Neptunus-Schiebroek degradeert met vier tegentreffers in de 2de helft.

Neptunus-Schiebroek degradeert met vier tegentreffers in de 2de helft.

Neptunus-Schiebroek 1

0 - 4

VV Papendrecht 1

Competitie

1e klasse B

Datum

21 mei 2022 15:00

Scheidsrechter

G.T.A. Verhoeve

Accommodatie

Sportpark Neptunus-Schiebroek
Hazelaarweg 40
3053PM
ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Link naar videoverslag
Vanwege een technisch mankement was een behoorlijk deel van de tweede helft niet te monteren. Het is daarom een samenvatting van de eerste helft geworden met daaraan toegevoegd de doelpunten van de tweede helft inclusief het afgefloten doelpunt van Paul Hoekstra.

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate
Het doek is gevallen. Drie weken voor het einde van de reguliere competitie is Neptunus-Schiebroek gedegradeerd naar de tweede klasse zaterdag. De Rotterdammers speelden wellicht een van de slechtste wedstrijden van het seizoen. De positieve uitstraling van de afgelopen wedstrijden was vanmiddag bij geen enkele linie waar te nemen. Vooraf was het gevoel geweest dat het resterende programma nog uitzicht bood op de nacompetitie. Maar kort voor de wedstrijd werd duidelijk dat aanvoerder Stefan van Diest en Machiel Lourens niet aan de wedstrijd konden beginnen. Ook Sander Duin was niet geheel fit. Papendrecht dat de punten ook nog hard nodig had, troefde de Rotterdammers op alle fronten af en boekten dan ook een ruime verdiende zege.

Al direct na de aftrap waren zij gevaarlijk met een verre voorzet die voorbij Angelo Spanjaart en een aanvaller vloog. In de 8e minuut kwam de Rotterdamse doelman tijdig zijn doel uit. Even later was Elroy Wijngaarde aan de andere kant er op links snel vandoor. Net voor het kwartier kreeg Papendrecht na een goede aanval de mogelijkheid de score te openen, maar de inzet van Lorenzo van Wijk kon door Angelo Spanjaart gepakt worden. Neptunus-Schiebroek kwam maar slecht onder de druk uit. In de 24e minuut werd Elroy Wijngaarde geheel ten onrechte teruggefloten voor buitenspel en werd het doelpunt van Jair Balrak niet goedgekeurd. Dat was de mogelijkheid om op voorsprong te komen. De leidsman had het niet gemakkelijk met de duels die werden uitgevochten. De thuisploeg werd dan terecht boos, toen hij twee keer kort niet voor een overtreding floot en wel het schreeuwen van Papendrecht met een vrije trap beloonde. Zo kon Angelo Spanjaart gelukkig de vrije trap van Stephan Bravenboer pakken. In de 27e minuut wist Laurens Cruz met een perfecte sliding Cerezo Drenthe het scoren te beletten. In de 35e minuut wist Angelo Spanjaart met een reflex de inzet van dezelfde Cerezo Drenthe uit zijn doel te houden. Even later tikte hij een schot stijlvol over de lat. Even later moest Sander Duin handelend door zijn voet tegen een voorzet te zetten. Vijf minuten voor rust kwam de buitenspel lopende aanvaller de snel uit zijn doel komende Angelo Spanjaart op zijn pad tegen. Ze raakten elkaar dusdanig dat de doelman en de aanvaller met de voeten tegen elkaar aankwamen. De aanvaller moest zich even voor rust laten vervangen, terwijl de doelman door de confrontatie in de rust achterbleef.
In de blessuretijd ging Elroy Wijngaarde weer goed door, maar zijn trekbal belandde niet bij een medespeler.
Met de brilstand mochten de Rotterdammers niet ontevreden zijn.

Direct na de hervatting moest zijn vervanger Cas Roosendaal aan de bak. In de 48e minuut kreeg Papendrecht drie keer de gelegenheid om de trekker over te halen, maar pas in de derde poging wist Lorenzo van Wijk met een mooi schot richting kruising zijn ploeg aan de leiding te helpen 0 – 1. Vier minuten later vloog een schot van Paul Hoekstra buiten bereik van de doelman rakelings naast de paal. Dat gebeurde wel een minuut later aan de andere kant toen de lange bal van Nick Kamerling bij Jarden van Ek kwam. Alleen voor doelman Cas Roosendaal wist hij het net te vinden 0 – 2. Na een uur pakte doelman Roy Rijntjes een schot van dichtbij van Paul Hoekstra. In de tegenaanval pakte Cas Roosendaal een schot van Stephan Bravenboer. In de 63e minuut had Tim Oosterwaal de aansluitingstreffer op zijn schoen, maar hij kon de afgemeten voorzet van Sander Duin niet verzilveren. Even later maaide Nelson Costa-de Brito over de bal. In de 70e minuut speelde Volkan Unlu de bal in de voeten van de tegenstander. Papendrecht kon de aanval overnemen en via een aantal schijven kon Lorenzo van Wijk zijn tweede doelpunt binnenschuiven 0 – 3. Even later lukte het Tijn van Eil niet om een snelle counter onschadelijk te maken en schoof hij zelf de bal over de lijn 0 – 4. In de 75e minuut miste Juninho van Ree voor open doel. In de 77e minuut voorkwam Cas Roosendaal dat de invaller spits kon scoren. Papendrecht sneed in die fase meer en meer door de verdediging. Tien minuten voor tijd pakte de Papendrechtse doelman een schot van Paul Hoekstra. Twee minuten later gunde de scheidsrechter een prachtig doelpunt van Paul Hoekstra niet. Er werd een overtreding tegen Elroy Wijngaarde begaan. Paul Hoekstra haalde uit en de bal vloog richting bovenhoek, maar scheidsrechter Giovanni Verhoeve floot toen de bal in de lucht was niet in het voordeel van Neptunus-Schiebroek. De vrije trap leverde niets op. In de slotfase schoot Jay Luciano nog voor open doel over en wist Cas Roosendaal een fout van Sander Duin nog te herstellen. Daarna blies de leidsman het matige duel ten einde.

Scheidsrechter Giovanni Verhoeve floot niet zo’n sterke wedstrijd. Het leek wel of hij het duel niet aanvoelde en was niet altijd gelukkig in zijn beslissingen. Assistent Ruben van Diest aan Neptunus-Schiebroek zijde daarentegen vlagde in zijn netjes gestreken outfit weer een foutloze wedstrijd. De leidsman deelde gele kaarten uit aan Freek van ’t Land, Nelson Costa de Brito, Massaro Latuheru (Neptunus-Schiebroek) en Roy Rijntjes (Papendrecht) uit.

Opstelling Neptunus-Schiebroek
Angelo Spanjaart (46e min. Cas Roosendaal), Freek van ’t Land, Laurens Cruz, Tijn van Eil, Massaro Latuheru, Sander Duin, Volkan Unlu, Paul Hoekstra (82e min. Nabil Saddik), Nelson Costa-de Brito (66e min. Chahine Lobiyed), Elroy Wijngaarde, Jair Balrak (46e min. Tim Oosterwaal)
Andy Furtado Dias en de in de warming-up afgehaakte Stefan van Diest kwamen niet aan speelminuten toe.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!