Neptunus-Schiebroek verliest nipt bij koploper RVVH.

Neptunus-Schiebroek verliest nipt bij koploper RVVH.

RVVH 1

2 - 0

Neptunus-Schiebroek 1

Competitie

1e klasse B

Datum

6 november 2021 14:30

Scheidsrechter

D.R. Vriesenga

Accommodatie

Sportpark Ridderkerk
Sportlaan 12
2982SN
RIDDERKERK
tel. 0180-428141

Link naar videoverslag

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

De overwinning van koploper RVVH doet vermoeden dat dit een reguliere eenvoudige driepunter was. Schijn bedriegt, want Neptunus-Schiebroek kreeg voldoende mogelijkheden om te scoren. De thuisclub was dan wel voetballend beter, maar de compacte strategie van de Rotterdammers leidde vooral in de eerste helft tot doelrijpe kansen. Pas halverwege de tweede helft kwamen de Ridderkerkers op voorsprong en de tweede treffer viel in de laatste seconde van de blessuretijd. Een gelijkspel had geen verkeerde uitslag geweest.

Al in de derde minuut kreeg RVVH een vrije trap, die linksachter Jesse Eggers totaal verkeerd raakte, maar toch nog gevaarlijk voor het doel kwam. Met de wind in de rug zette RVVH in de beginfase veel druk naar voren, maar in de 9e minuut was de voorzet van Elroy Wijngaarde net iets te scherp voor de inkomende Karam Bensedjed. Twee minuten later kwam RVVH voetballend goed door en op drie meter voor de lijn schoot Gino Stolk via de voet van Ilyas Chouaibi over. In de 13e minuut vergat Tom Kuil de score te openen, toen hij alleen voor de doelman verscheen, maar Kristijan Nikolic keerde zijn inzet. Uit de hoekschop die volgde kon een vrijstaande Stefan van Diest bij de tweede paal net niet zijn hoofd tegen de bal te zetten. Halverwege de eerste helft kopte Karam Bensedjed een inworp van Elroy Wijngaarde door op de inkomende Issam El Hank, die vrij voor de doelman de bal niet onder controle wist te brengen en deze naast de paal liet hobbelen. In de 34e minuut ging een mooie poging van Papito Merencia ruim naast het doel. Vijf minuten voor rust schoot Mohamed Ajarai vanaf rechts nog in het zijnet. Met een blanco stand werden de kleedkamers op gezocht.

In de 47e minuut kon doelman Kristijan Nikolic een vlammend schot van Nelson Costa-de Brito met zijn vuisten blokkeren. Twee minuten later kwam RVVH goed door, maar werd de bal uit de doelmond opgeruimd. In de 51e minuut kreeg de thuisclub een vrije trap, die in de goed gemetselde muur verdween. In de 57e minuut kapte Tom Kuil zijn directe tegenstander tweemaal uit, maar zijn inzet was te zacht om de doelman in de korte hoek te verschalken. Rond het uur zocht RVVH met combinaties meer de aanval. Tot uitgespeelde kansen leidde dat niet. In de 69e minuut zag de verdediging van Neptunus-Schiebroek de vrijlopende invaller Brandon Könemann over het hoofd, die direct strak voor gaf en Stevie Soares kon de bal recht voor het doel binnenschieten 1 – 0.  Enkele minuten later schoot Kasra Salmanzadeh in het zijnet. Tien minuten voor tijd kopte Tom Kuil een voorzet over, terwijl Stefan van Diest achter hem er beter voor stond. Even later verspeelde Sander Duin de bal, maar wist Angelo Spanjaart redding te brengen. In de 85e minuut ging een scherpe voorzet net voorbij de vrijstaande Jair Balrak. De Rotterdammers probeerden in de eindfase de gelijkmaker te forceren, maar de ballen die werden ingepompt waren uiteindelijk een prooi voor de doelman. In de blessuretijd schoot Mohamed Ajarai naast, maar even later kreeg Stevie Soares de bal op een presenteerblaadje en kon gemakkelijk binnen tikken 2 – 0. De scheidsrechter blies direct voor het einde en zo bleef Neptunus-Schiebroek wederom met lege handen achter. Toch biedt dit optreden hoop. Met deze teamdiscipline komen de punten vanzelf.

De uitstekend leidende scheidsrechter David Vriesinga, die elke situatie goed overzag, hoefde in dit sportieve treffen geen waarschuwingen uit te delen.

Opstelling Neptunus-Schiebroek
Angelo Spanjaart,  Elroy Wijngaarde, Sander Duin, Machiel Lourens, Laurens Cruz, Ilyas Chouaibi (64e min. Freek van ’t Land), Stefan van Diest, Nelson Costa-de Brito (71e min. Kasra Salmanzadeh), Issam El Hank, Tom Kuil, Karam Bensedjed (78e min Jair Balrak)
Chahine Lobiyed en Cas Roosendaal kwamen niet in actie.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!