tel. 010-4224588

Link naar videoverslag

Wedstrijdverslag van Hijman ten Kaate

Eindelijk was het dan weer zover na een lange drooglegging kon de competitie hervat worden. Voor zowel de Rotterdammers als de Briellenaren was het moment aangebroken om aansluiting met de middenmoot te krijgen.
Beide ploegen bungelen aan de staart van de ranglijst. De ploegen lieten zien dat ze voor de drie punten wilden gaan. Het werd een wedstrijd die zeker ook doelpuntrijk had kunnen verlopen. Uiteindelijk bleek één treffer voldoende om een winnaar aan te wijzen.

Brielle was vooral het eerste kwartier gevaarlijk met goede combinaties in de omschakeling. Omdat een treffer uitbleef kwam Neptunus-Schiebroek steeds beter in de wedstrijd.
In de eerste minuten kregen zowel de gastheren als de gasten een grote kans. Rechterspits Guylan Gillet werd goed vrij gekopt door Alex van Dommelen, maar alleen voor doelman Steven Cijntje schoof hij de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. In de tegenaanval schoot Chahine Lobiyed, nadat hij zich vrij had gemaakt, vanaf de linkerzijde voorlangs het doel. In de 7e minuut kreeg Brielle een vrije trap die met moeite werd weggewerkt. Na tien minuten kwam Brielle weer goed door, maar doelman Steven Cijntje kwam goed zijn doel uit om Zepp Jacobs het scoren te beletten. Even later gleed Freek van ’t Land uit na een achterbal van de doelman. Bij het herstellen werd een overtreding gemaakt, maar de vrije trap van Alex van Dommelen ging hoog over. In de 13e minuut kwam Neptunus-Schiebroek er snel uit, maar doelman Nigel Keehnen dook op het juiste moment op de bal voor de aanstormende Chahine Lobiyed. De thuisclub trok het spel steeds meer naar zich toe. In de 23e minuut werd een inzet van Sander Duin geblokt. Even later zette Mariano de Groot zijn hoofd niet vol tegen de bal na een hoekschop. Zo verdween na een half uur uit weer een hoekschop de kopbal van Stefan van Diest ruim naast het doel. Even later miste Sander Duin voldoende kracht om de bal langs de doelman te krijgen. In de 36e minuut kwam Adam El Fazazi na een goede combinatie alleen voor het doel, maar zijn inzet werd door Nicky Erkelens van de lijn gehaald. Twee minuten voor de rust kwam de bal bij het uitverdedigen van Brielle bij Laurens Cruz. Zijn voorzet werd door gelegenheidsspits Sander Duin tegendraads binnengekopt 1 – 0. De aanvoerder gaf het juiste voorbeeld. Zo werd ook de rust gehaald.

In de tweede helft probeerde Brielle de gelijkmaker te forceren. De kansjes die zij kregen waren nu niet de verdienste van vloeiend voetbal, maar meer het slordige balverlies van de Rotterdammers. Zo moest Steven Cijntje een schot van Zepp Jacobs in de 55e minuut pareren. En moest hij voor het uur handelend optreden bij een boogballetje en later een kopballetje van Alex van Dommelen. Rond een uur spelen had Neptunus-Schiebroek de marge moeten vergroten. Mariano de Groot werd alleen voor doelman Nigel Keehnen gezet, maar van dichtbij knalde hij vol op het lichaam van de sluitpost. Even later ging een schot van Tom Kuil, na een goede kapbeweging slechts twintig centimeter langs de kruising. In het midden van de tweede helft probeerden beide ploegen het wel, maar onzuiverheid zorgde voor sporadische mogelijkheden. In de 72e minuut blokte Steven Cijntje op het juiste moment de inkomende Younes Hadiki. Na deze actie moest hij door Ronald van der Laan verzorgd worden. Gelukkig kon hij verder. Doordat Brielle in het laatste kwartier opportunistischer ging spelen, kreeg Neptunus-Schiebroek veel ruimte. Maar de invallers Nelson Costa de Brito en Karam Bensedjed wisten daar niet van te profiteren. Vijf minuten voor tijd maakte Dimitri Poortvliet hands binnen de zestien, maar de leidsman floot net als eerdere overtreding aan de andere kant binnen de zestien niet voor een strafschop. Ook in de zes minuten durende blessuretijd vergaten de Rotterdammers het duel definitief te beslissen. Het bleef daarom tot het einde spannend. Uiteindelijk kon Neptunus-Schiebroek de laatste plaats overdoen aan Brielle en staat nu weer wat dichter bij de ploegen in het rechterrijtje.

Scheidsrechter P.A. de Waard floot met zijn twee assistenten B.K. Capaci en D. van ’ t Veer  een goede wedstrijd. Hij gaf in dit sportieve duel een gele kaart aan Stefan van Diest (Neptunus-Schiebroek) en Jesse van der Reiden (Brielle).