ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Link naar videoverslag

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

Ook hedenmiddag ging het net als vorige week tegen een minder geklasseerde tegenstander mis. Ook nu zorgde de juiste concentratie en het naïeve verdedigen voor veel tegentreffers. In de laatste drie wedstrijden waren dat er al elf. Dat is veel teveel ondanks dat er ook doelpunten gemaakt worden. Vier doelpunten in vijf en veertig minuten, dat is nauwelijks nog recht te trekken in het tweede bedrijf, hoewel dat wel geprobeerd werd. De start was ook vervelend. Doelman Steven Cijntje raakte in de warming-up geblesseerd en moest vervangen worden door Cas Roosendaal, die hiermee zijn competitiedebuut maakte.

Al in de eerste minuut ging het fout. Neptunus-Schiebroek kreeg net over de middenlijn een vrije trap. Zes spelers stonden te wachten in de zestien en een erachter en toch werd de bal door Elroy Wijngaarde naar achteren gespeeld. Uiteindelijk belandde de bal bij de eigen doelman, die niet goed uitschoot. De bal werd door Nieuw-Lekkerland opgepikt en na een aantal combinaties kon de geheel vrijstaande Felino Jardim uithalen 0 – 1. Over restverdediging gesproken. Gelukkig pikten de Rotterdammers het goed op. In de vijfde minuut moest doelman Delano Kortstam in de korte hoek een schot van Tom Kuil pareren. In de 12e minuut kon Mariano de Groot na een goede aanval de bal terugleggen op Nelson Costa-de Brito. Zijn schot verdween onhoudbaar in de bovenhoek 1 – 1. Twee minuten later belandde een kopbal van Nieuw-Lekkerland op de bovenkant van de lat. Na een minuut of twintig vloog een schot van Tim Oosterwaal snoeihard langs de paal. Nieuw-Lekkerland kwam er weer snel uit en kon wederom een vrijstaande aanvaller bereiken. Ook Sven Schilders wist het net te vinden 1 – 2. Ook nu was de veerkracht van de thuisclub goed. Een afgemeten voorzet van Laurens Cruz werd door Tim Oosterwaal binnengekopt 2 – 2. De verdediging van Neptunus-Schiebroek bleef problemen houden met de snelle uitvallen van de tegenstander. Na een half uur veroorzaakte Freek van ’t  Land net als vorige week een strafschop. Sjoerd Slob liet Cas Roosendaal in de andere hoek duiken 2 – 3. Ondanks de achterstand bleef Neptunus-Schiebroek zoeken naar een nieuwe treffer. In de 33e minuut was Tom Kuil dicht bij de gelijkmaker, maar met kunst- en vliegwerk wist de verdediging dit te voorkomen. De aanvallers van Nieuw-Lekkerland wisten wel raad met verre uittrappen van de eigen doelman, omdat de verdediging niet altijd goed opgesteld stond. Een minuut voor rust werd Nelson Costa-de Brito onderuit gehaald binnen de zestien, maar scheidsrechter Lizzy van der Helm weigerde naar de elf meter te wijzen. Protesten hielpen niet en in de snelle counter die hier opvolgde, maakte Sven Schilders zowaar 2 – 4. In plaats van een gelijke stand keken de boze Rotterdammers tegen een verschil van twee aan.

De tweede helft gaf een geheel ander beeld. Het was de thuisploeg die voortdurend de aanval zocht. Nieuw-Lekkerland kon slechts twee keer in de buurt van het Rotterdamse doel komen. Helaas lukte het niet om de opgetrokken muur volledig te slechten. Mede door het veelvuldig tijdrekken van doelman Delano Kortstam, alwaar niet tegen opgetreden werd, kwam Nieuw Lekkerland regelmatig onder de druk van de Rotterdammers uit. Ook werden de mogelijkheden onvoldoende benut. Toch ging het wederom in de eerste minuut van de tweede helft weer fout. Sander Duin speelde te zacht terug en Damien Muller kon de bal oppikken. Hij omspeelde de doelman maar Elroy Wijngaarde kon met een sliding een nieuwe treffer voorkomen. Even later aaide Mariano de Groot de bal in plaats van deze achter de doelman te tikken. Een complete omsingeling volgde. Na een uur werd een poging van Tom Kuil op het juiste moment geblokt. In de 66e minuut haalde een verdediger een kopbal van Sander Duin bij de paal weg. De Rotterdammers bleven de druk opvoeren, maar de finesse ontbrak. Schoten gingen over of naast en de voorzetten kwamen niet aan. Met nog twintig minuten te gaan werden er drie verse krachten gebracht.
In de 76e minuut kreeg Nelson Costa-de Brito van Bram Visser de kans om zijn tweede doelpunt te maken, maar hij schoot gehaast over het doel. Pas vier minuten voor tijd kwam dan toch de aansluitingstreffer. In een scrimmage werd de bal tegen het been van Stefan van Diest geschoten en verdween over de lijn 3 – 4. In de laatste minuut voor de blessuretijd zeilde een schot van Tom Kuil voorbij de kruising. In de geringe extra tijd hield Nieuw-Lekkerland de voorsprong vast. Wederom stond Neptunus-Schiebroek na een slechte eerste helft en een goede tweede met lege handen. Het wordt de hoogste tijd dat de bekende nul eens wordt gehouden om van de laatste plaats af te komen.

Scheidsrechter Lizzy van der Helm floot een zeer matige wedstrijd. Zij had het niet gemakkelijk in de deze wedstrijd. Zij deelde gele kaarten uit aan Freek van ’t Land, Nelson Costa-de Brito (Neptunus-Schiebroek) en Sjoerd Slob (Nieuw Lekkerland).

Opstelling Neptunus-Schiebroek
Cas Roosendaal, Elroy Wijngaarde, Freek van ’t Land (70e min. Stefan van Diest), Sander Duin, Laurens Cruz, Mariano de Groot (70e min. Bram Visser), Volkan Unlu, Nelson Costa-de Brito, Massaro Latuheru (70e min. Jair Balrak), Tim Oosterwaal, (85e min. Kasra Salmanzadeh), Tom Kuil
Doelman Steven Cijntje bleef toch op de bank, zo ook Paul Hoekstra en Karam Bensedjed.