Gelijkspel in trainingsweekend tegen VV Eijsden

Gelijkspel in trainingsweekend tegen VV Eijsden

Trainingsweekend Maastricht

3 - 3

Neptunus-Schiebroek 1

... (schot)
... (kopbal)
6'
... (schot)
12'
Assist: Laurens Cruz
87'

Datum

21 augustus 2021 14:00

Accommodatie

Onbekend

Vrijdagmiddag 20 augustus streek de A-selectie van Neptunus-Schiebroek neer in hostel Stay-Okay aan de Maas in Maastricht.  Een mooi gerenoveerde locatie op loopafstand van het gezellige centrum. Helaas kon een aantal spelers vanwege werk of geplande vakantie niet aanwezig zijn. Zij die vroeg waren hadden het centrum al enigszins verkend. Gezamenlijk werd de avond met een diner begonnen. Op het terras werden nog diverse gesprekken uitgewisseld en werd het trainingstenue voor de volgende dag uitgedeeld. In de loop van de avond trokken spelers en begeleiding richting de overvolle terrassen, gezien het feit dat alle locaties om twaalf uur moesten sluiten. Na twaalven werden nog diverse drankjes met elkaar genuttigd in het parkje voor het hostel. De tweede dag begon met een gezamenlijk ontbijt. Daarna vertrokken we naar het complex van voetbalvereniging Eijsden, een zondag tweedeklasser, onder de rook van Maastricht.

De ochtend werd benut met een tactische training waarin speltechnisch de nodige afspraken werden geoefend. Het was prachtig zonnig, maar heet weer om voluit te trainen. Na de training werd de lunch genuttigd en moesten we ons opmaken voor de oefenwedstrijd tegen vv Eijsden. In de voorbespreking werd op het bord nogmaals uitgelegd welke spelpatronen op het veld gespeeld werden. Je kon tijdens de wedstrijd merken dat de avond ervoor in het bourgondische Maastricht, de ochtendtraining en de plotselinge warmte veel vroeg van de conditie van de spelers. Neptunus-Schiebroek had de over de gehele wedstrijd een overwicht en nabij 75% balbezit. De spelers moesten in deze voorbereiding vooral nog wennen aan elkaar. Vooral de onzuiverheid in de passing en verkeerde keuzes stelden de tegenstander in staat om diverse malen voor de rust gevaarlijk uit te breken. Zo kon de thuisclub al in de 6e minuut de score openen. Een prima voorzet op de rand van de zestien, waarbij Angelo twijfelde of hij moest uitkomen, werd zuiver diagonaal door de lange centrumspits boven Nick in de bovenhoek gekopt 1 – 0. Even later ging een schot van Karam hoog over het doel. In de 12e minuut verspeelde Nelson de bal en in de omschakeling omzeilde de rechterspits de buitenspelval en wist ondanks verwoede pogingen van Laurens zelfs 2 - 0 op het bord te zetten. De Rotterdammers probeerden keer op keer de aanval te zoeken, maar het was met een terugtrekkende tegenstander moeilijk om doorheen te komen. In de 19e minuut was Karam nog het dichtbij een aansluitingstreffer. Een verkeerde terugspeelbal schoot hij rakelings voorlangs.

Net voor de drinkpauze was de thuisclub met een counter weer dicht bij een doelpunt. Na de drinkpauze stopte de doelman een venijnig schot van Nelson. In de 38e minuut gaf Laurens de bal goed strak en laag voor en kon Kasra bij de eerste paal de aansluitingstreffer binnenschieten 2 – 1.

Na de rust kwam de tegenstander nog nauwelijks over de middellijn. Er werd constant druk uitgevoerd, maar de doelman hield met kunst- en vliegwerk de bal uit zijn doel. Hij was wel heel alert bij een strak schot van Stefan. Even later bereikte een vrije trap van Damien debutant Mariano, die na een korte draai zijn eerste treffer kon noteren 2 – 2. Lang kon er niet genoten worden van de gelijkmaker, want twee minuten later zorgde een lange bal dat een der voorwaartsen Yahya opzij kon zetten en alleen voor Cas voor 3 – 2 zorgde.

Neptunus-Schiebroek bleef volop jagen op de gelijkmaker of zelfs de overwinning. Twintig minuten voor tijd lukte het Kasra niet om de doelman met een lobje te verschalken. In de 82e minuut verscheen hij weer alleen voor de doelman, maar schoot tegen hem op in plaats van te scoren. Even later kopte hij een hoekschop net naast de paal. Sander werd naar voren gestuurd om wat meer oorlog te voeren. Hij was nog dichtbij de gelijkmaker, maar een woud van benen verhinderde dat.

Drie minuten voor de officiële speeltijd kopte Kasra een prima voorzet van Damien binnen 3 – 3 .Ondanks de vele kansen en het grote overwicht zat de meer dan verdiende overwinning er niet in. De spelers waren na de inspanning dan ook blij dat de leidsman voor het einde floot. De biertjes in de schaduw buiten de kantine van de gastheer smaakten dan ook verrukkelijk. In de avond stond een barbecue op het terras aan de Maas te wachten, alvorens weer richting het centrum werd getrokken. Ook nu was het op ’t Vrijthof, de Markt, het Onze Lieve Vrouwplein en de talloze kleine straatjes druk. Zondagochtend moesten wij na het ontbijt alweer richting huiswaarts. Na het uitchecken werd voorzitter Michel door een ieder bedankt voor het leuke en geslaagde trainingsweekend. Voor de teamspirit en –geest was het een goed weekend aan het begin van het nieuwe voetbalseizoen.

De volgende begeleiding en spelers maakten deel uit van het gezelschap: Ben Spork, Eelco Tigchelaar, Hijman ten Kaate, Ronald van der Laan, Michel Boerman, Angelo Spanjaart, Cas Roosendaal, Elroy Wijngaarde, Yahya Surmeli, Nick Erkelens, Machiel Lourens, Sander Duin, Freek van ’t Land, Laurens Cruz, Damien Martinez, Nelson Costa de Brito, Stefan van Diest, Paul Hoekstra, Tim Oosterwaal, Mariano de Groot, Mitchel Spork, Kasra Salmanzadeh, Karam Bensedjed

maastricht1.jpg
maastricht2.jpg
maastricht3.jpg

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!