Videoverslag met uiteraard een minuut stilte voor Gerard van Dijk

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

In een troosteloze ambiance onder hevige stortregens heeft een energie- en futloos Neptunus-Schiebroek zich door Brielle eenvoudig van de mat laten spelen.
Op fysiek en mentaal gebied lieten de Rotterdammers totaal niets zien.
De voorwaartsen waren zelden in staat een balletje langer dan enkele seconden vast te houden en de verdedigers waren vaak een stap te laat. Gezien de eerste helft mochten de gasten nog hun handen dicht knijpen dat het bij zo weinig treffers bleef. Vaak wordt er gezegd: zo’n wedstrijd moet je snel vergeten. Ik neig ertoe om te zeggen: kijk vooral naar het videoverslag en ga bij jezelf te rade wat er beter moet! Dinsdagavond kun je revanche nemen.

In de eerste tien minuten verzuimde de thuisclub royaal op voorsprong te komen.
In de 4e minuut kwam Brielle gevaarlijk door, maar Jordy Braber maaide van dichtbij over de bal heen. In de 8e minuut ging Adam El Fazazi alleen door, maar Angelo Spanjaart wist de bal met zijn lichaam te stoppen. In dezelfde minuut schoot wederom Jordy Braber kansloos over. In de 10e minuut speelde Angelo Spanjaart tegen de jagende Zepp Jacobs. De voorzet werd door Alex van Dommelen voor open doel over geschoten. Pas na een kwartier moest doelman Mitchel Lieshout een schot van Jessie Oostrum wegstompen. Vijf minuten later kopte Stefan van Diest in vrije positie onder de bal door, na een vrije trap van Machiel Lourens. In de tegenaanval liet Freek van ’t Land zich in de luren leggen door Adam El Fazazi. Hij haalde de linkerspits neer. Alex van Dommelen schoot de elf meter via de binnenkant van de paal binnen 1 – 0. Vijf minuten later bereikte een vrije trap van Alex van Dommelen de vrijstaande verdediger Marcel van den Berg, die makkelijk 2 – 0 kon binnen koppen. De Rotterdammers wisten daar weinig tegenover te stellen en liepen regelmatig achter de feiten aan. Met een niet onoverbrugbare, maar zeer verdiende, achterstand mochten ze uiteindelijk gaan rusten.

In de tweede helft deed Brielle het rustig aan en leunde achterover. Zij gaven het gevoel dat er nog wat te halen viel en zelf wilden zij profiteren van de omschakeling. Zo pakte Angelo Spanjaart een schuiver van de goed spelende Adam El Fazazi en schoot Zepp Jacobs in de rebound de bal in het zijnet. Net voor het uur moest de Brielse doelman in actie komen op een inzet van Claudio Santos Silva. Brielle had de wedstrijd geheel onder controle. In de 71e minuut tikte Angelo Spanjaart een vrije trap van Alex van Dommelen over de lat. Tien minuten voor tijd was het wel weer raak. De vrije trap van Alex van Dommelen bereikte de volledig vrij gelaten Marcel van den Berg die fraai vallend zijn tweede treffer mocht binnen koppen 3 – 0. Ook in de slotfase was een eretreffer voor de bezoekers niet mogelijk. Met gebogen hoofden dropen de Rotterdammers af.

Scheidsrechter Xander Stoffer floot een behoorlijke partij. Hij gaf geel aan Freek van ’t Land (Neptunus-Schiebroek), Anthony Piqué, Zepp Jacobs, Luke Corver (Brielle).

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Angelo Spanjaart, Freek van ’t Land, Nick Erkelens, Sander Duin (63e  min. Paul Hoekstra), Elroy Wijngaarde, Stefan van Diest, Machiel Lourens, Issam El Hank (78e min. Karam Bensedjed), Jessie Oostrum, Claudio Santos Silva, Tom Kuil (63e min. Tim Oosterwaal)