VIERPOLDERS
tel. 0181-820180

Link naar het videoverslag

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

Op een zeer koud en winderig Voorne-Putten werd de degradatiekraker van het weekend gespeeld. Het schokeffect van een trainerswissel bleef deze wedstrijd uit. Er werd met ruime cijfers verloren, waardoor de opdracht voor behoud van de eerste klasse nog verder weg is. Het lijkt wel of een overgroot deel van de spelers nog steeds niet wil beseffen, dat er wel wat meer wordt gevraagd dan alleen maar een potje voetballen. Strijd, volledige inzet en tot het uiterste gaan is wat er in deze huidige situatie wordt gevraagd. Na de rust was dat totaal niet terug te zien op het veld. Bij de Briellenaren wel.

De wedstrijd begon aan beide kanten wat nerveus, begrijpelijk gezien de belangen.
Brielle kreeg in de derde minuut met Zepp Jacobs een goede kans, maar Angelo Spanjaart bracht bij de eerste paal redding. Daarna was het een half uur waarin de Rotterdammers het spel domineerden, maar niet tot scoren kwamen. Zo schoot Laurens Cruz in de 9e minuut na een goede combinatie in een kansrijke positie hard voorlangs. In de 14e minuut ging een goede mogelijkheid net voor Jair Balrak voorbij. Even later moest doelman Nigel Keehnen al grabbelend een kopbal uit het doel halen en was hij wel op zijn post na een inzet van Issam El Hank.  Halverwege de eerste helft gooide Elroy Wijngaarde de bal ver in en kon Jair Balrak de bal verlengen. Issam El Hank stond twee meter van de doellijn voor een leeg doel, maar hij presteerde het om de bal over te schieten. Even later verzuimde scheidsrechter Robin Punt op te treden na een harde charge van Anthony Piqué, die wel negentig minuten strijdlust liet zien. Na een half uur kwam Angelo Spanjaart goed zijn doel uit toen de buitenspelval even niet goed werkte. In de 34e minuut was de snelle Elroy Wijngaarde op rechts er vandoor. Zijn strakke voorzet werd door Jair Balrak op de vuisten van de doelman geknald. Onverwachts nam Brielle tegen de verhouding in toch de leiding. Angelo Spanjaart was bij een hoekschop te laat om de koppende spits Dean Bos van score af te houden 1 – 0. Enkele minuten voor rust schoot Issam El Hank vanuit de tweede lijn ruim naast het doel. Even later werkte Elroy Wijngaarde op het middenveld de bal koppende onvoldoende weg. Brielle nam over en in de counter kon Zepp Jacobs 2 – 0 binnenlopen. De hardwerkende Stefan van Diest wist in de laatste minuut met een prachtig schot in de rechter winkelhaak de spanning terug te brengen 2 – 1.

Tijdens de rust was het geloof van de Rotterdammers in een goede afloop volop aanwezig.
Wat viel dat enorm tegen. De bezieling in een winnend resultaat was niet terug te zien. Het was zoals er meerdere wedstrijden dit seizoen. De wil om voor elkaar tot het gaatje te gaan, was om onduidelijke redenen wederom afwezig. Na een uur lukte het Zepp Jacobs na een goed lopende aanval niet om af te ronden. In de 65e minuut kreeg de thuisclub hulp van de bezoekers. Sander Duin speelde breed op Tijn van Eil, die liet helaas de bal onder zijn voet lopen. Adam El Fazazi maakte het buitenkansje af 3 – 1.
Vijf minuten later moest Angelo Spanjaart de doorgebroken Anthony Piqué van scoren afhouden. Uit de hoekschop mocht Dimitri Poortvliet de bal vrijstaand hard binnenkoppen 4 – 1.  Daarna moest de Rotterdamse doelman nog twee keer handelend optreden. Tien minuten voor tijd speelde Volkan Unlu de bal te kort terug, maar Kevin van la Parra wist hier niet van te profiteren. In de 82e minuut vond de leidsman dat Lex van Dommelen de bal met de hand speelde binnen de zestien. Maar ook deze mogelijkheid werd jammerlijk door Issam El Hank over het doel geschoten. Daar bleef het bij. De frustratie kwam bij enkele spelers uit hun oren, want ook vandaag werden de drie punten eenvoudig weggegeven.

Scheidsrechter Robin Punt floot een voldoende wedstrijd, maar had vaak de hulp van zijn officiële assistenten nodig. Hij hield zijn kaarten in zijn zak en nam deze mee terug naar Amsterdam.