elroy dichtbij een treffer. In de blessuretijd werd een vrije trap van Tomas op het middenveld onderschept. In de omschakeling werd dit direct verzilverd 1 – 2. Gedurende de eerste helft verloor Neptunus-Schiebroek twee belangrijke schakels.
Zowel Stefan als Laurens moesten met een hoofdwond naar het IJsselland ziekenhuis.

De rust bracht ook weer andere spelers in het veld. Na vijf minuten was de spelhervatting van doelman Angelo onvoldoende en kon Spartaan’20 weer eenvoudig doel treffen 1 – 3. Een minuut later had Freek een goede actie op rechts, stuurde twee man het bos in en haalde met zijn linkervoet doeltreffend uit. De bal verdween stijf in de verre bovenhoek 2 – 3. Weer een minuut later wist Spartaan’20 uit een vrije trap te scoren, waarbij een van de voorwaartsen hinderlijk buitenspel stond.
Vlagsignaal en protesten haalden niets uit 2 – 4. Net voor het uur verspeelde Freek de bal en kon de middenvelder vrij op Angelo afgaan 2 – 5. Daarna trof Karam de buitenkant van de paal. In de 72e minuut wist Sander een fout van de doelman af te straffen 3 – 5. Tien minuten voor tijd ging een vrije trap van Sander rakelings langs. In de slotminuten maakte Spartaan'20 met een afstandsschot in de kruising 3 – 6. In de blessuretijd kopte Sander na een vrije trap net over en wist Karam met een kopbal de eindstand op het bord te zetten.

De strafschoppenserie werd met 4-3 gewonnen (Sander, Nick, Karam en Tom troffen doel, Freek miste).

De volgende spelers werden ingebracht: Ryan, Angelo, Elroy, Makeko, Nick, Freek, Tomas, Sander, Laurens, Massaro, Stefan, Paul, Chahine, Tom, Claudio, Karam, Mitchel, Franck