tel. 010-4224588

Link naar het videoverslag

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

Eindelijk was het zover. Het openingstreffen van de nieuwe voetbaljaargang.
De competitie 2021-2022 kon beginnen. Neptunus-Schiebroek was vanwege vele blessures slecht door de voorbereiding gekomen, maar eindelijk kon er afgetrapt worden. Het kostte de Rotterdammers tegen Terneuzense Boys uit Zeeuws Vlaanderen uiteindelijk bloed, zweet en tranen om een zwaar bevochten overwinning uit het vuur te slepen. Gezien het spelbeeld en de veldverhouding was dit erg vertekend, maar de drie punten werden gekoesterd en smaakten achteraf heerlijk.

Neptunus-Schiebroek had het erg moeilijk met de constant van positie wisselende Zeeuwse tegenstander. Mede door veel balverlies en het inleveren van onder andere Massaro Latuheru en Freek van ’t Land konden de bezoekers keer op keer gevaarlijk worden. Al in de 6e minuut kreeg Jochem van der Meulen een grote kans, maar Angelo Spanjaart, die de man van de wedstrijd werd, kon met zijn benen redding brengen.
De dreiging bleef in de eerste tien minuten. Het duurde tot de 11e minuut voordat de thuisclub gevaarlijk doorkwam. Kasra Salmanzadeh werd door Nelson Costa-de Brito de diepte ingestuurd. Verdediger Glenn Michielsen kon met een tackle van achteren net op tijd de aanvaller van scoren afhouden. De leidsman vond dat de bal werd gespeeld. Enkele minuten later pakte Angelo Spanjaart een schuiver van de vrijstaande spits Jochem van der Meulen. In de 18e minuut werd gelukkig een verkeerde terugspeelbal door de Zeeuwse aanval naast geschoten. Een minuut later verspeelde Elroy Wijngaarde de bal, maar ook dit keer profiteerde Terneuzense Boys niet. De Rotterdammers moeten gedacht hebben als jullie het niet doen, doen wij het maar. Geheel tegen de verhouding in werd in de 22e minuut Issam el Hank door Kasra Salmanzadeh de diepte ingestuurd en met een loepzuivere schuiver in de rechterbenedenhoek kwam Neptunus-Schiebroek op een 1 – 0  voorsprong. Er ontstond een periode dat het spel gelijk opging. De Rotterdammers waren vooral gevaarlijk met de verre inworpen van Elroy Wijngaarde. Tien minuten voor rust waren de Zeeuwen op zoek naar de gelijkmaker, maar met hard werken wisten de Rotterdammers de voorsprong tot de rust te behouden.

Ook na de thee zetten de gasten de gastheer direct onder druk. Vier minuten na de rust kon Mitchell de Nooijer vrij door het midden komen, maar oog in oog met de Rotterdamse doelman schoot hij naast. Vijf minuten later kreeg de ploeg uit Terneuzen een vrije trap de bal werd van richting veranderd en bleef via de tenen van Angelo Spanjaart uit het doel. Halverwege de tweede helft kwamen ze tot in de Rotterdamse doelmond, maar de bal werd tijdig weggeschopt. Aan de andere kant voorkwam doelman Nando Pijnenburg door een botsing met Kasra Salmanzadeh een tweede treffer. De doelman had wel af en toe moeite met de hoekschoppen van de thuisclub en ontstonden er enkele scrimmages. Voor de rest moest Neptunus-Schiebroek het doen met snelle omschakelingen, die zeker niet feilloos werden uitgevoerd. Daar had meer ingezeten. Twintig minuten voor tijd liet Angelo Spanjaart de bal los, maar hij herstelde dat in tweede instantie. Aan de andere kant kon Nando Pijnenburg eenvoudig een vrije trap van Nelson Costa-de Brito onderscheppen. In dezelfde minuut wist Sander Duin de bal net voor de doellijn weg te halen. Een ieder zat te wachten op de gelijkmaker, maar een kwartier voor tijd wist Nelson Costa de Brito de bal op het middenveld te veroveren. Zijn schot vanaf 25 meter vloog, getoucheerd door een Zeeuws been, met een prachtige boog over de doelman in de kruising 2 – 0. Tien minuten voor tijd was Angelo Spanjaart tot twee keer toe prima op dreef. Vijf minuten voor tijd wist Terneuzense Boys toch de aansluitingstreffer te maken. Alleen voor de Rotterdamse doelman wist invaller Ewoud van Troost het net te vinden 2 – 1.  De Zeeuwen gingen op zoek naar de verdiende gelijkmaker, maar Neptunus-Schiebroek kreeg aan de andere kant mogelijkheden om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Zo verprutste Karam Bensedjed na een een-twee met Kasra Salmanzadeh een geweldige mogelijkheid om een nieuwe treffer te produceren.
Uiteindelijk werd met veel zwoegen de voorsprong behouden en konden de blauwwitten uitgeput de kleedkamer opzoeken.

Scheidsrechter Martin de Witte floot een goede wedstrijd. Hij gaf gele kaarten aan Stefan van Diest, Damian Martinez (Neptunus-Schiebroek) en Remon de Vlieger, Ruben van der Meulen (Terneuzense Boys).