FC Oblomov pakt in extremis Drie Punten

FC Oblomov pakt in extremis Drie Punten

Vitesse Delft 35+1

2 - 3

Neptunus-Schiebroek 35+1

Competitie

2e klasse 10

Datum

25 september 2021 14:30

Scheidsrechter

M.P. Mostert

Accommodatie

Sportpark Tanthof Zuid
Henk van Riessenlaan 2 -6
2626AB
DELFT
tel. 015-2613370

Datum: 25 september 2021 (14.30u)

 

Opstelling: Taco, René, Cor G, Remco, Gerhard, Tim, Marco, Rodrique, Jasper, Rob O, Nourdin

 

Wissels: Onno, Raymond, Sander W

 

Niet gespeeld: Alex,  Arthur, David, Marcellino, Sander B, Wim H, Wouter (Egbert, Maurice: oproepkrachten)

 

Technische Staf: Henk O, Leo, Martin (niet aanwezig: Marcel)

 

Verslag:

Klimaat is tegenwoordig een ‘hot item’, letterlijk en figuurlijk. Zelfs Mark R, de Meest Gladde en Vergeetachtige Man Van Nederland, profileert zichzelf als een soort Klimaat Hogepriester. Het aantal studies over klimaatverandering en alles wat daarmee samenhangt, is dan ook niet meer bij te benen. Sporadisch is er echter sprake van een opvallend baanbrekend onderzoek. Bijvoorbeeld het onderzoek op basis waarvan werd geconcludeerd dat dieren als gevolg van klimaatverandering van vorm veranderen: bij zoogdieren zijn hitte-afvoerende aanhangsels de laatste decennia meetbaar groter geworden. Terwijl uw Trouwe Bioloog de 35-Plus-kleedkamer eens goed rondkeek, moest hij deze conclusie ten aanzien van fenotypische plasticiteit toch enigszins in twijfel trekken. Immers, de Oude Meesters zijn uitgerust met hitte-afvoerende aanhangsels in allerlei soorten en maten. En dat, terwijl de 35-Plussers toch echt allemaal in een Gematigd Maritiem Klimaat (Cfb, conform de klimaatclassificatie van Köppen) leven. Maar het kan natuurlijk zijn dat verschillen in microklimaat de verscheidenheid aan Oude Meester Aanhangsels verklaren. Verder onderzoek is absoluut noodzakelijk, want dat het klimaat op microniveau erg verschilt met alle gevolgen van dien, werd ook vanmiddag duidelijk. In de dug-out, waar ook de Haagse Kweler met Snoep Dog Kaj, die nogal happig was op Onze Sirene, had plaats genomen, was het namelijk aanzienlijk beter toeven dan op het kunstgras waar het knap benauwd was.

Ondanks dat sommige Oude Meesters konden beschikken over een prominent aanwezig Hitte Werend Buikschild, hadden de Schiebroekse 35-Plussers duidelijk meer last van de warmte dan hun Delftse Evenknieën. Dit leidde al snel tot de eerste kans voor Vitesse en niet veel later tot de eerste treffer voor de thuisploeg (0-1). Even later maakte Rob O een briljante lichaamsschijnbeweging, maar legde vooral zichzelf in de luren. Onder leiding van de weer met fijne passes strooiende Jas kwamen de Oude Meesters wat beter in de wedstrijd met als sluitstuk een venijnige inzet van Nourdin, die uitstekend gepakt werd door de Kleine Vitesse Keep. De Delftse Lamprou was echter kansloos bij de penalty van Rob O nadat Tim (mooi dat je er was!!) onreglementair was gestuit (1-1). Hierna kregen de 35-Plussers last van een unieke combinatie van Wilsonbekwaamheid en Hartritmestoornissen, waardoor het tempo tot ver beneden het incasseringsvermogen van Leo zakte. Met als gevolg dat zijn hartslag exponentieel omgekeerd evenredig aan het tempo van de Oude Meesters was. Even later dreigde zelfs een spoedopname in het Delftse Reinier de Graaf Ziekenhuis toen Taco, na een schitterende ingreep, de bal pardoes inleverde bij een Vitessenaar, die van een meter of vijftien raak knalde (2-1).

In de tweede helft veranderde er aanvankelijk weinig, maar na verloop van tijd herpakten de Oude Meesters, met inmiddels de Voyeur van Nesselande in de gelederen, zich enigszins. Het leidde tot een fraaie solo van Tim wiens schot door de Gele Kabouter onschadelijk werd gemaakt. Even later was het wel raak. Tim kreeg de bal cadeau van een vriendelijke Delftenaar en bediende Nourdin op Maat. Met een Striemende Diagonale Schuiver trof de Barbarijse Leeuw doel (2-2). Na een minuut of zeventig verscheen Onno ten tonele. Toeval of niet, maar de Oude Meesters trokken hierna het initiatief naar zich toe en door toedoen van met name Tim, Onno, Rob O en de soms naar voren stormende Remco Paracetamol kwam Vitesse Delft zowaar wat onder druk te staan. De Scheids raakte hiervan zo van de kook dat hij weigerde Neptunus-Schiebroek een pingel toe te kennen nadat Nourdin in de Delftse Zestien nogal opzichtig in de rug werd gelopen. Maar enfin, vlak voor tijd trokken de Oude Meesters toch nog aan het langste eind. Via een groot aantal schijven belandde de bal op het hoofd van Nourdin die met een bekeken kopballetje Rob O in staat stelde de winnende treffer tegen de touwen te jenzen (2-3).

Na afloop constateerde Raymond, na een weekendcursus in Groningen omgeschoold tot Paramedisch Kwakzalver Eerste Klas, dat de 35-Plussers aan een ernstige vorm van het Syndroom van Oblomov, gekenmerkt door Wilszwakte en Luiheid (veelal in combinatie met het ontbreken van zedelijk normbesef), lijden. De Oude Meesters bleken niet echt onder de indruk van deze harde en vlijmscherpe diagnose. Integendeel, er heerste in de kleedkamer weer een opperbeste stemming. Er werd flink aan de volumeknop van Marco’s Nieuwe Muziekkoffer gezwengeld en de Ingeblikte Bieren vlogen uit de Koeltas. Kortom, iedereen had het uiteindelijk toch weer prima naar de zin. De enige die het de hele middag naar zijn zin had, was Kaj, die door Marcellino continu van hondensnoepjes werd voorzien. Laat op de avond moest trouwens ook Max erkennen dat deze brokjes niet te versmaden waren.

 

Doelpunten: Rob O (2*, incl. penalty), Nourdin

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!