14'
Jessie Oostrum (vrije trap)

1 september 2020 20:00

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

Doordat tegenstander Smitshoek vanwege Corona perikelen niet spelen kon, was eerste klasser zondag Hillegersberg bereid om een oefenwedstrijd als voorbereiding op het seizoen te spelen.

De eerste helft speelde Neptunus-Schiebroek een behoorlijke wedstrijd. Er werden diverse mogelijkheden gecreëerd en de tegenstander kon nauwelijks enig gevaar stichten. In de 4e minuut kopte Issam een hoekschop hard voorlangs. Enkele minuten later hobbelde een inzet van Tom langs de paal. Toch kwam de gastheer na een gemakkelijk gegeven vrije trap op de rand van de zestien op voorsprong. Het schot werd door de muur van richting veranderd en Angelo was kansloos 1 – 0. In de 14e minuut was het alweer gelijk. De vrije trap van Jessie belandde keurig in de korte hoek 1 – 1. Na een half uur ging een vrije trap van dezelfde speler rakelings over. In de 38e minuut was de dieptepass van Jessie op Issam op maat. De zojuist aangesloten speler maakte het met een striemend schot prima af 1 – 2. Ook daarna waren er nog kleine mogelijkheden en werd simpel de rust gehaald.

In de tweede helft werd het steeds slordiger en zeer onnauwkeurig. Neptunus-Schiebroek had in de 47e minuut de voorsprong moeten vergroten, maar zowel Claudio als Chahine vonden de doelman op hun pad. Zeven minuten later schoot Ryan heel snel en ver uit en had Jessie de score moeten opvoeren. Doordat zij dit verzuimden bleef het spannend en gaf het Hillegersberg de mogelijkheid om het initiatief over te nemen. Neptunus-Schiebroek werd steeds verder terug gedrongen en was in de omschakeling zo onzuiver dat de mogelijkheden die ze kregen geen enkel rendement opleverden. Net voor het uur moest Ryan met een katachtige reactie een kopbal onschadelijk maken. In de 78e minuut pakte de doelman van Hillegersberg na een goede aanval een kopbal van Karam. Vijf minuten voor tijd voorkwam Ryan met zijn voeten de gelijkmaker. De overwinning werd door inzet uiteindelijk beloond. Gezien het spelbeeld in de tweede helft is er nog veel werk aan de winkel om de goede inspeelpasses en de juiste keuzes te maken. Maar al met al goed om weer wat wedstrijdminuten te hebben gespeeld.

De volgende spelers kregen weer speelminuten: Angelo, Ryan, Elroy, Freek, Nick, Sander, Massaro, Lourens, Paul, Machiel, Stefan, Jessie, Issam, Claudio, Tom, Chahine, Karam