HEERJANSDAM
tel. 078-6771983

Link naar videoverslag

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate
Als er een mogelijkheid was om de reeks van niet-overwinningen te doorbreken dan was het wel vandaag. Op een zeer slechte hobbelige grasmat op de Molenwei in Heerjansdam kon de thuisploeg geen enkele kans creëren, terwijl de Rotterdammers vooral in deel twee legio mogelijkheden kregen. Toch bleven ze door van richting veranderd schot met lege handen achter. Een zeer onverdiende nederlaag.

Beide ploegen speelden in een hoog tempo. Heerjansdam zocht wat meer de aanval, hoewel ze door het compact verdedigen van Neptunus-Schiebroek nauwelijks gevaarlijk konden worden. Aan de andere kant leverden de snelle counters wel mogelijkheden op. In de 8e minuut kreeg Cas Roosendaal een afstandsschot van Raily Martijn recht in zijn handen. Tien minuten later ging een schot van Stefan van Diest rakelings langs de linkerpaal. Halverwege ging een voorzet, het enige gevaarlijke moment van de thuisclub, voorlangs het doel. Heerjansdam kreeg een aantal hoekschoppen achter elkaar, maar daar werden gasten niet nerveus van. In de 43e minuut liet de razendsnelle Elroy Wijngaarde zijn hielen aan de verdediging zien. Slechts met een overtreding binnen de zestien wist Raily Martijn hem te stoppen. Een uitgelezen kans om voor de rust op voorsprong te komen. Maar Sander Duin schoot de elf meter zo slap in dat doelman Tim van Engelenburg zonder veel moeite de bal kon tegenhouden.
Net voor de rust leek Sander Duin het goed te maken, maar zijn kopbal eindigde in het zijnet.

Na de rust was Neptunus-Schiebroek heer en meester en er kon regelmatig het vijandelijke doel worden opgezocht. Zo hobbelde een voorzet van Andy Furtado Dias in de 48e minuut voorlangs het doel, zonder dat een speler de bal kon aanraken. Even later knalde Stefan van Diest een teruggekaatste bal tegen het lichaam van Richard Clement. Neptunus-Schiebroek was de eerste tien minuten na de hervatting alleen op de helft van de tegenstander te vinden. Toch was het Heerjansdam dat geheel tegen de verhouding in de leiding in de 56e minuut wist te nemen. Een afgeslagen bal werd vanuit de tweede lijn door Antonio Ilic op doel geschoten. De bal verdween via Volkan Unlu helaas in het Rotterdamse doel: 1 – 0.
Direct na de aftrap kreeg Paul Hoekstra een vrije schietkans, maar zijn inzet kwam recht op de doelman af. Na een uur kon Elroy Wijngaarde net niet bij de bal. In de 67e minuut kopte Stefan van Diest op de lat. Even later kon Volkan Unlu zijn hoofd onvoldoende tegen de bal zetten om binnen te koppen. In de 71e minuut werd een voorzet van Andy Furtado Dias door Sander Duin naast gekopt. In de 79e minuut kreeg Andy Furtado Dias een grote kans om de gelijkmaker te maken. Zijn inzet was te dicht bij de doelman, zodat deze redding kon brengen. In de laatste minuut kopte Sander Duin voorlangs. En in blessuretijd kopte Mariano de Groot van dichtbij een voorzet van Chahine Lobiyed rakelings over de lat.
Helaas vergaten de Rotterdammers zich in deze wedstrijd te belonen. Een onbevredigd gevoel om op deze wijze de kleedkamer op te zoeken.
Zo spelende zal een overwinning dit seizoen zeker nog komen. Te beginnen aanstaande dinsdag tegen SHO.

Scheidsrechter Gerben Dorrestijn floot een uitstekende wedstrijd, maar ook zijn assistenten Damon Zevenbergen en Laurens Cruz vlagden foutloos. De leidsman gaf in dit overigens sportieve duel gele kaarten aan Mike Sloof, Raily Martijn (Heerjansdam) en Stefan van Diest, Elroy Wijngaarde, Chahine Lobiyed (Neptunus-Schiebroek).

Opstelling Neptunus-Schiebroek
Cas Roosendaal, Tijn van Eil, Machiel Lourens, Sander Duin, Freek van ’t Land, Volkan Unlu, Stefan van Diest, Paul Hoekstra (67e minuut Chahine Lobiyed), Nelson Costa-de Brito (93e minuut Mariano de Groot), Elroy Wijngaarde, Andy Furtado Dias
Angelo Spanjaart en Nabil Saddik bleven in de dug-out.