3053PM
ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate
De teleurstelling bij de Rotterdammers was na het eindsignaal groot. Waar zij in een oppermachtige tweede helft verzuimde om de wedstrijd op slot te gooien, kopte Heerjansdam in de laatste seconde van de officiële speeltijd de gelijkmaker binnen.
Hoewel de ergste storm met Eunice vrijdag ons land teisterde, was er nog steeds een strenge wind die in de lengte van het veld stond.
Neptunus-Schiebroek had daar in de eerste helft veel hinder van en Heerjansdam na de rust. Het was dan ook een wedstrijd met twee gezichten.

Al in het begin van de wedstrijd kwamen de gasten met vlotte combinaties goed door en waren in de vijfde minuut al dichtbij een treffer. In de 11e minuut profiteerde Heerjansdam van slecht uitverdedigen van Laurens Cruz. De bal werd opgepikt en direct diep gespeeld op Shedwin Martina, die strak voor gaf en de meegekomen Gert Jan Plaizier kon eenvoudig de openingstreffer aantekenen 0 – 1. In de 18e minuut moest Sander Duin handelend optreden door een voorzet tot hoekschop te verwerken. Na wat omzettingen in de opstelling kwam Neptunus-Schiebroek beter in de wedstrijd. In de 25e minuut was het geluk aan de zijde van de thuisploeg. Doelman Oscar Roos tastte mis op de voorzet van Paul Hoekstra en verdediger Mike Sloof kreeg de bal verkeerd op zijn hoofd en de bal verdween in het net 1 – 1. Tien minuten later nam Heerjansdam toch weer de leiding. Shedwin Martina maakte een overtreding op Laurens Cruz waar de leidsman ondanks hevige protesten niet voor wilde fluiten. De bal werd van rechts voorgetrokken en nu was het Freek van ’t Land die zo ongelukkig was om met niemand om zich heen de bal achter zijn doelman te glijden 1 – 2.
Drie minuten voor de rust ging een schot van Nelson Costa de Brito rakelings voorlangs.

In de tweede helft waren de rollen met twee verse krachten omgedraaid. Met de wind in de rug werd voortdurend druk op de tegenstander gezet. Hoewel een sporadische uitval van Heerjansdam in de 55e minuut gevaarlijk was. Jarno Visser mocht van links naar rechts oversteken, maar zijn inzet werd door doelman Steven Cijntje met de voeten gestopt. Twee minuten later kon Mariano de Groot zijn voet onvoldoende tegen de bal zetten om de gelijkmaker te maken. Even later was het in de 58e minuut toch raak. Mariano de Groot kon na een steekbal van Stefan van Diest met een schuiver in de linkerbenedenhoek 2 – 2 op het helaas omgewaaide en niet werkende scorebord zetten. Kort na het uur schoot Sander Duin uit een vrije positie op de rand van de zestien over. Neptunus-Schiebroek ging nog alleen voor de overwinning. Net na het uur kwam een kopbal van Bram Visser binnen de vijf meter tegen een verdediger. In de 68e minuut haalde Freek van ’t Land met een uiterste sliding een gevaarlijke voorzet weg. In de 70e minuut nam Stefan van Diest heel snel een vrije trap, die bij de vrijstaande Laurens Cruz kwam. Hij schoot hard in en via de handen van doelman Oscar Roos verdween de bal in het doel 3 – 2. De overwinning lag voor het grijpen. Vooral toen Tom Kuil, na goed doorjagen van Bram Visser in de 77e minuut de bal voor zijn voeten kreeg terwijl het doel verlaten was. Zijn inzet verdween jammerlijk over de lat. Heerjansdam probeerde de gelijkmaker te forceren en zette meer druk naar voren. Zo ging een inzet van Gert Jan Plaizier voorlangs. In de laatste seconde van de officiële speeltijd kopte Luc Delmee uit een hoekschop hard binnen 3 – 3.  De druiven waren zuur voor de thuisclub, maar gezien het spelbeeld waren beide ploegen aan elkaar gewaagd.
Door het ene puntje is er wel aansluiting met de onderste ploegen.

Scheidsrechter Ron Wolf floot een voldoende wedstrijd, al waren de meningen hierover verdeeld. Hij gaf in dit overigens sportieve duel een gele kaart aan aanvoerder Sander van Duin en trainer Ben Spork (Neptunus-Schiebroek) en Soufiane Erriani (Heerjansdam).