Snelle tegentreffers in 1ste en 2de helft leiden tot bekernederlaag.

Snelle tegentreffers in 1ste en 2de helft leiden tot bekernederlaag.

Neptunus-Schiebroek 1

0 - 2

Forum Sport 1

1'
... (schot)
46'
... (schot)

Competitie

Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 12

Datum

4 september 2021 15:00

Scheidsrechter

M.J.W. Blaak

Accommodatie

Sportpark Neptunus-Schiebroek
Hazelaarweg 40
3053PM
ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

De eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen, hoewel het bekertoernooi veel als voorbereiding op de competitie wordt gezien. Neptunus-Schiebroek moet in deze fase nog veel improviseren. Twee spelers haakten om privéredenen af en zeven spelers ontbraken vanwege blessures. Dat maakt de spoeling erg dun.

De tegenstander uit Voorburg oogde daarentegen fris en liet met veel lopende mensen zien op welke wijze je efficiënt en doeltreffend kan zijn. Zij kregen vooral voor rust diverse mogelijkheden. Na de rust kreeg de thuisploeg gelegenheden om te scoren, maar de juiste scherpte ontbreekt nog. Forum Sport maakte goed gebruik van de onzuiverheid die in het spel van de Rotterdammers lag en sloeg door razendsnelle omschakelingen in het begin van de wedstrijd en direct na de rust genadeloos toe.

Al in de eerste minuut was het raak. Een voorzet vanaf rechts werd door Luuk Goedbloed prima met het hoofd teruggelegd. In eerste instantie wist Angelo Spanjaart nog redding te brengen, maar in de rebound was hij kansloos op de inzet van Haitam El Marid 0 – 1. Tien minuten later schoot de ijverige spits rakelings naast. Even later was de pass op Issam El Hank iets te kort om werkelijk gevaarlijk te worden. Halverwege de eerste helft ontliep de snelle Lorenzo Seymonson de buitenspelval. Gelukkig voor de Rotterdammers wilde hij het zelf doen en schoot hard voorlangs. Na een half uur ging Massaro Latuheru op links goed door, maar zijn schot ging over het doel. Even later ging een poging van Issam el Hank ruim voorlangs. In de tegenaanval pakte Angelo Spanjaart een 1 op 1 situatie van Lorenzo Seymonson. Net voor rust was de poging van Stefan van Diest niet hard genoeg om de doelman te verontrusten.

Direct na rust kwam Neptunus-Schiebroek na een combinatie tussen Nick Erkelens en Jair Balrak gevaarlijk door, maar de ingevallen spits vergat tijdig af te drukken. Even later kreeg de thuisclub weer een kleine mogelijkheid. Het was Forum Sport, die de bal op het middenveld veroverde en door een goede actie van Haitam El Marid werd Pjer Bom in stelling gebracht, die alleen voor Angelo Spanjaart het net wist te vinden 0 – 2. Neptunus-Schiebroek bleef zoeken naar mogelijkheden, terwijl Forum Sport bleef loeren op de counter. In de 70e minuut floot de leidsman op het veelvuldig vlaggen van de assistent scheidsrechter een doelpunt af van Karam Bensedjed. In de 73e minuut werd een kopbal van Jair Balrak van de lijn gekopt. Forum Sport kwam regelmatig snel uit, maar tot grote kansen leidde dat niet. Tien minuten voor tijd gaf Kars Martin de bal goed op Mariano de Groot, maar doelman Justin van Look keerde de inzet. Even later was hij attent bij een schot van Issam El Hank. In de 85e minuut weigerde scheidsrechter M. Blaak een strafschop te geven, toen doelman Justin van Look zijn fout met een sliding van achteren op Kars Martin probeerde goed te maken. Het spel van Neptunus-Schiebroek dient veel verzorgder te worden en het is te hopen dat alle spelers tijdig aan boord zijn om een gezonde sportieve concurrentie aan te gaan.

Scheidsrechter M. Blaak floot een behoorlijke wedstrijd. Hij liet veel doorgaan en hoefde in dit sportieve treffen geen kaarten te tonen.

De volgende spelers maakten de eerste minuten van het nieuwe seizoen: Angelo Spanjaart, Nicky Erkelens, Freek van ‘t Land, Sander Duin, Machiel Lourens (62e min. Kars Martin), Stefan van Diest, Paul Hoekstra, Mariano de Groot, Mitchel Spork (46e min. Jair Balrak), Issam El Hank, Massaro Latuheru (57e min. Karam Bensedjed)
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!