2661GV
BERGSCHENHOEK
tel. 010-5225484

Wedstrijd- en videoverslag van Martijn Domburg
Opnieuw is Neptunus-Schiebroek hard onderuit gegaan tegen BVCB. Thuis en uit zijn de cijfers identiek, ook nu 6-2. Weer regende het tegendoelpunten. In zeventien minuten tijd wist BVCB liefst vijf keer te scoren. Het gaat dan om het laatste kwartier van de eerste helft en de eerste minuten van de tweede helft. Plaats 13 biedt als redding het spelen van play-offs voor lijfsbehoud. Die plaats is door de verrassende overwinning van VV Brielle op koploper VV Kloetinge ver weg. Het gat is zeven punten. Dus winnen volgende week bij Oranje Wit is echte noodzaak.

Het eerste half uur was nog hoopvol. Er gebeurde vrij weinig. Alleen Yousif de Kock was namens BVCB tweemaal goed op dreef. Na acht minuten kon Elroy Wijngaarde maar ternauwernood de bal wegtrappen op de doellijn. Halverwege de eerste helft blokte Machiel Lourens een gevaarlijk schot van hem. Daarna begon de doelpuntenregen.
Een misverstand tussen Sander Duin en Laurens Cruz leidde tot een razendsnelle uitbraak van Ferdi Sinar. Zijn voorzet kon eenvoudig worden binnengetikt door Ricoberto Luijando: 1-0. De 2-0 was mooi combinatiespel van BVCB. Het eindigt met een geplaatst schot van Yousif de Kock in de rechterbenedenhoek. Door slordig balverlies van Volkan Unlu ging BVCB weer in hoog tempo naar voren. Opnieuw rondde Ricoberto Luijando het voorbereidend werk van Ferdi Sinar af: 3-0. Vlak voor het rustsignaal zag Joshua Vermeer Ferdi Sinar opnieuw in volle vaart aan de rechterkant lopen. De verdediging keek toe hoe hij nu zelf scoorde: 4-0.

Drie minuten na rust zette Joshua Vermeer met een fraaie draaiende beweging de eerste aanval van BVCB op. Te veel verdedigende spelers rennen te snel naar voren. Uiteindelijk had Martijn Stel alle gelegenheid om Ferdi Sinar de 5-0 eenvoudig te laten binnenschieten.
Voor rust was ons gevaarlijkste moment een schot van Issam el Hank dat ver over ging. Een minuut na de 5-0 sprintte Elroy Wijngaarde eindigend met een afgemeten voorzet die goed op doel werd gekopt door Sander Duin. Via een stuit kwam de bal op de paal. Na bijna een half uur stuurde invaller Kars Martin Sander Duin op links de diepte in. Hij mikte met een goede voorzet op het hoofd van Andy Furtado Dias. Zijn kopbal trof de onderkant van de lat. Even later probeerde Machiel Lourens Andy Furtado DIas te lanceren maar doelman Wesley van der Molen reageerde attent. Dat deed hij vlak daarna weer bij een een-tweetje tussen Sander Duin en Andy Furtado Dias alhoewel Jair Balrak nog de mogelijkheid kreeg om in de rebound alsnog te scoren. Zijn schot ging over. Ook richting eindfase domineerden de Drietanders en was het nu wel twee keer raak voor de Schiebroekenaren. Een vrije trap op links van Kars Martin werd uitstekend binnengekopt door Andy Furtado DIas: 5-1. Anderhalve minuut later onderschepte Sander Duin alert een slordige pass van doelman Wesley van der Molen en stelde hij Jair Balrak in staat om de 5-2 te maken.
Door blessurebehandelingen van o.a. Stefan van Diest moest arbiter Ferit Akkaya er nog zeven minuten bijtellen. Daarin aasde Ferdi Sinar op een hattrick. Een voorzet vanaf links nam hij ineens op de pantoffel maar ging over. Zijn volgende schot ging op aangeven van Michael de Rooy net voorlangs. Bij de derde poging waren zijn kapbewegingen Massaro Latuheru en Cas Roosendaal te machtig en schoof hij de bal in de linkerhoek: 6-2.

Het spel tussen minuut 48 en het einde van de officiële speeltijd zou nog hoop kunnen geven. Maar als de tegenstander wekelijks veel vrijheid krijgt voorin, dan ziet het er somber uit.