3053PM
ROTTERDAM
tel. 010-4224588

Link naar videoverslag

R.V.&A.V. Sparta kon bij winst kampioen worden als concurrent V.V. Spirit punten zou morsen. Dit scenario kwam uit ondanks dat Neptunus-Schiebroek het de club uit Terbregge niet gemakkelijk heeft gemaakt.

In de eerste helft wisten de bezoekers meer kansen te creëren en waren ze ook wat dreigender. De eerste Spartaanse kans ontstond door slordigheid achterin. Tijn van Eil had niet in de gaten dat er druk op hem gezet werd. Gelukkig voor hem kon Tomas Fernandes het schot van Jordi de Zwart keren. Na een kwartier had Jordi de Zwart de openingstreffer op zijn schoen maar hij schoot oog-in-oog tegen Tomas Fernandes op. Drie minuten later zag Kevin Jumelet een schot van afstand net over het doel van Tomas Fernandes zeilen. Halverwege de eerste helft slingerde Tijn van Eil een prachtige voorzet de zestien in en had Remco Wuister namens de Schiebroekse formatie moeten scoren. Zijn schot passeerde de verkeerde kant van de paal. In minuut 27 gaf Jordy van Buren vanaf de rechterkant voor op zijn naamgenoot Jordi de Zwart die gelijk uithaalde. Tomas Fernandes stond in de weg. De terugstuiterende bal werd verkeerd weggewerkt door Ivanildo Misidjan. Dit bood Lucas van Oeveren de gelegenheid om de score te openen en Tomas Fernandes te passeren. Acht minuten voor rust had laatstgenoemde wel een antwoord op een schot van Jeremy Stork. In de laatste minuten voor rust waren er voor de Drietanders nog twee mogelijkheden om tot een gelijkmaker te komen. Eerst leek er een goede kans in de maak voor Remco Wuister maar hij werd afgevlagd door Richard de Goede terwijl daar absoluut geen sprake van was. Verder zag Nelson Costa-de Brito zijn schot over gaan.

De heren van R.V.&A.V. Sparta kwamen scherp uit de kleedkamer. Binnen de minuut leverde de combinatie Jordi de Zwart - Lucas van Oeveren en afmaker Jeremy Stork een 0-2-voorsprong op. Daarna probeerde Jordi de Zwart tot twee keer toe de score verder op te voeren. Eerst ging zijn kopbal naast en daarna ging zijn schot over. De volgende twee doelpogingen waren rond het uur spelen van Lucas van Oeveren. Eerst schoot hij een vrije trap rakelings naast en vervolgens raakte hij de onderkant van de lat. Hij dacht hierbij even een doelpunt te claimen. Arbiter Ramon Westhoff had goed gezien dat de bal de doellijn niet had gepasseerd. Pas acht minuten voor het einde kwam de volgende doelpoging van de roodwitgestreepten. Jordi de Zwart bediende invaller Robin van der Sman die zijn schuiver naast zag gaan. Met nog één minuut officiële speeltijd benutte invaller Andy Furtado Dias de enige kans voor de Neptunianen op aangeven van Jeanpierre van der Linden. De thuisclub leek zowaar op te veren om nog voor de gelijkmaker te gaan. Ondanks twee minuten blessurebehandeling voor Remco Wuister en diverse wisselmomenten trok de scheidsrechter geen extra tijd bij en bleef de stand van 1-2 op het scorebord staan. R.V.&A.V. Sparta moest nog even geduld hebben voor de verlossende mededeling kwam dat Alexandria '66 verrassend met 1-2 had gewonnen bij V.V. Spirit. De bloemen en de champagne konden worden uitgereikt aan de Spartanen.

De beslissingen zijn gevallen. Neptunus-Schiebroek had zich al veilig gespeeld. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij SVS dat daarna in de play-offs nog moet gaan strijden voor lijfsbehoud.