Oude Meesters ruim langs Zwak Zestienhoven

Oude Meesters ruim langs Zwak Zestienhoven

Neptunus-Schiebroek 35+1

6 - 1

Zestienhoven 35+1

Competitie

2e klasse 10

Datum

21 mei 2022 15:15

Scheidsrechter

G. Ostolani

Accommodatie

Sportpark Neptunus-Schiebroek
Hazelaarweg 40
3053PM
ROTTERDAM
tel. 010-4224588

 

Datum: 21 mei 2022 (15.15u)

 

Opstelling: Nourdin, Wim H, Cor G, Remco, David, Sander W, Marco, Rodrique, Alex, Rob O, Arthur

 

Wissels: Arne, Gerhard, Jasper, Onno, Raymond, René,

 

Niet gespeeld: Marcellino, Taco, Sander B, Wouter (Oproepkrachten: Maurice)

 

Technische Staf: Henk O, Leo, Martin (Niet aanwezig: Marcel)

 

Verslag:

Vandaag stond de wedstrijd tegen Zestienhoven op de kalender. OK, het is natuurlijk geen Partizan – Rode Ster, River Plate – Boca Juniors of The Old Firm, maar er is altijd wel sprake van een bepaalde vorm van rivaliteit, hoewel ook dat met het Klimmer der Jaren iets minder lijkt te worden. Maar goed, het was vooral de vraag in hoeverre de Wanprestatie van vorige week tegen PKC uit het geheugen was verdwenen. Uiteraard hangt het antwoord af van aan wie je het vraagt. Mark R, Onze Nationale Pinokkio, zal ongetwijfeld antwoorden dat hij er geen actieve herinnering meer aan heeft en de Trouwe Oude Meester Kijker zal zeggen dat hij geen herinnering heeft aan enige activiteit van de 35-Plussers die middag. Dat laatste is natuurlijk een Waarheid als een Koe: alleen de hartkleppen van de Oude Meesters bewogen, en dat ook nog eens met tegenzin. Maar goed, de 35-Plussers hadden elke herinnering aan vorige zaterdag van zich afgeschud en oogden tijdens de warming-up uiterst gedreven, terwijl gelegenheidskeep Nourdin (klasse dat je er was!!) er in het Smurf-Blauw professioneel en scherp als een mes uit zag. En dat allemaal onder het toeziend oog van de Jarige Anja.

Dit laatste was onmiskenbaar de oorzaak voor een bliksemstart van de Oude Meesters. Dankzij een fout van de Zestienhoven-keep kreeg Rob O een enorme kans, die hij bekwaam om zeep hielp. Een slecht voorbeeld doet kennelijk slecht volgen, want een paar minuten later liet ook Wim H een enorme Kop-Kans onbenut. Als antwoord op deze opzichtige onkunde werd de Nummer Negen van Zestienhoven met een schitterende pass de diepte ingestuurd en omdat de hele Neptunus-Schiebroek defensie afwezig was, leek hij, alleen op Nourdin afgaand, eenvoudig te gaan scoren. Onze Atlasleeuw bleek, in tegenstelling tot wat over het algemeen wordt aangenomen, verre van uitgestorven en keek de bal met Wiskundige Precisie naast het doel. Dit bleek voorlopig het laatste wapenfeit van de Zestienhovenaren. De Oude Meesters daarentegen legden een schitterende aanval op de mat. Cor G zette de actieve Sander W aan het werk. Deze legde de bal panklaar op het hoofd van Wim H, maar hij kopte vanaf een meter tegen de Dansende Keep, terwijl deze geschiedenis zich even later min of meer herhaalde. Volgens de commentatoren langs de zijlijn had Wim H duidelijk te kampen met een Versleten Kop, hoewel toch niet helemaal duidelijk was welke. In de tussentijd had David een poging gewaagd de Aal aan te spelen. Normaal gesproken altijd riskant voor wat de voorzetting van het spel betreft, maar deze keer kon David zelf niet verder en moest van het veld worden gedragen. Enkele somberaars wisten te melden dat God meteen straft als je Alex aanspeelt. Even later moest ook Arthur, deze keer na een onbesuisde Zestienhovense Charge, het veld ruimen. Inmiddels was wel duidelijk dat de Oude Meesters vanmiddag weinig te duchten hadden van de voetbalkwaliteiten van Zestienhoven en geheel in lijn met het spelbeeld zette Arne na een voorzet van Sander W de 35-Plussers op voorsprong (1-0). De Zestienhovenaren hadden dat zelf ook wel in de peiling en trachtten te redden wat er te redden viel door het bij tijd en wijlen hanteren van De Botte Bijl, waarvan Arne een minuut of tien voor rust nog net geen slachtoffer werd. De Wraak Der Oude Meesters was vreselijk: eerst verdubbelde Rob O na een fraaie pass van Jasper de voorsprong (2-0) en vlak voor rust rondde hij een schitterende solo van Arne met een simpele intikker af (3-0).

De tweede helft was dan ook eigenlijk niet meer dan een formaliteit en stond in het teken van een onafzienbare reeks wissels. Normaal gesproken wordt het spelbeeld hiervan wat onrustig, maar de Oude Meesters waren vandaag niet van hun Apropos af te brengen en bleven de Zestienhovense defensie bestoken met reeksen aanvallen. Zo halverwege de tweede helft leek Zestienhoven een opleving te krijgen, maar tot twee keer toe wist Nourdin het gevaar te bezweren. De Oude Meesters hadden hun antwoord weer snel klaar: De Jas zette op sublieme wijze Der Bomber aan het werk en de Zestienhovense Keep was vervolgens kansloos (4-0). Korte tijd later leverde Rob O een prima voorzet af bij Arne, die de bal met het hoofd teruglegde op de sterk spelende Sander W (5-0). Even lieten de Oude Meesters de teugels vieren en moest Nourdin een kopbal op de lat kijken. Ja, de 35-Plussers moesten in deze fase zelfs een doelpunt toestaan toen de iets te ver voor zijn doel staande Atlasleeuw zich liet verrassen (5-1). Het slotakkoord was vandaag voor Onno, die na een prima aanval met Gerhard, Rodrique en Arthur de afvallende bal tegen de Zestienhovense touwen joeg (6-1).

Na afloop werden de Oude Meesters (en overige aanwezigen) getrakteerd op uitstekend Geprepareerd Vlees. Deze keer niet in KK12, maar gewoon in de buitenlucht waar Jan S, Henk O en Remco de BBQ-hoofdrollen vervulden. Klasse mannen! Inmiddels was ook duidelijk geworden dat de blessure van David aanzienlijk erger was dan het zich in eerste instantie liet aanzien. Door Mantelzorger Maurice (Hulde, Mauce!!!) was hij naar het SFG getransporteerd, waar door de Medisch Geschoold Arts Van Dienst een gebroken knieschijf, mogelijk in combinatie met bandletsel, werd geconstateerd. Een Brace en het vooruitzicht van een operatie waren Davids deel. Sterkte, Daaf!! Dit leidde trouwens wel tot de vaststelling dat God het aanspelen van de Aal wel erg zwaar straft. De Oude Meesters zijn gewaarschuwd. Deze Domper op de middag en een wel erg Apathische DJ stonden een gezellige avond uiteindelijk niet in de weg. Naar verluidt, was de kantine zelfs het toneel van een heuse Drag Queen Race, hoewel dit niet officieel is bevestigd.

 

Doelpunten: Arne (2*), Rob O (2*), Sander W, Onno

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!