Twee rode kaarten en een nederlaag voor goed startend en strijdend Neptunus-Schiebroek

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

In een troosteloze ambiance, waar je je moet afvragen waarom voetbalwedstrijden zonder publiek worden gespeeld, heeft Neptunus-Schiebroek onnodig puntenverlies geleden. Als dan ook een leidsman een zeer zwakke dag heeft en met dubieuze beslissingen veel in het nadeel van Neptunus-Schiebroek floot, dan blijf je in de hoek waar de klappen vallen. Toch was dat ook vandaag aan het spel niet te zien. Met elf tegen elf waren de Rotterdammers de bovenliggende partij. Na twee rode kaarten in de veertigste minuut hielden de Rotterdammers het tot een kwartier voor tijd lang vol. Ook toen kregen zij in een numerieke minderheid nog aardig wat mogelijkheden. De laatste treffer viel in de blessuretijd. Jammer dat de mogelijke laatste wedstrijd van dit kalenderjaar niet in punten kon worden omgezet.

Neptunus-Schiebroek startte in de eerste minuten veelbelovend. Eerst werd een schot uit de doelmond gekopt en uit de hoekschop tikte doelman Marvin van Tienen een inzet van Sander Duin met moeite hoekschop. Ook deze hoekschop zorgde nog voor gevaar, maar het schot van Stefan van Diest ging naast. Toch was het Heinenoord dat onverwachts in de zesde minuut aan de leiding kwam. Donny Navajas Sanchez kon na een steekpass van Mitch Fransen ongehinderd links van het centrum doorkomen. Zijn schot ging in de rechterbovenhoek tegen het net 1 – 0. Er leek weinig aan de hand, want de Rotterdammers kwamen met goed combinatievoetbal regelmatig voor het doel van de gastheer. In de 20e minuut verwerkte de verdediging van Heinenoord een hoekschop niet goed. Het schot van Machiel Lourens werd door Sander Duin verlengd en viel in de verre hoek binnen 1 – 1.  Vijf minuten later werd een hard schot van Issam El Hank met de onderarm door een verdediger weg gebokst. Ondanks protesten wilde scheidsrechter Roy Labeur van een opzettelijke handsbal niets weten. De thuisploeg kreeg geen vat op het spel van de gasten. Helaas werden de mogelijkheden niet goed uitgespeeld. In de 40e minuut liep de wedstrijd uit de hand. Issam El Hank blokte op het middenveld Donny Navajas Sanchez, die direct reageerde. Tot verbazing van de Rotterdammers kreeg Issam El Hank direct een rode kaart en de speler van Heinenoord geel. In het opstootje dat toen volgde maakte Ilyas Chouaibi een slaande beweging en kreeg voor deze actie, waarmee hij zijn ploeg nog meer benadeelde, een terechte rode kaart. Neptunus-Schiebroek moest met negen man in ieder geval ongeschonden de rust zien te halen. Dat lukte zonder kansen weg te geven prima.

In de tweede helft probeerde Heinenoord de overwinning te forceren, maar ondanks het vele balbezit wisten zij nauwelijks kansen te creëren. Dan was Neptunus-Schiebroek in de omschakeling veel gevaarlijker en was het aan assistent scheidsrechter Arie Kalkman te danken dat de Rotterdammers niet op voorsprong kwamen. In de 59e minuut werd Tom Kuil geheel ten onrechte voor buitenspel afgevlagd. In de 63e minuut ging een afstandsschot van Djim Kammerman rakelings over de lat. In de 65e minuut kreeg Tom Kuil een goede kopkans na een voorzet van Kasra Salmanzadeh. In dezelfde minuut kon hij een afgeslagen bal net niet verzilveren. In de 69e minuut hield de clubgrensrechter zijn ploeg weer op de been toen de doorgebroken Karam Bensedjed weer wegens vermeend buitenspel werd teruggefloten. De bank van Neptunus-Schiebroek ontplofte zowat en leider Hijman ten Kaate werd na aanmerkingen ook van het veld gestuurd.
Een kwartier voor tijd kon Donny Navajas Sanchez na een voorzet van rechts vrij bij de tweede paal binnenkoppen 2 – 1. Er werden nog verse wissels ingebracht om de gelijkmaker te forceren. Heinenoord moest zelfs achteruit, maar de krachten waren er toch wel uit. In de 85e minuut moest Steven Cijntje een inswinger nog onder de lat wegtikken. In de blessuretijd wist Djim Kammerman na een onterecht gegeven hoekschop de bal in de korte hoek te scoren 3 – 1. Dit was tevens de eindstand. Ondanks het verlies is er tot de laatste minuut met elkaar gestreden voor een beter resultaat. Dat biedt hoop en houvast voor de toekomst.

Scheidsrechter Roy Lateur die zoals eerder gememoreerd niet al te best de wedstrijd leidde, gaf rode kaarten aan Issam El Hank, Ilyas Chouaibi en Hijman ten Kaate (Neptunus-Schiebroek). Hij gaf gele kaarten aan Stefan van Diest, Karam Bensedjed (Neptunus-Schiebroek), Donny Navajas Sanchez en een verdediger van Heinenoord die een ander rugnummer op de reserve shirts droeg dan op het wedstrijd formulier stond.