NIEUW-LEKKERLAND
tel. 0184-681314

Link naar videoverslag

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate
Na een toeristische route langs de pittoreske Lek met op de achtergrond de prachtige historische molens van Kinderdijk belandde ik volgens de routeplanner in het boerenland. Een vriendelijke bewoner wees mij de weg naar het nieuwe schitterende complex van de plaatselijke voetbalvereniging.

Het werd een wedstrijd, waarin zoals de afgelopen weken vaak het geval, Neptunus-Schiebroek de bovenliggende partij was. Maar ook nu wisten zij dit tot grote teleurstelling van de spelers, staf, begeleiding, bestuur en supporters niet in een drie punten wedstrijd om te zetten.

In het begin van de wedstrijd namen de Rotterdammers direct het initiatief en wisten met combinatievoetbal de aanval te zoeken. Zo gaf Stefan van Diest na een ingooi te snel voor, zijn medespelers waren er nog niet. In de 6e minuut raakte Sean van Rosmalen met een veel te hoog geheven been het gezicht van aanvoerder Stefan van Diest. Hij kon na behandeling van Ronald van der Laan weer verder. De vrije trap van Nelson Costa-de Brito leverde niets op. Net voor het kwartier stuurde Sander Duin met een crosspass Freek van 't Land op rechts weg, maar ook zijn voorzet was te kort om gevaarlijk te worden. Regelmatig werd geprobeerd om Elroy Wijngaarde de diepte in te sturen. Dat bood wel wat mogelijkheden. Nieuw-Lekkerland speelde zelf veelvuldig de lange bal en probeerde op deze wijze met snelle aanvallers gevaarlijk te worden. Eigenlijk stichtten zij slechts gevaar met vrije trappen en hoekschoppen. Zoals in de 21e minuut toen een hoekschop gevaarlijk voorlangs ging en Angelo Spanjaart binnen de vijf meter niet kon ingrijpen. In de 27e minuut kreeg Jair Balrak een goede mogelijkheid om de score te openen, maar hij raakte de bal niet goed en deze hobbelde naast de paal. Na een half uur ging een schot van Nelson Costa-de Brito hard voorlangs de tweede paal. In de 34e minuut weer een gevaarlijke hoekschop, Angelo Spanjaart tastte mis, maar de inzet trof via het kruis van Massaro Latuheru geen doel. In de 38e minuut kwam Angelo Spanjaart razendsnel zijn doel uit om de niet buitenspel staande Sven Schilders het scoren te beletten. In de 40e minuut zette Terry van der Waal goed druk naar voren en wist tweemaal de bal te veroveren. Aan de rechterzijde stond Sjoerd Slob vrij, die Angelo Spanjaart omspeelde en 1 – 0 op het scorebord zette. Vlak voor rust schoot Massaro Latuheru vrij op de rand van de zestien hoog over. Deze ruststand gaf niet de onderlinge verhoudingen weer.

Na de rust zochten de gasten direct weer de aanval. In de 46e minuut gaf Paul Hoekstra een goede steekpass op Jair Balrak. De spits wist zijn mede aanvaller Elroy Wijngaarde te bereiken, die zelf niet scoorde maar de bal naar rechts schoof en Nelson Costa-de Brito de gelegenheid gaf om de gelijkmaker te maken 1 – 1. Dat was nog eens een start en beloofde meer. Twee minuten later schoot Paul Hoekstra van buiten de zestien op doel, waarbij doelman Delano Kortstam gestrekt naar de bovenhoek moest. In de 56e minuut stuurde Jair Balrak de rappe Elroy Wijngaarde weg. Zijn opponent Thomas van Prooijen kon hem slechts afstoppen door aan hem te gaan hangen en onderuit te trekken. Met een terechte rode kaart kon hij de kleedkamer gaan opzoeken. De vrije trap van Stefan van Diest ging helaas over het doel. Nieuw-Lekkerland moest vanzelfsprekend ver terug en Neptunus-Schiebroek voetbalde voortdurend op de andere helft. Toch waren de hardwerkende Nieuw-Lekkerlanders met snelle omschakelingen gevaarlijk.
Net voor het uur kon Wim de Jong met zijn lichaam een inzet van Jair Balrak uit het doel houden en even later moest Walter Heijkoop zijn doelman op de lijn te hulp schieten. In de 65e minuut kwam de voorzet van Elroy Wijngaarde net niet bij zijn medespelers. Een doelpunt hing in de lucht, maar het geluk zat te weinig mee. Een kwartier voor tijd verspeelde Laurens Cruz de bal, maar Sven Schilders werd door een overtreding van Volkan Unlu op het laatste moment gestuit. Neptunus-Schiebroek bleef op zoek naar de broodnodige tweede treffer, maar het speelde de man-meer-situatie niet goed uit. Veel ballen kwamen in het centrum waar de grote verdedigers Thom den Beste en Wim de Jong veel wegkopten en schoten. In de 88e minuut pakte doelman Delano Kortstam een inzet van Elroy Wijngaarde met zijn voet. In de blessuretijd plukte hij op het juiste moment een voorzetje uit de lucht. Aan de andere kant haalde Damiën Buwalda op rechts hard uit en de bal sprong via het hoofd van Angelo Spanjaart via de onderkant van de lat weer in het veld. Ook de alles-of-nietspogingen in het korte restant leverde geen doelpunt op. Teleurgesteld verlieten de Rotterdammers het veld. Alle drie resterende wedstrijden moeten nog gewonnen worden om directe degradatie te ontlopen.

Scheidsrechter Franklin Berg floot met zijn neutrale assistenten een redelijke wedstrijd. Hij gaf een rode kaart aan Thomas van Prooijen (Nieuw-Lekkerland) en een gele kaart aan Volkan Unlu (Neptunus-Schiebroek).

Opstelling Neptunus-Schiebroek
Angelo Spanjaart, Freek van 't Land, Machiel Lourens (65
e min. Laurens Cruz), Sander Duin, Massaro Latuheru (74e min. Chahine Lobiyed), Stefan van Diest, Nelson Costa-de Brito, Volkan Unlu, Paul Hoekstra (65e min. Issam El Hank), Jair Balrak (74e min. Tim Oosterwaal), Elroy Wijngaarde
Reservedoelman Cas Roosendaal en aanvaller Andy Furtado Dias kwamen niet in actie.