ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Link naar videoverslag

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

Neptunus-Schiebroek heeft de tweede thuiswedstrijd niet in winst kunnen omzetten. Een minuut voor het einde ging Oranje Wit uiteindelijk met de winst er vandoor. Het zag er zo goed uit voor de rust. Een twee nul voorsprong moest toch voldoende zijn, maar niets was minder waar. In de tweede helft was de Dordtse ploeg veel beter dan de Rotterdammers en gaf de thuisploeg de met goed voetbal verdiende voorsprong volledig uit handen. De vele blessures en daardoor gehavende selectie brak de thuisclub in de slotfase uiteindelijk op.

Het begon allemaal zo voortvarend voor de Rotterdammers. Er werd direct druk op de verdediging gezet en dat leverde in de tweede minuut al een klein kansje op. De schuiver van Issam El Hank ging echter naast. Twee minuten later zagen we een heerlijke actie van Chahine Lobiyed, die zijn directe tegenstander volledig uitspeelde en de bal strak voor gaf. Karam Bensedjed kopte de afgemeten voorzet hard tegen de touwen 1 – 0.  Direct na de aftrap pakte Angelo Spanjaart een schot van Anouar Said. In de zevende minuut werd Issam El Hank door Karam Bensedjed goed aangespeeld, maar deze had iets te veel tijd nodig om gevaarlijk door te komen. Na een kwartier vloog een vrije trap van Ibo Ozbilek over de lat. Kort daarna dreigde een hoekschop van Nelson Costa-de Brito in de bovenhoek bij de tweede paal binnen te vallen, maar doelman Marnix van Vuuren kon met zijn vingertoppen de bal tot hoekschop verwerken. Halverwege de eerste helft kopte Karam Bensedjed de bal naast en even later schoot Nelson Costa-de Brito de bal de diepte in. Chahine Lobiyed reageerde alert en de nieuwe shirtsponsor maakte dit bekwaam af 2 – 0. Neptunus-Schiebroek werd wat gemakzuchtig en met veel balverlies kwam Oranje Wit tien minuten voor rust regelmatig gevaarlijk door. Zo verscheen Anouar Said alleen voor de doelman, maar wist Angelo Spanjaart in de korte hoek redding te brengen. Even later kwam Ibo Ozbilek in kansrijke positie, maar schoot hij in het zijnet. Vijf minuten voor rust werd Issam El Hank binnen de zestien onderuit geschoffeld, maar de leidsman zag er geen overtreding in. De Dordtse vrije trap kort voor rust kwam in een gemetselde Rotterdamse muur. De voorsprong werd keurig vast gehouden.

De tweede helft werd begonnen met een noodzakelijke wissel. Linksachter Laurens Cruz, die na zeven weken blessureleed weer in de basis was begonnen, moest gespaard worden. Zijn vervanger was Massaro Latuheru, die het in de tweede helft aan die kant veel moeilijker had. In de 49e minuut pakte Angelo Spanjaart een niet te moeilijk schot van Pascal van der Kooij. In de tegenaanval schoot Nelson Costa-de Brito met rechts op doel in plaats van de bal bij de tweede paal te leggen. In de 54e minuut kon Mike Langerak op rechts ongehinderd door komen en liet vrij voor Angelo Spanjaart de doelman kansloos 2 – 1. Oranje Wit rook dat er meer te halen was en gaf extra gas. Neptunus-Schiebroek kwam er nauwelijks onderuit. In de 65e minuut trapte de Rotterdamse doelman slecht uit, maar gelukkig ging de schuiver van Mike Langerak rakelings langs de paal. In de 69e minuut verspeelde Nick Erkelens de bal, maar ook nu profiteerde Oranje Wit niet van dit foutje. Een minuut later was het wel raak. Ibo Ozbilek werd aan de rechterzijde knap vrijgespeeld en zijn schot verdween hard in de verre hoek 2 – 2. Een kwartier voor het einde ging Nick Erkelens onder de bal door, maar nu deed Anthony Fortes Furtado niets met dit buitenkansje. Vier minuten voor tijd moest doelman Marnix van Vuuren gestrekt naar de hoek om een schot van Nelson Costa-De Brito onschadelijk te maken. Kort erna duwde invaller Mariano de Groot een verdediger omver, terwijl een andere invaller Kars Martin in kansrijke positie stond. Een minuut voor tijd liet Ruben Retel op rechts zijn hielen aan Massaro Latuheru zien. Zijn lage voorzet bereikte de vrijstaande Mike Langerak, die eenvoudig kon binnen tikken 2 – 3. Het was zonde dat de gehavende Rotterdamse ploeg de gelijke stand niet kon vasthouden. In de blessuretijd kreeg Elroy Wijngaarde na een opstootje nog de rode kaart. Op basis van de tweede helft gingen de Dordtenaren verdiend met de drie punten naar huis. De druiven waren vanmiddag zuur voor de Rotterdammers.

Scheidsrechter Ron Wolf floot met zijn assistenten een goede wedstrijd. Hij gaf gele kaarten aan Stefan van Diest, Nick Erkelens (Neptunus-Schiebroek) en Achraf Bouchrit, Mike Muijen (Oranje Wit). De rode kaart was voor Elroy Wijngaarde.