DORDRECHT
tel. 078-6135287

Link naar videoverslag

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate
Op een winderig sportpark Stadspolders in Dordrecht heeft Neptunus-Schiebroek tegen gastheer Oranje Wit vijf minuten voor tijd een overwinning uit handen gegeven.
Oranje Wit drong wel aan en creëerde wel wat kansen, maar dat gold ook voor Neptunus-Schiebroek, die zeker niet de mindere was. Het was wel een wedstrijd waarin beide ploegen nogal slordig met de passing omgingen.

Al vroeg in de wedstrijd keek Neptunus-Schiebroek al tegen een achterstand aan. Waarin voorgaande duels de kopjes gingen hangen, werden nu de korte mouwtjes opgestroopt. In de derde minuut was de behendige Ibo Ozbilek op rechts ervandoor. Zijn voorzet kon door de vrijstaande Mike Langerak bij de tweede paal worden binnengekopt 1 – 0.  In de 10e minuut verzuimde de leidsman te fluiten toen Sander Duin dreigde door te breken. In die fase gebeurde er niet veel. Totdat Elroy Wijngaarde in de 17e minuut op rechts werd weggestuurd. Zijn voorzet werd door Sander Duin binnengetikt 1 – 1. Een minuut later kwam Cas Roosendaal goed zijn doel uit en hield Anouar Said van scoren af. In de 22e minuut pakte hij een schot van Giovanni Cairo. Net voor het half uur moesten twee verdedigers alle zeilen bij zitten om Elroy Wijngaarde te stoppen. In de 36e minuut pakte doelman Marnix van Vuuren, die daarvoor een nogal povere indruk maakte, op een schitterende wijze een schot van Sander Duin. Vlak voor het rustsignaal pakte Cas Roosendaal in de korte hoek een schot van Giovanni Cairo.

Na de rust had Neptunus-Schiebroek de wind tegen, maar dat maakte in de speelwijze niet veel verschil. Ook nu wisten beide ploegen in de beginfase weinig te creëren.
Precies op het uur gaf Jair Balrak op het juiste moment een steekpass op Elroy Wijngaarde. Hij liet zijn tegenstander zijn hielen zien en schoot de bal langs de Oranje Wit doelman in het net 1 – 2. Twee minuten later moest Cas Roosendaal met de punt van zijn schoen een inzet van Anouar Said hoekschop werken. Oranje Wit zette wat meer druk, maar Neptunus-Schiebroek bleef gevaarlijk in de omschakeling. Tien minuten voor tijd moest Neptunus-Schiebroek wegens blessures noodgedwongen wisselen. In de 85e minuut werd de bal voorin door Jair Balrak niet vastgehouden en kon een middenvelder oversteken. Er werd een lichte overtreding op de rand van de zestien gemaakt. Uit de vrije trap schoot Ibo Ozbilek langs de muur in de linkerbenedenhoek raak. Doelman Cas Roosendaal ging te laat naar de hoek om dit te verijdelen 2 – 2. In de 96e minuut pakte Cas Roosendaal nog een schot van Pascal van de Kooij. In de 98e minuut floot de leidsman af. Sander Duin was zo sportief om de geblesseerde Ibo Ozbilek van het veld af te dragen. Met het ene punt schieten de Rotterdammers niet veel op, maar het liet vandaag zien dat zij zich niet zomaar gewonnen geven.

Scheidsrechter Bram van den Boogaard floot een goede wedstrijd en gaf geen waarschuwingen in dit overigens sportieve duel.