Tegendoelpunten bij kortstondige numerieke minderheid en in extra tijd leiden tot geflatteerde nederlaag.

XerxesDZB 1

4 - 1

... (schot)
10'
... (schot)
12'
... (penalty)
94'
... (schot)
96'

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

De eerste Rotterdamse derby van deze afdeling tussen de ploegen uit Zevenkamp en Schiebroek was vanmiddag een feit. Het werd een irritant treffen met veel verbaal geweld en vervelende overtredingen. XerxesDZB begon al na een kwartier met tijdrekken en schoot veelvuldig de bal na een fluitsignaal weg. Het arbitrale trio keek dit gelaten aan en weigerde consequent op te treden. De uitslag doet vermoeden dat de gasten werden overrompeld. Niets is minder waar. Daar waar Neptunus-Schiebroek vorige week onverdiend de drie punten binnenhaalde, was deze nederlaag zeer en zeer geflatteerd. Waar de neutrale voetballiefhebbers na afloop zeiden dat een gelijkspel de verhoudingen meer recht hadden gedaan, bleef de ploeg uit Schiebroek met lege handen achter. De eerste twee doelpunten kwamen voort uit een numerieke meerderheid en de laatste twee werden in blessuretijd gemaakt.

Het duurde tot de 8e minuut voordat een kansrijke situatie te noteren viel. Kasra Salmanzadeh werd door Machiel Lourens de diepte in gestuurd. Hij probeerde de bal langs de doelman te tikken, maar raakte al vroeg in de wedstrijd geblesseerd aan zijn hamstring. Zijn vervanging liet lang op zich wachten. XerxesDZB maakte gebruik van de numerieke meerderheid en vond aan de rechterzijde de volledig vrijstaande Leonardo de Pina. Zijn tikje op Eugunio Leerdam was voldoende om de bal in de korte hoek binnen te schieten 1 – 0.  Twee minuten later was het weer raak, toen Elroy Wijngaarde de bal koppend onvoldoende wegwerkte. Jesse Branderhorst haalde direct uit en al vroeg stond de 2 – 0 op het bord. Daarna kwam Karam Bensedjed pas in de dertiende minuut binnen de lijnen. Neptunus-Schiebroek ging op zoek naar een tegentreffer. In de 19e minuut bereikte een verre ingooi van Elroy Wijngaarde invaller Karam Bensedjed, die doorkopte op Issam El Hank. Met een kopbal tegen de binnenkant van de paal maakte hij de aansluitingstreffer 2 – 1. Neptunus-Schiebroek bleef de aanval zoeken, daar waar de thuisclub zich beperkte tot sporadische uitvallen en veelvuldig tijdrekken om het spel te beïnvloeden. Het zat Neptunus-Schiebroek ook niet mee dat de leidsman dubieuze overtredingen niet affloot. Er werd zelfs geen enkele minuut blessuretijd langer gespeeld.

Neptunus-Schiebroek ging in de tweede helft verder waar zij voor de rust gebleven waren. Direct na de aftrap waren zij alweer bij het vijandelijke doel te vinden, maar het laatste beslissende tikje ontbrak. In de 51e minuut werd Nelson Costa-de Brito op links vrij gespeeld. Hij had de gelijkmaker op zijn schoen, maar schoot naast de paal. In de 58e minuut kwam hij weer door op links, maar in plaats van de bal af te leggen op de vrijstaande Stefan van Diest schoot hij zelf in de handen van de doelman. In de 68e minuut ging een vrije trap van dezelfde middenvelder een kleine halve meter langs de kruising. Een kwartier voor tijd ging een schot van Machiel Lourens hoog over. Kort daarvoor werd doelman Ferry Hagendijk uiteindelijk met een gele kaart wegens tijdrekken bestraft. De gastheren uit Zevenkamp waren een half uur lang niet of nauwelijks in de buurt van Neptunus-Schiebroek doelman geweest. In de 80e minuut vloog de vlam in de pan. Nicky Erkelens wilde de bal bij een inworp snel pakken, maar werd door Eugunio Leerdam met een duw de XerxesDZB dug-out ingegooid. Een opstootje ontstond, alwaar het publiek van de gastheren zich niet onberoerd lieten.
Nadat de boel uiteindelijk gesust was kreeg Eugunio Leerdam geel i.p.v. rood en kregen Nicky Erkelens en Raoul Gangadin ook een gele kaart. Neptunus-Schiebroek ging va-banque spelen en stuurde Sander Duin naar het front. Er ontstond op deze wijze veel ruimte. In de 90e minuut kon Burak Dogan in vrije positie op de paal mikken. In de 92e minuut floot scheidsrechter ten onrechte af toen een der voorwaartsen de bal alleen voor Angelo Spanjaart binnenschoot. Een strafschop volgde, die door Quincy Oosterom in de 93e minuut werd benut 3 – 1. In de 95e minuut ging Harold Vrolijk alleen op Angelo Spanjaart af. Deze wist de bal te keren, maar de bal kwam terecht bij Quincy Oosterom, die eenvoudig 4 – 1 mocht aantekenen. Direct erna floot scheidsrechter Kuup maar voor het einde. Het was voor Neptunus-Schiebroek zuur dat op deze wijze de punten cadeau waren gedaan in de wetenschap dat er meer had ingezeten.

Scheidsrechter A. Kuup floot een matige wedstrijd. Hij trad onvoldoende op bij het regelmatige spelbederf van de thuisclub. Hij gaf gele kaarten aan Freek van ’t Land, Nicky Erkelens (Neptunus-Schiebroek), Ferry Hagendijk, Raoul Gangadin, Eugunio Leerdam (XerxesDZB).