ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Link naar videoverslag

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

Neptunus-Schiebroek heeft het goede resultaat van vorige week in de streekderby tegen BVCB niet kunnen voortzetten. Behoudens de eerste tien minuten en het eerste kwartier na rust toen de aansluitingstreffer werd gescoord, moesten de Rotterdammers de meerdere in de opponent erkennen. Op het middenveld was de ploeg uit Lansingerland heer en meester en wisten zij regelmatig de voorwaartsen te bedienen. De overwinning was dan ook volkomen verdiend.

BVCB zocht direct de weg naar voren, maar Neptunus-Schiebroek wist ook de weg naar het doel te vinden. Zo kwam Mariano de Groot goed door, maar kon Elroy Wijngaarde niet gevaarlijk worden. Ook de vrije trap van Stefan van Diest ging maar rakelings over. En de inzet van Jair Balrak ging gevaarlijk langs het doel. Toch was het BVCB dat met een goede pass op links Yousif de Kock bereikte. Zijn voorzet voorbij de tweede paal werd teruggekopt voor het doel. Angelo Spanjaart wist met een knappe redding nog met behulp van de lat de inzet van Michael de Rooy te keren, maar de rebound werd door Yousif de Kock hard ingeschoten 0 – 1. Neptunus-Schiebroek kwam weer snel langszij. In de 15e minuut werd Lourens Cruz in het strafschopgebied onderuit gehaald en Sander Duin klaarde het klusje vanaf de stip 1 – 1. BVCB was er niet van onder de indruk, want zes minuten later stond Yousif de Kock aan de linkerkant geheel vrij. Zijn inzet ging via Elroy Wijngaarde binnen 1 – 2. Twee minuten later kon Rob Rutten enigszins vrij gelaten uit een hoekschop voor 1 – 3 aantekenen. In de 25e minuut tikte doelman Wesley van der Molen een vrije trap over de lat. In de 34e minuut had het geplaatste schot van Mariano de Groot na een goede aanval beter lot verdiend. Nu vloog hij buitenkant paal naast. Twee minuten later leverde een vrije trap van BVCB niet veel op. De rust werd in het typische Hollandse herfstweer bereikt.

De tweede helft begon voortvarend voor de thuisclub. Er werd veel druk naar voren gezet en BVCB kon alleen met lange halen de spits bereiken. Met veel mensen rond de zestien hielden zij de schade beperkt. Toch was het Karam Bensedjed die in de 59e minuut na een prima voorzet van Machiel Lourens de bal met een volley achter de doelman schoot 2 – 3. Helaas lukte het Neptunus-Schiebroek niet om door te drukken. Het was BVCB dat onverwachts in de 65e minuut op 2 – 4 door Leon van den Berg kwam.
Daarna was het geloof in een goede afloop bij de thuisclub totaal verdwenen. In de 71e minuut mocht Ricoberto Luijando door het centrum via de benen van Angelo Spanjaart op z’n gemak 2 – 5 scoren. In de 77e minuut zowaar een kleine opleving, toen een voorzet van Ilyas Chouaibi door Stefan van Diest naast de paal werd gekopt. BVCB verzuimde ook door goed optreden van Angelo Spanjaart om de score op te voeren. Toch konden zij tien minuten voor tijd uit een strafschop, toegekend na een niet opzettelijke handsbal van Chahine Lobiyed, via Jeremy de Hoog op 2 – 6 komen.
Enkele minuten voor tijd wist Angelo Spanjaart Yousif de Kock van een grotere overwinning af te houden. Een zeer teleurstellende middag voor de Rotterdammers, waar helaas veel spelers een matig niveau haalden.

Scheidsrechter Tijs Goomans floot met zijn twee (club)assistenten Jurian van der Tol en Peter Blom een goede wedstrijd. Hij hoefde in dit sportieve duel geen kaarten te geven.