Lijst niet-beschikbare spelers verder gegroeid tijdens verloren wedstrijd in Papendrecht

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

De Rotterdammers moesten hedenmiddag op bezoek bij Papendrecht, een tegenstander die ook slecht aan de competitie is begonnen. Neptunus-Schiebroek zit in de hoek waar de klappen vallen. Zij moesten in de uitwedstrijd liefst tien spelers, vanwege diverse blessures, werk en een schorsing, van de A-selectie missen. Als ook nog tijdens de wedstrijd spelers geblesseerd de strijd moeten staken, speel je in de wedstrijd op een gegeven moment met vijf spelers uit de B-selectie. Dan kom je ook tegen een mindere tegenstander, ondanks de strijdlust, kwaliteiten te kort.

Neptunus kwam al vroeg in de wedstrijd bij het doel van de gastheren. Maar uit de hoekschop die volgde, wilde Kars Martin de bal breed leggen, maar dat was te kort. Papendrecht schakelde razendsnel om en wist al in de vierde minuut de score via Juninho van Ree te openen 1 – 0. Het leek dat Neptunus-Schiebroek snel langszij dacht te komen. Een hoge voorzet werd door Karam Bensedjed terug gekopt op Sander Duin. Zijn inzet trof geen doel, omdat doelman Roy Rijntjes zonder dat hij het wist de bal hoekschop verwerkte. De Rotterdammers bleven de aanval zoeken en Papendrecht bleef op de counter loeren. In de 19e minuut raakte Nicky Erkelens geblesseerd, maar ging na behandeling van Ronald van der Laan weer door. In de 27e minuut pakte Angelo Spanjaart een kopbal van Juninho van Ree. Een minuut later ging Nicky Erkelens met vermoedelijk een scheurtje in zijn spaakbeen toch van de mat. Na ruim een half uur moest ook Chahine Lobiyed het veld verlaten. In de 37e minuut kwam Neptunus-Schiebroek er snel uit, maar de Papendrechtse doelman kon de voorzet uit de lucht plukken. In de 40e minuut ging een kopballetje van Kars Martin over. In de 45e minuut tikte Angelo Spanjaart een inswinger van Cerezo Drenthe hoekschop.

Twee minuten na rust gaf Laurens Cruz de bal voor. De inzet kon ternauwernood door Roy Rijntjes onder de lat worden weggetikt. In de 49e minuut raakte een volley van Stefan Bravenboer de bovenkant van de lat. Net voor het uur schakelde de thuisclub na weer een hoekschop van de gasten razendsnel om, maar Job van de Werff schoot de bal van dichtbij hoog over. Twee minuten later hetzelfde spelbeeld, maar nu was het de beurt van Juninho van Ree om hoog over te mikken. In de 66e minuut tikte de Papendrechtse doelman een schot van Stefan van Diest uit de hoek. Twee minuten later was de doelman weer attent toen hij de instormde Andy Furtado Dias van scoren afhield. In de 71e minuut haalde hij een inzet van Andy Furtado Dias uit de benedenhoek. In de 78e minuut stond een speler van Papendrecht buitenspel, maar niet de door het midden opkomende spits Juninho van Ree. Alleen voor Angelo Spanjaart maakte hij koel af 2 – 0. Neptunus-Schiebroek ging ook in de laatste tien minuten op zoek naar een doelpuntje. Een minuut voor tijd gaf de zwak leidende scheidsrechter A.S. Greveling Papendrecht nog een cadeautje. In de opgezochte buiteling van George Tomas de Brito zag hij tot verbazing van velen een strafschop. George Tomas de Brito verzilverde vanaf 11 meter 3 – 0. In de korte blessuretijd pakte Angelo Spanjaart een schot van Jarden van Ek.
De Rotterdammers mogen hopen dat zij binnen afzienbare tijd weer een redelijke selectie hebben.

Scheidsrechter A.S. Greveling gaf gele kaarten aan Freek van ’t Land, Sander Duin, Nelson Costa-de Brito (Neptunus-Schiebroek) en Rick Resoort (Papendrecht).