Nieuwerkerk JO18-1

Divisie 5 C

12 september 2020 12:15

J. (Jacob) Versluis

JO18-1 heeft zich enigszins hersteld van de grote nederlaag in de seizoensopening tegen DHC. Thuis tegen Nieuwerkerk bleef het 0-0. Een terechte puntendeling, al hadden beide ploegen uitzicht op meer.

In de eerste helft waren de bezoekers beter en waren met name over de rechterflank gevaarlijk. Kas stond echter goed te keepen en redden twee keer overtuigend in een-tegen-een situaties. Daarnaast had Nieuwerkerk gewoon pech: twee keer troffen de rood-zwarten het houtwerk. Neptunus creëerde zelf nauwelijks kansen.

In de tweede helft veranderde het beeld. De thuisploeg kreeg meer grip op de wedstrijd en met name op het middenveld begon het te lopen. Uit een puike voorzet van Denny kopte Bram via een speler op de paal en later schoot Sam met links te zacht in na weer goed voorbereidend werk van Denny.

Pech was het uitvallen van Mariano, nadat in de eerste helft al Tijm met een blessure was afgehaakt. Achterin stond het nu goed, vooral Kasper speelde op rechts een sterke wedstrijd; niemand kwam er langs bij hem. In de laatste tien minuten begon Nieuwerkerk weer aan te zetten, zonder overigens kansen te creëren.

De grootste kans van de wedstrijd was voor Neptunus, vlak voor tijd. Sam ontfutselde de bal, kwam schuin alleen voor de keeper en legde de bal terug op Ciro, die de bal echter tegen een verdediger schoot. En zo eindigde de wedstrijd in een tamelijke unieke 0-0, een uitslag die in die jaren nooit eerder op het wedstrijdformulier is gekomen.

Al met al: een vlakke wedstrijd van beide ploegen, zonder veel spektakel. Veel strijd en fouten aan beide kanten en over het algemeen een sportief treffen.