Vloeiende aanval en vrije trap in de kruising leiden tot openingswinst.

Vloeiende aanval en vrije trap in de kruising leiden tot openingswinst.

Binnenmaas, FC 1

0 - 2

Neptunus-Schiebroek 1

Competitie

2e klasse F

Datum

24 september 2022 14:30

Scheidsrechter

J. Noordhoek

Accommodatie

Sportpark De Lange Weide
Sportlaan 30 a
3299XG
MAASDAM
tel. 078-6769500

Link naar videoverslag

Neptunus-Schiebroek heeft het openingsduel van de competitie gewonnen door een vloeiende aanval met eindstation Jazzley van Heyningen in de eerste helft en een schitterend genomen vrije trap door Angelo Semil aan het einde van de tweede helft. Achterin werden weinig kansen weggegeven. Dit is de ideale start van de competitie.

Ten opzichte van vorig seizoen stonden er slechts vier bekende namen op het wedstrijdformulier in de basis: Freek van 't Land, Tijn van Eil, Nelson Costa-de Brito en Jair Balrak. De intenties aan het begin van 2022 waren om de rust te bewaren, de groep grotendeels in stand te houden, niet te degraderen uit de 1ste klasse en de eigen jeugd de komende jaren te laten doorstromen. Vele spelers vertrokken waaronder ook enkele jeugdspelers en degradatie bleek uiteindelijk onafwendbaar. Het is een compliment waard dat het is gelukt om vertrek van spelers op te vangen met het aantrekken van nieuwe goede spelers. Het is aan trainer Manuel Vissers om er een hecht team van te maken en om automatismen erin te slijpen. Dat proces ziet er voorlopig goed uit. Zo viel in de wedstrijd tegen FC Binnenmaas op dat de tegenpartij maar weinig kansen wist te creëren. De nul werd achterin keurig gehouden. In de drie bekerwedstrijden vielen in totaal nog 16 tegentreffers. Dit is echt een opsteker.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was rommelig en speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Dat gold eigenlijk ook voor het tweede kwartier. Er waren wel kleine kansen. Tijn van Eil wist de bal te veroveren. Nelson Costa-de Brito ging een een-tweetje aan met Jair Balrak en zag zijn schot uiteindelijk over gaan. Aan de andere kant kopte Luc Rozendaal uit een corner over. Na precies een half uur was er een droomaanval. Deze begon eigenlijk al bij Pim Bruinink. Remco Wuister greep tussendoor alert in om balverlies te voorkomen. Gedurende 26 seconden ging de bal via negen spelers zonder tussenkomst van een speler van FC Binnenmaas van linksachter naar rechtsvoor en alsnog over links waar Jazzley van Heyningen als laatste op maat werd bediend door Nelson Costa-de Brito om de openingstreffer aan te tekenen.
Pas in de 36ste minuut werd de geelgroene thuisclub echt gevaarlijk. Tomas Fernandes maakte een schot van Leroy Verwey onschadelijk.

De tweede helft begon met twee grote kansen aan weerszijden. Bij een vrije trap van de gastheren kwam de bal voor de voeten van Maurice de Boer. Zijn uithaal spatte uiteen op de lat. Binnen de minuut schoot Remco Wuister een voorzet van Pim Bruinink met dezelfde snelheid rakelings over de kruising. Tot aan de 83ste minuut gebeurde er op een gekeerd schot van Binnenmaas-invaller Mayles Glen vrij weinig. FC Binnenmaas nam steeds meer het initiatief om op gelijke hoogte te komen. Dan komt er een moment om daarvan te profiteren. Dat deden de door Manuel Vissers ingebrachte invallers. Nayron Mathilda lanceerde Angelo Semil en sprintte zelf op volle vaart door. Angelo speelde de bal terug naar Nayron. Verdediger Steve van Puffelen wierp zich voor de doorbrekende Nayron en wist meteen dat hij die actie met een rode kaart moest bekopen. Uit de vrije trap schoot Angelo Semil de bal met uiterste precisie magnifiek in de linkerbovenhoek. Daarmee zat de wedstrijd op slot. Vlak voor tijd deed zich hetzelfde tafereel voor. Nayron Mathilda stuurde Angelo Semil de diepte in. Angelo had de keuze tussen zelf schieten maar zag dat de doorsprintende Nayron er beter voor stond. Hij kwam net een teenlengte tekort om de 0-3 binnen te schieten. De 0-2 is een prachtig begin van de competitie.

Opstelling Neptunus-Schiebroek
Tomas Fernandes; Lionel Rosalia, Freek van 't Land, Dylan Vyent, Pim Bruinink; Tijn van Eil, Fabio Rodriques Monteiro, Nelson Costa-de Brito (86' Ivanildo Misidjan), Jazzley van Heyningen; Remco Wuister (74' Angelo Semil), Jairzinho Balrak (66' Nayron Mathilda)

Wedstrijd- en videoverslag van Martijn Domburg
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!