Wedstrijd- en videoverslag Omroep Zeeland

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate
Neptunus-Schiebroek heeft hedenmiddag in Zeeuws-Vlaanderen laten zien waar teamspirit en werklust toe kan leiden. Het is razendknap dat ondanks vorige week de degradatie een feit was, je toch nog zo voor de dag kunt komen.
Het was wederom puzzelen om door de vele afzeggingen een elftal op de been te brengen. Exact twaalf fitte spelers waren beschikbaar om af te reizen.
De ontlading is de bus was dan ook enorm. Er werd werkelijk feest gevierd.

Neptunus-Schiebroek begon goed aan de wedstrijd en zocht direct het doel van de tegenstander op. Het leverde in de eerste minuut al een kleine mogelijkheid voor de aanvoerder van de dag Paul Hoekstra op. In de derde minuut probeerde hij het weer, maar zijn schot zag hij worden gestopt door doelman Nando Pijnenburg. Even later zeilde een poging van Volkan Unlu over de kruising. Pas in de 8e minuut was Terneuzense Boys met een aanval gevaarlijk, maar Mitchell de Nooijer schoot ruim naast. Twee minuten later kregen zij een vrije trap op de rand van de zestien. De poging van Remon de Vlieger kwam in de handen van Cas Roosendaal. In de 18e minuut voorkwam Tijn van Eil met een perfecte sliding door Miroslav Peric door kon breken. Halverwege de eerste helft kwam Andy Furtado Dias op links goed door. Zijn voorzet kwam na het overstapje van Volkan Unlu bij Elroy Wijngaarde die binnen de zestien onderuit werd gehaald. Andy Furtado Dias schoot de elf meter jammerlijk hard tegen de paal. In de 35e minuut speelde Tim Oosterwaal diep op Elroy Wijngaarde, maar zijn lob over de doelman ging ook over het doel. In de 40e minuut kreeg Terneuzense Boys weer een vrije trap. De bal vloog langs de muur, maar werd schitterend door Cas Roosendaal uit de rechterbenedenhoek gehaald. Vlak voor rust schoot Elroy Wijngaarde nog over.

Het voetbal van de eerste helft werd helaas door de Rotterdammers niet in de tweede helft gehaald. Terneuzense Boys die vandaag moest winnen drong veel meer aan, Neptunus-Schiebroek had veel moeite om er uit te komen. De thuisploeg kreeg ook een serie aan hoekschoppen, die eigenlijk weinig opleverden. Behalve de doorkopbal in de 50e minuut, die Cas Roosendaal met een reflex uit zijn doel hield. In de 53e minuut was de gastheer dichtbij de openingstreffer, maar met kunst- en vliegwerk wisten de Rotterdammers dit te voorkomen. Net voor het uur pakte Cas Roosendaal een schot van Miroslav Peric. Vier minuten later schoot Glenn Michielsen rakelings voorlangs. In de 71e minuut kreeg Neptunus-Schiebroek ten onrechte een strafschop tegen. Leidsman Mats Blaak zag een overtreding in de actie van Laurens Cruz. Remon de Vlieger maakte geen fout 1 – 0. De leidsman begon voor het commentaar ineens met kaarten te strooien. In de 86e minuut ging een vrije trap van Rick Gort over. In de 87e minuut maakte Andy Furtado Dias gelijk. Paul Hoekstra stuurde Chahine Lobiyed de diepte in. Hij passte door op Elroy Wijngaarde, die de spits niet over het hoofd zag 1 – 1. De thuisploeg ging forceren en gaf daardoor ook ruimte weg. Een minuut voor tijd voorkwam Cas Roosendaal met zijn voet dat de kopbal van Ewoud van Troost doel trof. De leidsman maakte duidelijk dat hij zeven minuten tijd bij zou trekken. Neptunus bleef gevaarlijk in de omschakeling. Zo ging een scherpe voorzet van Elroy Wijngaarde in de 93e minuut rakelings voorbij Andy Furtado Dias. In de 96e minuut werd Elroy Wijngaarde op rechts weggestuurd. Hij ging zijn tegenstander voorbij. Chahine Lobiyed ging met hem mee en met zijn tweeën gingen ze op de doelman af. Elroy Wijngaarde gunde Chahine Lobiyed de overwinningstreffer 1 – 2.
De blijdschap aan Rotterdamse kant was groot, de teleurstelling aan de Zeeuwse was ook duidelijk zichtbaar.
Nog een wedstrijd te gaan om het met elkaar toch nog prettig af te sluiten.

Scheidsrechter Mats Blaak floot een goede wedstrijd. Hij gaf geel aan Laurens Cruz, Tim Oosterwaal, Nicky Erkelens, Ton Rekelhof (Neptunus-Schiebroek), Miroslav Peric en Ewoud van Troost (Terneuzense Boys).