3055VE
ROTTERDAM
tel. 010-4183508

Door Hijman ten Kaate

De derde oefenpartij na een lange gedwongen winterstop. Het werd voor Neptunus-Schiebroek een vrij makkelijke avond. Hillegersberg bood heel weinig tegenstand in aanvallend opzicht. Doelman Steven kreeg niet of nauwelijks een bal te verwerken.

In het eerste bedrijf zette Neptunus-Schiebroek veel druk naar voren en veroverde de bal dan ook zeer snel. Er was veelvuldig balbezit en er waren leuke combinaties te zien waar doelrijpe kansen uit ontstonden. Kasra moest al na een kwartier het veld geblesseerd verlaten en dat gaf trainer Ben Spork de gelegenheid om jeugdspeler Bram Visser wat eerder zijn debuut in de hoofdmacht te maken. Hij zorgde in deze wedstrijd voor een welkome verrassing in de punt van de aanval. Hij was koud in het veld en zorgde direct in de 20e minuut al met een zeer mooie actie voor 0 – 1. Zijn schot verdween in de bovenhoek. Even later raakten zowel Stefan als Tim de lat. Een schot van Bram ging nog rakelings langs.  In de 35e minuut maakte Tim na een vlot lopende aanval 0 – 2. Dit was tevens de ruststand.

In de tweede helft volgde aan beide kanten wat omzettingen. Het verzorgde spel werd wel wat minder, maar er waren nog legio mogelijkheden.

Zo kreeg Tim twee keer een mogelijkheid om de doelman te passeren. Strandde een van de rushes van Elroy in de doelmond. Totdat debutant Bram weer van zich liet spreken en een hoekschop binnenkopte 0 – 3. Tien minuten voor tijd kwam de bal na een vrije trap van Nelson voor de derde maal op de lat.

Op deze wijze werd dit sportieve treffen beëindigd.