ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Link naar videoveslag

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

In deze doordeweeks geplande competitiewedstrijd hebben de Rotterdammers de lijn van het creëren van kansen doorgetrokken. In de laatste vier wedstrijden lagen er al diverse mogelijkheden voor een positief resultaat. Tegen de ploeg uit Oud-Beijerland waren de drie punten dan ook ruimschoots verdiend. Het regende weer kansen, maar de wedstrijd werd pas in de laatste seconden beslist.

Neptunus-Schiebroek startte in een aanvallende concept direct goed aan de wedstrijd en zocht direct het doel van de tegenstander op. Dat werd al in de 3e minuut beloond. Elroy Wijngaarde gaf de bal voor op Jair Balrak die via de doelman de bal binnen schoot 1 – 0. Een prettige opsteker! In de 11e minuut had Nelson Costa-de Brito een mooie actie in huis, maar kon doelman Peter Konings zijn inzet nog keren. Uit de hoekschop lukte het niet om de bal tegen het net te prikken. Net over het kwartier ramde doelman Peter Konings een knal van Stefan van Diest uit de bovenhoek. Halverwege het eerste bedrijf wist Nelson Costa-de Brito na een prachtige aanval Jair Balrak te bereiken, maar de doelman wist zijn inzet van dichtbij uit het doel te houden. SHO stelde daar weinig tegenover. In de 39e minuut was Elroy Wijngaarde zijn tegenstander weer te snel af. Hij wist alleen voor de doelman niet te scoren, maar Jair Balrak maakt in de rebound zijn tweede doelpunt 2 – 0. Net voor rust kon doelman Peter Konings een schot van Elroy Wijngaarde gestrekt tot hoekschop verwerken. De ruststand was maar een schamele afspiegeling gezien het veldoverwicht en de vele mogelijkheden.

Na de rust had SHO met een aantal invallers de tactiek gewijzigd. Zij kregen veel meer grip op het middenveld en Neptunus-Schiebroek moest ver terug. Toch had Jair Balrak direct na rust weer kunnen scoren als de trekbal van Nelson Costa-de Brito niet te kort was geweest. SHO bleef de druk naar voren opvoeren, maar de tegenaanvallen van de thuisclub waren veel kansrijker. In de 51e minuut schoof Elroy Wijngaarde de bal alleen voor de doelman net langs de paal. En zeven minuten later tikte de doelman een inzet van dezelfde aanvaller hoekschop. Uit deze hoekschop kopte Jair Balrak rakelings naast. Na een uur kostte het de thuisclub steeds meer moeite om onder de druk van de tegenstander uit te komen. In de 66e minuut pakte Cas Roosendaal een afstandsschot van Rowdy Rijsdijk klemvast. Twee minuten later wist Tim de Pender met een kopbal de aansluitingstreffer op het bord te toveren 2 – 1. In de 70e minuut kwam Cas Roosendaal goed uit zijn doel om de bal te onderscheppen. In de 73e minuut kreeg Neptunus-Schiebroek vier keer de gelegenheid om de score weer te vergroten. Tweemaal werd de paal geraakt en uiteindelijk werd de bal van de lijn gehaald door Dennis Groosjohan. Dertig seconden later kreeg Jair Balrak geheel vrijstaand recht voor het doel de bal, maar hij schoot gehaast met links over. Neptunus-Schiebroek moest echt aan de bak om de punten binnen te halen. Helaas lukte dat in de blessuretijd niet, toen Cas Roosendaal op zijn lijn bleef staan en Tim de Pender wederom een voorzet kon binnenkoppen 2 -2.  Op de bank en in de dug-out was het: het zal toch weer niet!. SHO wilde nog gaan forceren, maar Neptunus-Schiebroek streed om de bal. Doelman Peter Konings kreeg een voorzet in de laatste seconden onvoldoende weg. Sander Duin hield op links het overzicht en zijn voorzet werd door Nelson Costa-de Brito in het lege doel geschoven 3 -2.
Eindelijk na weken de terechte beloning. Er altijd in blijven geloven dat is goed voor het moraal.

Scheidsrechter Gyuri Takacs floot niet zo’n sterke wedstrijd. Zo twijfelde hij nog om de thuisclub een strafschop in de eerste helft te geven en gaf hij veel kaarten voor commentaar op zijn beslissingen. Zo ontving assistent Barry van Ostaay (Neptunus-Schiebroek) zelfs een tweede gele kaart toen hij na een reactie zijn naam niet te snel noemde. Kreeg Cas Roosendaal (Neptunus-Schiebroek) een gele kaart voor vermeend tijdrekken. Hij gaf ook nog geel aan Kevin Angel Queijo en Sander de Heus (SHO).