KLOETINGE
tel. 0113-213173

Link naar videoverslag

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

Voor de eerste keer in het meer dan honderd jarig bestaan van Neptunus en Schiebroek was de tegenstander Kloetinge uit Goes in de provincie Zeeland.
Een voetbalvereniging met grote ambities gezien de ambiance en het spelersmateriaal.
Maar Neptunus-Schiebroek liet vooral in de tweede helft zien totaal niet onder de indruk van de Zeeuwse tegenstander te zijn. Met veel passie, strijd en werklust haalden ze uiteindelijk een verdiend punt uit dit treffen. Na het eindsignaal liepen de gemoederen volledig uit de hand, waarbij clubgrensrechter Verborg met de vlaggenstok het achterhoofd van de Rotterdamse doelman raakte. Een massale vechtpartij ontstond op het veld, waarbij aan beide zijden rake klappen vielen. Kloetinge kon het maar moeilijk verkroppen dat ze ditmaal niet konden zegevieren.

De Zeeuwse ploeg startte zoals verwacht met veel druk naar voren en zochten voluit de aanval. Dit resulteerde al vroeg in de wedstrijd tot een treffer. Spits Kyle Doesburg mocht gemakkelijk in het centrum weglopen en wist de vrijstaande Dano Lourens te vinden die van dichtbij gemakkelijk kon afronden 1 – 0. Ze bleven proberen, maar de Rotterdammers probeerden het spel weer op te pakken. In de 6e minuut ging een vrije schietkans van Nelson Costa de Brito hoog over. In de 12e minuut ging een vrije trap van Neptunus-Schiebroek net voorbij Jair Balrak. Toch was het Kloetinge dat met snelle combinaties gevaarlijk bleef. In de 17e minuut maakte spits Kyle Doesburg een overtreding, maar de leidsman weigerde daarvoor te fluiten. De bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Valentijn van Keulen, die doeltreffend uithaalde 2 – 0. Kloetinge bleef ook daarna de aanval zoeken, hoewel Neptunus-Schiebroek er voetballend ook uitkwam, maar de laatste eindpass ontbrak vaak. In de 28e minuut pakte Angelo Spanjaart een schot van Jeremy Hubregtse. Na een half uur pakte hij stijlvol een inzet van Roy Mulder uit de kruising. In de 36e minuut moest Freek van ’t Land met een ultieme sliding een nieuwe treffer voorkomen. Pas in de 39e minuut kwam Neptunus-Schiebroek gevaarlijk door. Doelman Mitchell Braafhart plukte een dieptepass op de rand van de zestien net voor de aanstormende Nelson Costa-de Brito uit de lucht. Op slag van rust kwam een voorzet van Karam Bensedjed recht in de handen van de doelman.

De donderspeech in de rust van trainer Ben Spork loog er niet om. Er moest beslist meer strijd worden geleverd. Dat betaalde zich al direct in de eerste minuut uit. Karam Bensedjed werd door Mariano de Groot de diepte ingestuurd. Clubgrensrechter Verburg stond al weer te vlaggen, maar scheidsrechter Eren wuifde dit terecht weg. Karam Bensedjed speelde de doelman uit en scoorde de aansluitingstreffer 2 – 1. Kloetinge had het eventjes niet meer, vooral omdat Neptunus-Schiebroek alles deed om de bal snel te veroveren. In de 52e minuut kwamen ze gevaarlijk door, maar Sander Duin wist de bal uit de doelmond te schieten. Daarna kregen we een kwartier lang een fase waarbij het gelijk opging. In de 68e minuut wist Kasra Salmanzadeh een goede aanval niet doeltreffend af te ronden. Zijn schot ging ruim over. In de 73e minuut kopte Kyle Doesburg de bal in de handen van Angelo Spanjaart. Een kwartier voor tijd kwam Neptunus-Schiebroek er goed uit. Mariano de Groot besloot vanaf 25 meter zelf te schieten in plaats van de combinatie aan te gaan. Zijn schot ging via de binnenkant van de paal weer het veld in. In de 84e minuut pakte Angelo Spanjaart een schuiver van Jefry Dijkstra. In de 86e minuut moest Kloetinge aan de noodrem trekken toen Tom Kuil ervandoor ging. Stefan van Diest ging achter de vrije trap staan. Deze vloog over de muur in de rechterhoek tegen de touwen 2 – 2.  In de blessuretijd tikte Angelo Spanjaart een voorzet van links onder de lat weg. In de 94e minuut pakte hij een lage voorzet. In de 95e minuut kreeg Kloetinge een vrije trap net voor de zestien. De bal werd hard over de muur binnengeschoten, maar scheidrechter Eren keurde de treffer direct af, omdat een aanvaller van Kloetinge op het moment van de vrije trap in de muur stond. De leidsman had ze van tevoren nog gewaarschuwd. De misplaatste euforie van enkele spelers was dan ook abrupt ten einde. Kort erna floot de leidsman voor het einde. De spelers van Kloetinge konden maar moeilijk met dit puntenverlies omgaan, terwijl op basis van de tweede helft het gelijkspel zeker voor de Rotterdammers terecht was. Met deze instelling gaan de Rotterdammers zeker nog voldoende punten halen. De terugreis in de bus verliep dan ook uiterst gezellig. Later in de Rotterdamse kantine werd het nogmaals dunnetjes over gedaan.

De goed leidende scheidsrechter Eren, die veel door liet voetballen, gaf geel aan Jair Balrak, Kars Martin (Neptunus-Schiebroek) en Kyle Doesburg, Klaas van Hecke (Kloetinge).