Accommodatie

Onbekend

Klik hier voor de samenvatting

Door Hijman ten Kaate

Op een middag met eindelijk mooi voetbalweer heeft Neptunus-Schiebroek in een niet hoogdravende, maar wel spannende wedstrijd drie belangrijke punten tegen de ploeg uit Klaaswaal weten te behalen. De basis voor het succes werd in de eerste helft gelegd. In het laatste kwartier was het vooral de boel dichthouden en hopen op een tegenstoot.

Hoewel de gasten met twee spitsen speelden waren zij na vier minuten al gevaarlijk toen een voorzet van Dennis de Cauwer rakelings voorlangs ging. Daarna ontstond een fase waarin beide ploegen veel balverlies leden. Totdat in de 11e minuut een schot van Freek van  ’t Land van richting werd veranderd en tot de eerste hoekschop leidde. Na een kwartier moest doelman Ricardo Minnes handelend optreden bij een inzet van Leroy van Bueren. In de 18e minuut was SSS dichtbij de openingstreffer, maar Sjors te Duits tikte de bal op tijd tot hoekschop. Net binnen het half uur kwam de thuisclub toch op voorsprong. De hoekschop van Tom Houtschilt bereikte bij de tweede paal Leroy van Bueren die tegendraads in de verre hoek kopte 1 – 0. In de 34e minuut haalde Tom Houtschilt schitterend uit en verdween zijn schot onhoudbaar achter de doelman in de kruising 2 – 0. Omdat SSS alleen maar lange ballen op een van de twee spitsen speelde, konden zij nauwelijks gevaarlijk worden.

In de tweede helft was dat anders toen zij met drie aanvallers het tij probeerden te keren. Maar vijf minuten na rust moest doelman Ricardo Minnes een schot van Daniël van Delft wegstompen. In de rebound was Leroy van Bueren niet attent genoeg om de bal voor de doelman binnen te tikken. In dezelfde minuut kwam Daniël van Delft net te kort om de bal bij de tweede paal binnen te glijden. Daarna werd het over en weer aanvallen en verdedigen. Halverwege het tweede bedrijf schoot Ryan Lol gevaarlijk een terugspeelbal tegen Max Pelkman, maar de bal verdween naast het doel. In de 66e minuut vloog een vrije trap gevaarlijk voor iedereen langs het doel van de thuisclub. Een minuut later pakte doelman Ryan Lol stijlvol een kopbal van Max Pelkman. Ruim een kwartier voor het einde verzuimde Tom Houtschilt de wedstrijd op slot te gooien. Met een hakballetje van Sjors te Duits werd hij vrij voor het doel gezet. Hoewel hij alle tijd had, joeg hij de bal hard over het doel. SSS bracht een extra aanvaller binnen de lijnen en de thuisclub een extra verdediger. Het laatste kwartier speelde zich dan voornamelijk af op de helft van Neptunus-Schiebroek. De blauw-witten kwamen er alleen nog met uitvallen uit. In de 80e minuut plukte Ryan Lol een voorzet net voor het hoofd van Max Pelkman weg. Drie minuten voor tijd mislukte een lobje van invaller Chris Lever en hobbelde de bal voor het doel langs. In de blessuretijd pakte Ryan Lol met een reflex een kopbal van Glen Weijts uit de hoek. Ver in blessuretijd schoot Chris Lever loeihard op de kruising. Daarna volgde snel het eindsignaal. Gezien het volledige spelbeeld valt er op de overwinning weinig af te dingen.

De strak maar goed leidende scheidsrechter A.Lingen hoefde door zijn optreden geen gele kaarten uit te delen.

Opstelling Neptunus-Schiebroek: Ryan Lol, Nick Erkelens, Machiel Lourens, Sander Duin, Freek van ’t Land, Paul Hoekstra, Stefan van Diest, Daniël van Delft(82e min. Chris Lever), Sjors te Duits, Leroy van Bueren,Tom Houtschilt (76e min. Sander van de Velde)