Goede 1ste helft met 2-1-voorsprong gevolgd door saaie 2de helft.

28 augustus 2021 15:00

Ruben van Diest

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

De laatste oefenwedstrijd voordat het bekertoernooi begint, had twee gezichten.
De eerste helft werd er ondanks de vroege achterstand veel druk naar voren gezet en werden meerdere kansen gecreëerd. De tweede helft was rommelig en slordig. Goede combinaties waren zeldzaam, uitgespeelde kansen waren er nauwelijks en de tegenstander was met snelle uitvallen wel dichtbij enkele treffers.
Het dient wel te worden vermeld dat de gastheren liefst acht spelers van de eerste selectie misten. Een aantal moest daarom de volle negentig minuten aan de bak.

Al in de eerste minuut leverde een balverovering direct een grote kans voor de thuisclub op. In de tegenaanval lukte het de bezoekers wel en was de snelle, handige teruggetrokken rechterspits wel succesvol 0 – 1.
In de 12e min blokte een verdediger op het laatste moment een inzet van Issam. Uit de hoekschop kopte Freek rakelings langs. Na een kwartier maakte Mariano met een zuiver geplaatst schot de gelijkmaker 1 – 1. Halverwege de eerste helft knalde Stefan een afgeslagen aanval vanuit de tweede lijn snoeihard in de kruising 2 – 1.
Een aantal aanvallende impulsen werden helaas niet verzilverd. In de 34e minuut werd Issam van achteren aangetikt. Maar ook nu kreeg Sander voor de tweede maal in de voorbereiding, de elfmeter niet langs de doelman.
Enkele minuten voor het rustsignaal schoot Mitchel via een verdediger rakelings langs de paal. Uit de hoekschop was Freek weer gevaarlijk, maar hij kopte ditmaal over.

Na de rust speelde Neptunus-Schiebroek met wind in de rug, maar dat bleek niet een voordeel te zijn. De spelers wisten elkaar maar moeilijk te vinden en liepen vaak in het mes van het counterende Charlois.
Het moet voor de toeschouwers een saaie 45 minuten zijn geweest. Er waren slechts twee hoogtepunten voor de thuisclub halverwege de tweede helft. Een lage voorzet van Nelson kon voor het doel worden weggewerkt, terwijl op de strafschopstip enkele medespelers vrij stonden. Twintig minuten voor tijd vloog een afstandsschot van Paul naast de paal. De laatste fase was vooral voor de bezoekers van Zuid. Eerst lukte het Freek na een flinke sprint met een ultieme sliding een der spitsen van scoren af te houden. Even later verschenen ze weer voor Angelo, maar die wist zowel de eerste als de tweede inzet te keren. Gezien het overwicht over de gehele wedstrijd was de uitslag dan ook wel terecht.

Op de volgende spelers werd een beroep gedaan: Angelo Spanjaart, Elroy Wijngaarde, Yahya Surmeli, Freek van ‘t Land, Sander Duin, Franck Seuguep, Stefan van Diest, Nelson Costa-de Brito, Paul Hoekstra, Mariano de Groot, Mitchel Spork, Issam El Hank, Jair Balrak.
Reserve doelman Cas Roosendaal hoefde niet in actie te komen.