Laurens Cruz kopt in slotfase de 2-2 erin tegen RVVH

Laurens Cruz kopt in slotfase de 2-2 erin tegen RVVH

Neptunus-Schiebroek 1

2 - 2

RVVH 1

Competitie

1e klasse B

Datum

5 april 2022 20:00

Scheidsrechter

A. Afalah

Accommodatie

Sportpark Neptunus-Schiebroek
Hazelaarweg 40
3053PM
ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Link naar videoverslag

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate
Een strijdbaar Neptunus-Schiebroek heeft zich tijdens de inhaalwedstrijd tegen het beter voetballende RVVH “knokkend” langszij kunnen werken. Wat een contrast met afgelopen zaterdag. Kwam het door de tegenstander, de avondwedstrijd of toch het besef dat je met volledige inzet een resultaat kunt behalen? De Rotterdammers moesten in deze wedstrijd vooral in de tweede helft ver terug tegen de goed combinerende Ridderkerkers. Voor de rust hielden ze goed stand en konden een aantal keren gevaarlijk doorkomen. Na de rust was dat op de slotfase na vooral verdedigen.

RVVH zocht direct de aanval en leek gevaarlijk door te komen, maar regelmatig liepen zij in de buitenspelval. Ook de thuisclub liet zich in de eerste vijf minuten zien. Tom Kuil kwam op links goed door en besloot zelf op de korte hoek te mikken, maar had niet in de gaten dat de opkomende Sander Duin geheel vrij in de zestien liep. Kort erna stopte doelman Kristjan Nikolic een schuiver van Stefan van Diest. Daarna volgde een kwartier lang een wat rommelig beeld. RVVH zoekend naar mogelijkheden en Neptunus-Schiebroek speldenprikjes uitdelend. In de 19e minuut nam de gastheer brutaal de leiding. Stefan van Diest nam op ruim twintig meter een vrije trap, die fraai in de bovenhoek verdween 1 – 0. RVVH voerde de druk op, maar dat leverde nauwelijks gevaar op. Terwijl Tom Kuil op links en Elroy Wijngaarde op rechts gevaarlijk doorkwamen. In de 38e minuut werd een fraaie aanval van de gasten uiteindelijk door Mohamed Ajarai in vrije positie naast het doel geschoten. Vier minuten voor rust tikte Cas Roosendaal bij de eerste paal een schuiver tot hoekschop. Kort voor de rust moest hij met zijn voeten redding brengen en werd de rebound overgeschoten. Met een goed gevoel kon de kleedkamer worden opgezocht.

De tweede helft begon zoals verwacht met een gretig RVVH. De ene aanvalsgolf na de andere volgde zich op. Neptunus-Schiebroek kwam nog nauwelijks onder de druk uit en liet zich ver terugdringen. Maar het lukte o.a. Brandon Köneman, die door Tijn van Eil goed in bedwang werd gehouden, niet om tot een schot te komen. Aan de andere kant moest de Ridderkerkse doelman een schuiver van Nelson Costa de Brito onschadelijk maken. Net voor het uur kwam RVVH langszij. Een hoekschop werd op de hoek van de zestien naar de vrijstaande Philip Dragon gespeeld. Hij bracht de bal in en Papito Mereneia kon de bal van dichtbij verlengen 1 – 1.  In de 62e minuut kwam Cas Roosendaal goed zijn doel uit om de opkomende Laurens de Witte af te stoppen, deze bleef in balbezit en Freek van ’t Land moest de inzet voor de doellijn weghalen. Tien minuten later lukte het Cas Roosendaal ook om Mohamed Ajarai van scoren af te houden. Kort erna kopte Brandon Köneman over. Een kwartier voor tijd kwam Neptunus-Schiebroek er razendsnel uit, maar lukte het Kasra Salmanzadeh niet om de bal bij de tweede paal binnen te koppen. In de 81e minuut lukte het Stefan van Diest niet om een voorzet weg te koppen en kon Jordey van Dam bij de tweede paal eenvoudig zijn doelpuntje meepikken 1 – 2. Ditmaal gingen de kopjes bij de Rotterdammers niet hangen, maar gingen ze op zoek naar de gelijkmaker. Nu moest RVVH achteruit. De thuisclub kreeg een aantal hoekschoppen in de slotfase. In de 85e minuut pakte de doelman een schot van Stefan van Diest. Twee minuten voor tijd nam Elroy Wijngaarde op links een hoekschop die door Laurens Cruz hard bij de eerste paal werd binnengekopt 2 – 2. Daarna moest Neptunus-Schiebroek inclusief de blessuretijd nog tien minuten aan de bak om de gelijke stand te behouden. Een zwaarbevochten punt, dat door de getoonde arbeid beloond werd.

Scheidsrechter A. Afalah floot met zijn twee (club) assistenten Ruben van Diest en C.M. Blaak een goede wedstrijd. Hij moest in dit duel Stefan van Diest en Sander Duin een gele kaart geven.

Opstelling Neptunus-Schiebroek
Cas Roosendaal, Elroy Wijngaarde, Freek van ’t Land, Tijn van Eil, Laurens Cruz, Stefan van Diest, Sander Duin, Nelson Costa-de Brito (77e min. Mariano de Groot), Tom Kuil (73e min. Volkan Unlu), Issam El Hank (46e min. Kasra Salmanzadeh), Jair Balrak (70e min. Machiel Lourens)
Steven Cijntje, Bram Visser en Massaro Latuheru kwamen niet in actie.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!